REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Vitalijus Cololo  (Fotobankas)

„Mes gyvename iš tikrųjų ne sau, o pasauliui, mes turime kažką po savęs palikti. Aš norėčiau, kad po manęs liktų ne atsiminimas, o liktų šypsena. Aš linkiu, kad visi žmonės gyventų afigienai, kad būtų laimingi. Negalima savęs skriausti... Darykit viską, ko dar nepadarėte, nes laikas labai greitai bėga, galite nebesuspėti“ – tokius žodžius yra pasakęs lietuvių pamiltas humoristas ir gerai žinomas TV3 televizijos veidas Vitalijus Cololo.

10

„Mes gyvename iš tikrųjų ne sau, o pasauliui, mes turime kažką po savęs palikti. Aš norėčiau, kad po manęs liktų ne atsiminimas, o liktų šypsena. Aš linkiu, kad visi žmonės gyventų afigienai, kad būtų laimingi. Negalima savęs skriausti... Darykit viską, ko dar nepadarėte, nes laikas labai greitai bėga, galite nebesuspėti“ – tokius žodžius yra pasakęs lietuvių pamiltas humoristas ir gerai žinomas TV3 televizijos veidas Vitalijus Cololo.

REKLAMA

Iškalbingo ir plačia šypsena sutinkamo Vitalijaus Cololo pavardė iki šiol yra gerai žinoma beveik kiekvienam lietuviui. Humoro jausmo nestokojęs vyras dalyvaudavo įvairiuose televizijos projektuose, o jo vestas laidas net sunku ir suskaičiuoti.

Trečiadienį, gruodžio 2-ąją, sukanka lygiai metai, kai Lietuva neteko žymaus vyro. 

Rodos, 45-erių sulaukusiam vyrui dar visas gyvenimas buvo prieš akis... Tačiau praeitų metų žiemą jo draugus ir gerbėjus pasiekė skaudi žinia – Vitalijaus Cololo nebėra.  

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors ši žinia lyg žaibas perskrodė vyro artimųjų ir draugų širdis, vis dėlto šiai dienai jis jų prisiminimuose yra išlikęs kaip itin šiltas, nuolatos besišypsantis ir nuoširdus žmogus.

REKLAMA

Nuo Vitalijaus Cololo netekties praėjo lygiai metai, o visai neseniai, rugpjūčio 3-ąją, žymus Lietuvos humoristas būtų minėjęs ir 46-ąjį savo gimtadienį. Ta proga naujienų portalas tv3.lt kalbino jo artimiausius žmones. Jų ankstesniais prisiminimais apie artimą bičiulį dalijamės ir šiandien: 

Valdas Burnys: „Vis pagalvoju, kodėl gi jis čia man taip ilgai nepaskambina? Paskui pagauni save, kad jo nebėra. Su tuo susitaikyti vis dar sunku"

V. Cololo staigi mirtis gruodžio 2-ąją ištiko viešint pas savo artimą bičiulį, grupės „Išjunk šviesą“ lyderį Valdą Burnį Ispanijoje. Pats V. Burnys naujienų portalui tv3.lt tuomet pasakojo, kad jis savo bičiulį iki šiol prisimena su plačia šypsena, o tokių kaip jis – jo gyvenime jau nebebus.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis visada buvo vaikščiojantis energijos pliūpsnis, visada iš bet ko galėjo padaryti pokštą. Žmogus – vaikščiojantis energetinis pokštas, nuotaikos užtaisas.

Prisiminimai apie jį ateina labai dažnai, vis ateina nekontroliuojamos mintys ir pagalvoju, kodėl gi jis čia man taip ilgai nepaskambina? Paskui pagauni save, kad jo nebėra. Su tuo susitaikyti vis dar sunku“, – jautriai apie išėjusį draugą per jo gimtadienį kalbėjo vienas artimiausių jo bičiulių.

V. Burnys prisiminė, kad kartu su V. Cololo jie susipažino prieš daug metų. Tuomet V. Burnys kartu su grupe „Išjunk šviesą“ įrašinėjo dainą Šiauliuose, kur kaip tik tuo metu pedagoginiame institute V. Cololo ir studijavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisiminimus apie V. Cololo žiūrėkite:

Vyrų keliai susitiko bendrabutyje, kuriame V. Burnys apsistojo įrašinėdamas dainą, o jame V. Cololo gyveno studijų laikais:

„Toks kuriozinis atvejis įvyko, susipažinome duše. Jis užklausė, kas mes tokie, iš kur esame, nes jis buvo kaip ir seniūnas vietinis, viskuo visada domėjosi. Taip pavakarojome ir po to pradėjome bendrauti.

Tada kartu dalyvaudavome ir televizijos projektuose, įvairiuose filmavimuose ir renginiuose. Žvejodavome kartu, šeimomis bendraudavome, keliaudavome."

Artimo bičiulio netekęs V. Burnys tada sakė, kad visi aplinkiniai iki šiol Vitalijų prisimena su didžiule šypsena, o pats jis niekada nebūdavo liūdnas.

REKLAMA

„Jeigu ir supykdavo, tai supykdavo piktai juokingai ir būdavo toks tikras“, – šyptelėjo draugą prisiminęs V. Burnys ir pridūrė, kad jo išskirtinumas ir buvo tas begalinis nuoširdumas.

„Kaip kai kurie šou pasaulio atstovai nešioja kaukes, tai Vitalijus buvo tikras. Jeigu pykdavo, tai keikdavosi, tiesiai šviesiai sakydavo, o kitą dieną vėl būdavo linksmas ir atlaidus.

Žinote, mes daug laiko praleisdavome kartu ir kaip būna, kad kiti negali po to pakęsti vieni kitų, pažįstamų, ilgai būdami su jais kartu. O mums taip viskas sutapo, kad mes vieni kitus mylėjome ir bendravome, buvome laimingi“, – prisiminimais apie bičiulį dalijosi V. Burnys. 

REKLAMA

Natalija Bunkė: „Vitalijus buvo pastoviausias mano scenos partneris, su kuriuo net ir po projekto dainavome. Ir turbūt dar būtume dainavę ilgai...“

Šiltais prisiminimais apie kolegą ir artimą draugą per jo gimtadienį dalijosi ir dainininkė N. Bunkė, kuri sakė, kad pirmiausia V. Cololo prisimena kaip geros nuotaikos užtaisą.

„Jo vardas man visą laiką kelia šypseną. Vitalijus niekada nebūdavo surūgęs, neatvažiuodavo į koncertą blogos nuotaikos, visada atrodė toks pakylėtas. Jeigu aš būdavau blogos nuotaikos, jis man ją visada pakeldavo. Kas jį pažinojo, turbūt kitokių prisiminimų ir neturi“, – nuoširdžiai tada kalbėjo atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat N. Bunkės atmintyje įstrigę ir tai, kad Vitalijus visada buvo labai rūpestingas ir dažnai galvojo apie kitus.

„Kai dar gyvenau Klaipėdoje, būdavo, kad jis pas mane atvažiuodavo, kartais po koncertų ir nakvodavo. Tai jis turėjo tokį įprotį – anksti ryte atsikelia, nuvažiuoja į turgų ir parveža, pavyzdžiui, arbūzą. Arba aš atsikeliu, o jis jau būdavo padaręs šaltibarščius. Jis toks šeimininkutė buvo, labai visais rūpinosi“, – šypsodamasi pasakojo Natalija.

Ji dalijosi, kad Vitalijų iš matymo pažinojo ilgą laiką, vis prasilenkdavo kokiuose renginiuose, tačiau artimesnė pažintis, o vėliau ir nuoširdi draugystė užsimezgė, kai jie kartu dalyvavo viename muzikiniame projekte.

REKLAMA

„Mus suporavo dainuoti kartu ir jau kai atvažiavome pirmą kartą repetuoti, supratome, kad bus labai lengva dirbti. Mes niekada nesipykome – aš galėjau norėti vienos dainos, jis kitokios, bet kad būtume susipykę, trenkę durimis ir išėję, kaip būna pas kitas poras, to niekada nėra buvę.

Vitalijus buvo pastoviausias mano scenos partneris, su kuriuo net ir po projekto dainavome. Ir turbūt dar būtume dainavę ilgai...“, – atvirai kalbėjo atlikėja.

Jųdviejų duetas buvo pelnęs didžiules publikos simpatijas. Natalija per artimo bičiulį gimtadienį rugpjūčio mėnesį svarstė, kad galbūt tai lėmė jų charizmatiškos asmenybės ir nebijojimas iš savęs pasijuokti.

REKLAMA

„Mes savo pasirodymuose liesdavome porų santykius – vyro ir moters. Jis tyčiodavosi iš moterų, aš – iš vyrų, mes traukdavome vienas kitą per dantį, tai būdavo labai smagūs pasirodymai. Pajungdavome ir dainas, tarp jų kalbėdavome – gaudavosi toks mini spektaklis“, – prisiminė N. Bunkė.

Ji pasidalijo ir daina, kuri labiausiai jai primena V. Cololo:

„Aš puikiai prisimenu, kad tos dainos labai nenorėjau, o Vitalijus labai jos laukė. Gavosi taip, kad vieną kartą dainavome mano norimą dainą, tai kitą kartą jis sakė, kad atėjo laikas išrinkti jam. Tos dainos originalas yra rusiškas, o mes pavadinome „Savaitėlei iki antro“.

Man ji buvo labai baisi, bet ką jūs galvojate? Aišku, komisijoje mes likome paskutiniai, bet žiūrovų sprendimu buvome pirmoje vietoje. Ir kažkaip vėliau per koncertus jam būdavo labai faina, kai mes ją kartu dainuodavome, žmonės vis prašydavo pakartoti“, – šiltais prisiminimais tuomet dalijosi Natalija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji neslėpė, kad būtent vasaros laikotarpiu anksčiau jie daug laiko praleisdavo koncertuose, todėl kartais dėl to sukyla prisiminimai.

„Per jo gimtadienį mes visą laiką dainuodavome, taip jau išplaukdavo, kad kur nors turėdavome koncertus. Per juos būdavo visokių kuriozų, labai smagu tai prisiminti.

Vietose, kuriose mes dainuodavome, aš ir dabar dainuoju, tai visai neseniai prisiminiau, kad būtent šitame persirengimo kambaryje mes kartu rengėmės. Būna tokių momentų, kai prisiminimai iškyla“, – sakė atlikėja.

Gerda Žemaitė: „Nemanau, kad Lietuvoje yra žmonių, kurie jo neprisimintų ir kuriems jo netrūktų“

Galimybe pažinti V. Cololo tuomet be galo džiaugėsi ir „TV Pagalbos“ žvaigždė G. Žemaitė. Ji per artimo bičiulio gimtadienį negailėjo jam gražių žodžių ir sakė, kad tokių žmonių per gyvenimą sutinkama vienetai.

REKLAMA

„Kaip ir visa Lietuva, Vitalijų žinojau ilgai, jo buvo neįmanoma nežinoti. Bet akis į akį susipažinome ir tapome kolegomis, kai turėjome galimybę kartu dirbti laidoje „2 barai“ prieš kelis metus.

Pats susipažinimas buvo labai fainas, jis apskritai buvo be galo paprastas ir draugiškas žmogus. Geriausiai prisimenu, kaip jis mane prieš pirmą laidą drąsino, kaip aš bijojau, nes vis tiek buvo tiesioginis eteris, tikrai netrūko jaudulio.

Vitalijus mane labai palaikė, ramino ir sakė, kad jei matysiu, jog labai vairuoji į lankas, tai aš tikrai perimsiu iniciatyvą į savo rankas, viskas bus gerai. Jis buvo tikrai labai nuostabus žmogus“, – šiltai apie kolegą ir draugą atsiliepė Gerda.

REKLAMA

Moteris prisiminė, kad tuo pat metu, kai vyko laidos filmavimai, jos asmeniniame gyvenime buvo labai sunkus etapas. Būtent Vitalijus buvo vienas iš žmonių, į kurio petį ji galėjo atsiremti.

„Tuo metu paraleliai sirgo mano tėtis, aš važinėdavau ir budėdavau ligoninėje, vėl važiuodavau į filmavimus – buvo labai sudėtingas etapas. Atrodo, kad mes dar tikrai buvome visai neseniai susipažinę, bet jis domėdavosi, klausdavo ir guodė, kai mano tėtis išėjo.

Nežinau kito tokio žmogaus, kuris būtų toks draugiškas, šiltas, kuriam taip svarbu būtų bendravimas ir kiti žmonės“, – atvirai tuomet kalbėjo „TV Pagalbos“ žvaigždė.

Ji pridūrė, kad V. Cololo niekada nedėvėjo kaukės, visada buvo atviras ir nuoširdus žmonėms. Moteris sakė, kad jei būtų reikėję kokios pagalbos, ji nedvejodama būtų galėjusi rinkti būtent Vitalijaus telefono numerį.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes su juo tikrai nebuvom labai seni ar labai geri draugai, bet jei būtų buvusi tokia situacija, kad man reikėtų skubiai pagalbos ir nežinočiau, į ką kreiptis, tikrai būčiau drąsiai galėjusi skambinti jam. Jis buvo iš tų žmonių, kuris visada padės.

Suges automobilis, tu jam paskambinsi naktį ir jis tikrai sės už vairo, važiuos padėti. Aš manau, kad jis tiesiog natūraliai buvo toks, jam nereikėjo jokių kaukių“, – dalijosi Gerda.

Ji neslėpė, kad gana dažnai pagauna save galvojant, kaip Vitalijaus trūksta televizijoje ir realiame gyvenime.

„Netgi žiūrint laidas, kurias jis vesdavo, atrodo, kad po reklamos jis sugrįš, jis turi čia būti. Tikrai pagauni save galvojant, kaip keista, kad jo nėra. Vis dar sunku suvokti, jo tikrai labai trūksta. Labai trūksta ne tik televizijai, bet ir žmonėms, nes jis buvo labai ryški asmenybė. Nemanau, kad Lietuvoje yra žmonių, kurie jo neprisimintų ir kuriems jo netrūktų“, – jautriai tada kalbėjo moteris.

Ji sakė, kad Vitalijus labai išsiskyrė iš kitų žmonių ir tuo, kad niekada nelaikė savęs žvaigžde, visada pirmiausia buvo paprastas žmogus.

„Kas dar mane labiausiai žavėjo – tai jo paprastumas ir nuoširdumas, aš galvoju, kad tai be galo puošia žmogų. Tikrai yra labai daug žvaigždžių, kurios nėra nuoširdžios, atvirai ir paprastai bendraujančios. O jis buvo būtent iš tų žmonių, kurie yra labai paprasti, nemanau, kad jis kada nors sirgo žvaigždžių liga“, – sakė Gerda.

REKLAMA

„TV Pagalbos“ žvaigždė tuomet patikino, kad V. Cololo pavyko įgyvendinti ir savo paties norą – po mirties palikti šypseną kitų žmonių veiduose:

„Tai jam vienareikšmiškai pavyko padaryti. Net ir dabar apie jį kalbant, aš viską prisimenu ir natūraliai veide atsiranda šypsena. Prisiminus šį žmogų, tiesiog natūraliai taip įvyksta. Jis priverčia šypsotis.“

Vaida Skaisgirė: „Mes niekada negalėsime ištarti, kad Vitalijaus jau nebėra“

TV laidų prodiuserė ir vedėja Vaida Skaisgirė per V. Cololo gimtadienį sakė, kad jai iki šiol kalbant apie išėjusį kolegą apima keisti jausmai, nes moteriai vis dar nėra atėjęs suvokimas, kad šio žmogaus gyvųjų tarpe jau nebėra.

„Kaip tikriausiai ir daugelis kitų, aš Vitalijų prisimenu kaip pačios geriausios nuotaikos, energijos, nusiteikimo ir pozityvumo užtaisą. Tuo pačiu prie savo humoro jausmo jis buvo be galo gilus ir išmintingas vyras su didele širdimi.

Jis visada galėdavo padėti ir siūlydavo savo pagalbą. Jis tikrai buvo puikus kolega ir labai gaila, kad jo šiandien nebėra kolegų tarpe“, – jautriai buvusį kolegą tuomet prisiminė moteris.

V. Skaisgirę ir V. Cololo gyvenime suvedė bendri projektai. Jie kuris laikas dirbo populiariame realybės šou projekte „2 barai“, be to, jiems abiem yra tekę dirbti ir laidų vedėjų poroje. V. Skaisgirė prisiminė, kad su Vitalijumi būdavo visada lengva ir paprasta tiek bendrauti, tiek dirbti:

REKLAMA

„Aš buvau tada dar visiškai naujokė, o jis jau buvo eterio grandas, bet jis visada dalindavosi patarimais ir padrąsinimais. Jis niekada nepagailėdavo gero žodžio ir juoko, tikrai buvo puikus žmogus.

Vitalijus visą laiką turėjo ką papasakoti: nuo rekomendacijų, kur paatostogauti ir pavalgyti, iki – kaip vertėtų bendrauti su vyrais. Žodžio kišenėje jis tikrai neieškodavo.“

Prisiminusi savo buvusį kolegą V. Skaisgirė sakė, kad V. Cololo paliko žymę ne tik pačių artimiausių žmonių, bet ir kolegų bei gerbėjų širdyse. Būtent dėl to šis vyras išliks gyvas kitų žmonių prisiminimuose.

„Vitalijus paliko didžiulę žymę kolegų, šeimos, pačių geriausių draugų širdyse. Savo darbais ir talentais jis visą laiką bus su mumis ir niekada mes negalėsime ištarti, kad Vitalijaus jau nebėra. Jis visą laiką bus, tik, deja, jau skirtingoje plotmėje“, – jautriai tuomet kalbėjo V. Skaisgirė.

Mia: „Atrodo, kad vieną dieną mes susitikime ir dar pasijuoksime“

Bendri televiziniai projektai V. Cololo gyvenime buvo suvedę ir su dainininke Mia. Moteris per vyro gimtadienį sakė, kad sutikti jį užkulisiuose būdavo visą laiką be galo malonu ir gera:

„Mes buvome pažįstami labai daug metų, kartu teko dirbti įvairiuose projektuose, susitikti užkulisiuose. Visada Vitalijus buvo geros nuotaikos, linksmas. Prie to pačio protingas ir šiltas žmogus“, – gražių žodžių buvusiam kolegai tuomet negailėjo dainininkė.

REKLAMA

Pati Mia tada pripažino, kad V. Cololo pamilo ne tik artimi kolegos, bet ir nemažai Lietuvos žmonių. Atlikėja mano, kad begalinė vyro charizma būtent ir pritraukė tokį didelį gerbėjų ratą:

„Jis buvo beprotiškai charizmatiškas žmogus, o būtent charizma ir pritraukia kitus žmones. Būtent jo charizma ir pritraukė kitus Lietuvos žmones, kurie jį ir pamilo.“

Kaip ir daugelis V. Cololo artimų kolegų, taip pat ir Mia tada sakė, kad jai iki šiol sunku suvokti, kad garsaus humoristo jau nebėra. Moteris tikino, kad jai vis dar atrodo, kad jis yra čia pat, šalia.

„Atrodo, kad jis yra. Jis yra palikęs stiprią žymę žmonių širdyse, atrodo, kad vieną dieną mes tikrai susitiksime ir su juo dar pasijuoksime ne kartą“, – tuomet pripažino atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų