REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmiausia sugriežtinimai dėl pandemijos plitimo lauktų prekybos sektoriaus, pranešė Aurelijus Veryga. Jis ragino pačias įmones laikytis sąmoningumo ir skelbiant apie „juodojo penktadienio“ akcijas apsiriboti internetu.

Pirmiausia sugriežtinimai dėl pandemijos plitimo lauktų prekybos sektoriaus, pranešė Aurelijus Veryga. Jis ragino pačias įmones laikytis sąmoningumo ir skelbiant apie „juodojo penktadienio“ akcijas apsiriboti internetu.

REKLAMA

Nors trečia karantino savaitė jau beveik baigėsi, visgi situacija nedžiugina. Kasdien fiksuojama ne tik daugiau nei 2 tūkst. susirgimų COVID-19, bet ir dviženkliai mirčių skaičiai. Jeigu situacija dėl koronaviruso plitimo ir toliau negerės, kitą savaitę Vyriausybė gali svarstyti papildomus ribojimus, informavo A. Veryga.

„Kalbant apie griežtesnius ribojimus konkrečiai kalbame apie vietas, kur žmonės fiziškai susirenka. Tai galiu tik paminėti, kad yra likę keletas tokių sričių. Turbūt tokios stambiausios sritys, kur žmonės dirba ne nuotoliniu būdu – tai sektorius, susijęs su sveikata, slauga, globa, tai čia nereikia turėti iliuzijų, kad ką uždarysime.

Yra du sektoriai, kur žmonės iki šiol susirenka ir kur gali būti svarstomi pokyčiai – tai ugdymo sektorius, švietimo įstaigos ir kitas sektorius, kuris, labiau tikėtina, kad gali susilaukti apribojimų – prekybos įmonės. Ypač didelės vietos, kur žmonių susirenka labai daug“, – kalbėjo kadenciją baigiantis ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Perspėja dėl „juodojo penktadienio“ akcijų

Jis dar kartą prašė pačių įstaigų sąmoningumo, ypač turint omenyje ir „juodojo penktadienio“ akcijas.

REKLAMA

„Gerai, jei tie juodieji penktadieniai vyksta internete ir perkamos prekės ten, bet girdime visokių istorijų, girdime, kad labai skirtingai elgiasi prekybos įmonės.

Vienos tikrai nuolat informuoja lankytojus apie atstumus, rankų dezinfekciją, kitos skelbia apie kalėdinius išpardavimus. Tad jei matysime, kad situacija nepasikeičia, labiausiai tikėtina, kad bus svarstomi apribojimai prekybos įstaigoms“, – kalbėjo A. Veryga.

Vėliau ministras pridūręs, kad jokie ribojimai maisto prekių parduotuvėms nebuvo svarstyti.

Savo ruožtu Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas Remigijus Mažeika atkreipė dėmesį, kad tų juodų dienų, ne tik penktadienių, medikai patiria labai daug.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien yra „juodasis penktadienis“, išpardavimų diena. Labai linkėčiau, kad juodasis penktadienis nebūtų toks juodas ateityje, bet mes turime juodų dienų ne tik penktadienį. Medicinoje jos yra jau ne viena savaitė yra tokios. Ribojimai, kurie buvo įvesti, deja kol kas mums neduoda jokio efekto“, – apgailestavo jis.

Vėl rekordiškai daug atvejų 

Per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 2339 nauji COVID-19 ligos atvejai, dėl koronaviruso mirė 22 žmonės, penktadienį pranešė Statistikos departamentas. Tai didžiausias iki šiol per parą patvirtintų atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 56 tūkst. 95 asmenys, 41 tūkst. 897 – tebeserga, 13 tūkst. 514 – pasveiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 471 žmogus, dėl kitų priežasčių – 213 užsikrėtusiųjų.

Per praėjusią parą ištirta 12 tūkst. 54 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 224 tūkst. 738.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų