REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie nuosavą būstą svajoja daugelis, tačiau ne kiekvienas jį gali įsigyti iš savų pinigų, todėl tenka skolintis iš bankų. Tačiau Lolitai bankas pinigų neskolino, todėl ji susiviliojo vienos įmonės skelbimu internete. Sumokėjusi pradinį įnašą moteris tikėjosi buto, bet liko apgauta, o nukentėjusiųjų nuo tos pačios įmonės – ne vienas. Plačiau šia situacija domėjosi laida „Prieš srovę“.

Apie nuosavą būstą svajoja daugelis, tačiau ne kiekvienas jį gali įsigyti iš savų pinigų, todėl tenka skolintis iš bankų. Tačiau Lolitai bankas pinigų neskolino, todėl ji susiviliojo vienos įmonės skelbimu internete. Sumokėjusi pradinį įnašą moteris tikėjosi buto, bet liko apgauta, o nukentėjusiųjų nuo tos pačios įmonės – ne vienas. Plačiau šia situacija domėjosi laida „Prieš srovę“.

REKLAMA

Jei į Lolitos tėvų namus laidos „Prieš srovę“ komanda būtų patekusi prieš pusmetį, tai būtų pamačiusi vaizdą, kaip 30-metė Lolita su vyru ir dviem vaikais kraunasi daiktus iš mažo kambarėlio tėvų namuose. Lolita ir jos šeima jau svajojo apie butą ir tikėjosi, kad gyventi kartu su tėvais jau nebereikės.

„Norėjosi, kad būtų didesnis būstas, kad vaikams būtų patogu, nes ten netoli yra ir gimnazija, kad mergaitė galėtų eiti, privažiavimas geras. Na, viskas to, ko man reikėjo šiuo momentu, tikrai būtų užtekę. Bet trūko pinigų. Jis buvo tikrai už prieinamą kainą, tik reikėjo pinigėlių iš kažkur gauti“, – pasakojo Lolita.

REKLAMA
REKLAMA

Aptikusi butą, apie kurį svajojo, Lolita turėjo greit sukurti planą, iš kur gauti pinigų. Butas labai jai tinkamas – netoli nuo mamos namų, netoli nuo mokyklos jos vaikams ir Plutiškių kaime, šalia Kazlų Rūdos, parduodamas nebrangiai už 14 tūkst. eurų.

REKLAMA

Žinoma, bute nėra nei aukso kranų, nei baseinų, nei marmuro grindų, bet prabangos šeimai ir nereikėjo. Lolita sukasi per du darbus, dirba ir šeštadieniais, ir sekmadieniais, ir tikrai žino, kad pinigai iš dangaus nekrenta. Moteris visada norėjo savo namų, todėl ryžosi skolintis.

Įnašas sumokėtas, bet buto nei kvapo

Bankai atkrito iškart, nes šeimos pajamos buvo per mažos, kad gautų paskolą. Bet internete įsižiebė reklama, kuri rėkte rėkė, kad nesvarbu, kiek uždirbi, padėsime butą nusipirkti išsimokėtinai.

REKLAMA
REKLAMA

„Internete benaršant man išmetė tokį laukelį, kad duoda paskolas. Užpildžiau anketą, jie man iškart paskambino. Man labiausiai patiko, kad jie nežiūrėjo į mėnesines pajamas, man tai buvo gerai. Nes tuo metu, per pirmą karantiną, sumažėjo mūsų pajamos. Jie nežiūrėjo tuo metu, todėl man jie tiko. Aš jiems skambinau, tariausi, jie su viskuo sutiko. Pradinis įnašas buvo 2175 eurai“, – pasakojo Lolita.

Lolita jau pakavosi daiktus, kuriuos turėjo vežtis į naujuosius namus, mat toji internete besireklamuojanti įmonė, kuri sutiko padėti Lolitai, ėmė labai sparčiai tvarkyti reikiamus popierius. Tad Lolitai jokios dvejonės nebuvo – savo svajonių namus ji jau tuoj turės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonė su Lolita pasirašė išperkamosios nuomos sutartį, kurioje pažadėjo per 20 dienų už savo įmonės pinigus nupirkti Lolitos nusižiūrėtą butą, o po to kas mėnesį Lolita mokės įmokas, kol butas taps jos nuosavybe.

Tik iš pradžių Lolitai reikėjo pervesti įmonei pradinę įmoką – kiek daugiau nei 2000 eurų. Ir štai tada saldūs įmonės pažadai dingo kartu su Lolitos įmokėtais pinigais.

Tik daug vėliau jau nerimo apimta Lolita pamatė jai kone pusę metų melavusių žmonių gyvenimo vaizdelius socialiniame tinkle „Facebook“. Prabangos jiems galima tik pavydėti – įmonės direktorius ir jo žmona puikuojasi į glėbį vos telpančiomis gėlių puokštėmis, prabangiais automobiliais, giriasi kelionėmis. Vos tai pamačiusi Lolita suprato, kam buvo panaudoti iš jos paimti pinigai – jos pradinė įmoka už butą.

REKLAMA

Įmonės vadovas: mes nukentėjome

Apėmė nepavydėtinas siaubas – netekti ir išsvajoto buto, ir taip sunkiai sutaupytos pradinės įmokos. Bet ką apie tai sako pati įmonė?

Laidos „Prieš srovę“ komandai pavyko susisiekti su prabangiame ofise įsikūrusios įmonės vadovu ir paklausti, kodėl jie žadėjo Lolitai pagalbą, kodėl jie paėmė įmoką, jei buto net neketino pirkti. Pasak vadovo, tai jų įmonė nukentėjo, o ne Lolita.

„Žiūrėkit, po jūsų skambučio buvo susisiekta su ponia Lolita, pinigai yra jai grąžinti. Dabar mes patiriame nuostolius ir turime problemų su pardavėjais to turto. Lolita visus pinigus atgavo, dabar mes patiriame nuostolius – notarinės išlaidos, kad vadybininkai dirbo, plius agentė tame tarpininkavo. Visi dabar patiria nuostolius, išskyrus ponią Lolitą“, – tikino įmonės vadovas.

REKLAMA

Tačiau Lolita iškart po skambučio laidai „Prieš srovę“ patvirtino, kad jokių pinigų įmonė jai negrąžino, o toji įmonė Lolitos nusižiūrėto buto tikrai nenupirko, nes paėmė jos 2175 eurus ir ėmė aiškinti, kad jie vargšai ir neturi pinigų.

Įmonę krato FNTT

Po savaitės Lolita visgi atgavo savo pinigus. Praėjus savaitei nuo laidos „Prieš srovę“ filmavimo sujudo dešimtys nuo šios įmonės nukentėjusių žmonių – tada, kai Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) iškratė prabangius įmonės ofisus ir vadovo namus. Dar ir dabar FNTT kviečia atsiliepti nukentėjusiuosius.

Dabar pinigus atgavusi Lolita gali ir vėl svajoti apie savo namus. Tik šįkart moteris bandys visą sumą susitaupyti pati.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tai, kad į įmonės spąstus yra pakliuvęs ne vienas žmogus, patvirtino ir nekilnojamojo turto agentas Balys Kesminas. Tarp jų – ir viena vyro klientė ir kiti asmenys, susivilioję pirkti butą išperkamosios nuomos būdu.

„Dažniausiai žmonėms reikia kuo greičiau pasiimti greitą paskolą, kad galėtų įgyvendinti savo planus. Ir tą paskolą pasiimti yra pakankamai paprasta iš įmonės „Simple finance“. Kadangi mes matome internete labai gerą pradinį įmonės įvaizdį, besišypsančius žmones, patenkintus klientus ir tinkamas paskolos sąlygas, kad nereikia jokios dokumentacijos, kad galima viską pasidaryti per keletą dienų, tai pradžioje tai atrodo labai paprasta. Bet vėliau tie žmonės kreipiasi į įmonę ir jiems dažnu atveju reikia sumokėti pradinį įnašą – arba automobilio pirkimui, arba buto pirkimui. O vėliau „Simple finance“ nesuteikia tos paskolos arba net išjungia telefoną, užblokuoja to kliento telefono numerį“, – tikino NT agentas B. Kesminas.

Daugiau detalių apie situaciją sužinokite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje, arba čia:

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

Straipsnis parengta pagal laidą „Prieš srovę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų