REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo profsąjungoms raginant pereiti prie visuotinio nuotolinio mokymo laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga siūlo svarstyti Kalėdų atostogų paankstinimą ir padaryti pauzę kaip rudenį.

Švietimo profsąjungoms raginant pereiti prie visuotinio nuotolinio mokymo laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga siūlo svarstyti Kalėdų atostogų paankstinimą ir padaryti pauzę kaip rudenį.

REKLAMA

Ministras informavo, kad šiandien Covid-19 valdymo komitete kaip tik išsakė tokią mintį.

„Tai susiję su galimybe pasinaudoti artėjančiomis kalėdinėmis moksleivių atostogomis, kurios bet kuriuo atveju būna. Mano siūlymas buvo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pagalvoti apie galimybę tokias atostogas pasiankstinti visiems moksleiviams – tiek pradinių klasių, tiek pagrindinio, tiek gimnazinio ugdymo.

Ir tą laikotarpį panaudoti kaip ir rudens atostogų metų panaudoti kaip savotišką pauzę. Dėl ikimokyklinio ugdymo įstaigų tokio siūlymo nebuvo ir ne kartą esame kalbėję, kodėl šias įstaigas būtų sudėtinga stabdyti. Visų pirma dėl to, kad dalis jaunų darbuotojų negalėtų išeiti į darbą“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Veryga pridūrė, kad dabar ministerija turėtų įsivertinti tokią galimybę.

Kreipėsi į paskirtąją premjerę

Portalas tv3.lt primena, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į paskirtąją premjerę Ingridą Šimonytę prašydami „iš naujo vertinti situaciją dėl tolimesnio švietimo įstaigų darbo ir svarstyti galimybę dirbti tik nuotoliniu būdu“.

REKLAMA

Profesinės sąjungos kreipimesi sakoma, kad virusui sparčiai plintant „situacija tampa ypač nepalanki ikimokyklinio, priešmokyklinio bei pradinio ugdymo įstaigose, nes būtent jos dirba kontaktiniu būdu“. Vyresnieji mokiniai nuo lapkričio pradžios yra perėję prie nuotolinio arba mišraus mokymosi.

„Remiantis lapkričio 4 dienos Vyriausybės nutarimu lopšeliai-darželiai ir pradinės mokyklos dirba kontaktiniu būdu. Tačiau praėjus daugiau nei trims savaitėms, situacija katastrofiškai prastėja: švietimo įstaigose užsikrėtimų skaičius sparčiai didėja, serga ir mokiniai, ir mokytojai. Todėl kyla klausimas, ar verta rizikuoti mokinių, mokytojų sveikata ir tęsti darbą gyvai?“ – sako Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

Virš 1 tūkst. naujų atvejų

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1136 nauji COVID-19 ligos atvejai, dėl koronaviruso mirė 13 žmonių, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas. Per praėjusią parą pasveiko 86 žmonės.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 61 tūkst. 325 asmenys, 46 tūkst. 378 – tebeserga, 14 tūkst. 211 – pasveiko.

Dėl koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 505 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 231 koronavirusu užsikrėtusysis.

Per praėjusią parą ištirti 4 405 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 1256 tūkst. 380. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užimta daugiau nei pusė lovų

Ligoninėse gydomi 1858 COVID-19 pacientai, 144 iš jų – reanimacijoje, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis reikalingas 974 pacientams, 93 žmonėms taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Šiuo metu užimta apie daugiau nei pusė ligoninių lovų: 8 552 iš 16 tūkst. 504.

Iš 667 reanimacijos lovų užimta kiek daugiau nei pusė – 358. Iš 615 lovų, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos yra 233, iš 6 210 lovų su deguonimi užimta 2 027.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų