REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siūlo griežtinti karantino taisykles ir drausti būriuotis didesnėms nei dviejų asmenų grupėms.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siūlo griežtinti karantino taisykles ir drausti būriuotis didesnėms nei dviejų asmenų grupėms.

REKLAMA

Projekte, kurį trečiadienį svarstys laikinoji Vyriausybė, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą taip pat siūloma drausti prekiauti laikinose prekybos vietose.

Tuo metu pirmadienį laikinojo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos žadėtas svarstyti draudimas reklamuoti išpardavimus ir kitas prekybines akcijas, ministerijos siūlymu, būtų pateiktas kaip rekomendacija.

„Atsižvelgiant į nepalankią koronaviruso infekcijos epidemiologinę situaciją Lietuvoje (...), siūloma sumažinti besibūriuojančių asmenų skaičių viešose ir kitose vietose nuo 5 asmenų iki 2 asmenų“, – teigiama nutarimo projekte.

Ministerija taip pat pabrėžia, kad prasidedant šventiniam laikotarpiui daugelyje prekybos vietų rengiamos kalėdinės mugės, kuriose įvairūs prekeiviai vykdo prekybą ne fizinėse parduotuvėse, o laikinose prekybos vietose – jose susirenka dideli pirkėjų srautai bei sunku užtikrinti reikalavimų laikymąsi.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūloma uždrausti visose parduotuvėse, prekybos centruose bei paslaugų teikimo vietose vykdyti prekybą laikinose prekybos vietose (išskyrus prekybą maisto produktais, pirotechnikos priemonėmis ir prekybines saleles), t. y. kai prekyba vykdoma ne fiziškai atskirtose parduotuvėse, o, pavyzdžiui, bendrose prekybos centrų patalpose, praėjimuose ir panašiai“, – nurodo ministerija.

REKLAMA

Ji taip pat siūlo rekomenduoti parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų teikimo vietose nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių, t. y. išpardavimų, nuolaidų valandų, degustacijų ir kitų priemonių, kurios didina pirkėjų ir lankytojų srautus nustatytu laiku konkrečioje vietoje. Tai negaliotų internetinei prekybai.

A. Veryga per spaudos konferenciją antradienį tikino, kad pačių akcijų ministerija neketino drausti, o rekomenduojama tik nekviesti pirkėjų jomis naudotis prekybos vietose. Anot jo, sutarimas, kad pakaks tik rekomendacijų, pasiektas po diskusijų su verslu.

REKLAMA
REKLAMA

„Pačių akcijų niekas neplanavo niekada drausti, mes kalbėjome apie kvietimą ateiti į tokias vietas. Po diskusijų su asocijuotomis struktūromis tiek komunikacijos, tiek paties verslo struktūromis, įsivertinus pavasarį buvusią patirtį, kada užteko rekomendacijų, tikrai, pakankamai atsakingai buvo elgiamasi, planuojama pritaikyti tokį patį modelį, kaip kad buvo pavasarį“, – teigė jis.  

Antrasis karantinas dėl spartaus koronaviruso plitimo Lietuvoje įvestas lapkričio 7-ąją trims savaitėms, tačiau negerėjant situacijai jis pratęstas iki gruodžio vidurio. Karantino metu draudžiama būriuotis, viešose vietose būtina dėvėti kaukes, neveikia kavinės, barai, restoranai ir kitos pasilinksminimo vietos, sveikatinimo, poilsio paslaugas teikiančios įstaigos. Galioja ir ribojimai, susiję su sveikatos priežiūra, prekybos vietomis, ugdymo įstaigomis, viešuoju transportu ir kitomis sritimis.

Vyriausybė nuo gruodžio 10-osios leido nedidelėms žmonių grupėms atverti muziejus, galerijas, vykdyti ekskursijas, tačiau neatmetė, kad sprendimas gali būti pakeistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų