REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdyba antradienį pritarė Seimo statuto pataisoms, numatančioms išsamią tvarką, kaip organizuoti nuotolinį parlamento darbą.

Seimo valdyba antradienį pritarė Seimo statuto pataisoms, numatančioms išsamią tvarką, kaip organizuoti nuotolinį parlamento darbą.

REKLAMA

„Iš esmės pritariame statuto pakeitimo projektui, prašome dar pakoreguoti dėl apskundimo tvarkos, ir jį per šiandieną ir rytojų, valdybos formate pakoregavę, registruosime“, – per valdybos posėdį sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Valdybos nariams užkliuvo statuto pataisų projekte numatyta nuotolinio posėdžių apskundimo tvarka. Tokią teisę siūloma suteikti parlamentinėms frakcijoms.

„Pradės kas trys dienos skirtingos frakcijos skųsti tuos mūsų sprendimus daryti nuotolinį posėdį“, – teigė Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

Anot jo, darbo grupė per daug išplėtė ir perėjimo prie nuotolinio darbo pagrindus. P. Saudargo teigimu, užtektų numatyti, kad Seimas nuotoliniu būdu gali dirbti įvedus nepaprastąją padėtį, paskelbus ekstremaliąją padėtį ar karantiną. Politikas siūlė atsisakyti tokių nuostatų kaip „grėsmė Seimo darbui“ ar „dėl objektyvių ir akivaizdžių aplinkybių“ ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovybė antradienį taip pat nusprendė nuotoliniam Seimo darbui organizuoti naudoti „Microsoft Teams“ platformą.

Seimo statuto pataisas dėl nuotolinio parlamento darbo parengė speciali iš parlamento kanceliarijos teisininkų ir informacinių technologijų specialistų sudaryta darbo grupė.

REKLAMA

Blogėjant epidemiologinei situacijai ir vis nustatant naujų užsikrėtimų COVID-19 tarp Seimo narių, parlamento vadovybė ieško būdų, kaip užtikrinti nepertraukiamą Seimo darbą.

Praėjusią savaitę siūlyta minimaliai pataisyti Seimo statutą, kad nuotoliniu būdu būtų galima rengti diskusijas per plenarinį posėdį, tačiau dauguma parlamentarų šias pataisas atmetė.

Seime dėl koronaviruso atšaukti dviejų dienų posėdžiai – pertrauka padaryta nuo lapkričio 25 dienos iki gruodžio 3 dienos.

Anksčiau pranešta apie šešis COVID-19 užsikrėtusius parlamentarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų