REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos sveikatos apsaugos pareigūnai ketvirtadienį prognozavo, kad infekciją COVID-19 sukeliančio koronaviruso epidemijos antrosios bangos pikas tikriausiai bus pasiektas gruodžio viduryje.

Švedijos sveikatos apsaugos pareigūnai ketvirtadienį prognozavo, kad infekciją COVID-19 sukeliančio koronaviruso epidemijos antrosios bangos pikas tikriausiai bus pasiektas gruodžio viduryje.

REKLAMA

Ši prognozė grindžiama nauju modeliu, parengtu Švedijos visuomenės sveikatos agentūros remiantis duomenimis apie patvirtintus COVID-19 atvejus, nustatytus iki lapkričio 6 dienos.

Vis dėlto epidemijos piko trukmė „itin smarkiai priklausys nuo to, kaip sugebėsime toliau laikytis atstumo vieni nuo kitų“, per spaudos konferenciją sakė šalies vyriausiasis epidemiologas Andersas Tegnellas.

Švedijoje, turinčioje 10,3 mln. gyventojų, nuo kovo iki birželio mirė daugiau kaip 5 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Šalis atsidūrė dėmesio centre dėl savo sprendimo neįvesti griežtų karantino priemonių.

Nuo liepos iki spalio vidurio sergamumo COVID-19 ir pacientų mirštamumo rodikliai buvo reikšmingai sumažėję. Vis dėlto vėliau užsikrėtimo atvejų skaičius vėl smarkiai išaugo, o pastarosiomis savaitėmis labai pagausėjo pacientų mirčių.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Švedija pranešė per pastarąją parą užregistravusi dar 67 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtis, o bendras epidemijos aukų skaičius išaugo iki 6 622.

REKLAMA

Atsakydama į šį pliūpsnį Švedija paskelbė griežtesnes rekomendacijas labiausiai paveiktoms sritims.

Be kita ko, raginama vengti lankytis uždarose patalpose, kur susiburia daug žmonių, taip pat susilaikyti nuo bet kokių fizinių kontaktų su žmonėmis, nepriklausančiais tam pačiam namų ūkiui.

Pastarosiomis savaitėmis šalyje uždrausti daugiau kaip aštuonių žmonių susirinkimai viešose vietose (iki tol galiojo 50 žmonių limitas), taip pat buvo uždrausta po 22 val. restoranuose ir baruose pardavinėti alkoholinius gėrimus.

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas ketvirtadienį paskelbė, kad ne daugiau kaip aštuonių žmonių susirinkimų taisyklė turėtų būti taikoma ir privačioje erdvėje, net jeigu teisės aktai draudžia tik viešus susirinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Švedija, kaip ir daugelis kitų šalių, ruošiasi vienai intensyviausių prekybos dienų per metus, vadinamiesiems Juodojo penktadienio išpardavimams. S. Lofvenas perspėjo, kad šiemet parduotuvėse ir prekybos centruose neturėtų būti sausakimša žmonių.

„Jeigu negalite apsipirkti nesibūriuodami, tuomet venkite apsipirkinėti tokioje vietoje tokiu metu“, – ragino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų