REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Madonna (nuotr. SCANPIX)

Ketvirtadienį užsienio žiniasklaidoje pasirodė sukrečianti žinia – mirė vienas geriausių visų laikų argentiniečių futbolo žaidėjų Diego Maradona. 

4

Ketvirtadienį užsienio žiniasklaidoje pasirodė sukrečianti žinia – mirė vienas geriausių visų laikų argentiniečių futbolo žaidėjų Diego Maradona. 

REKLAMA

Ir nors jo gedėjo visas pasaulis, australai netyčiomis susimaišė ir ėmė gedėti ne jo, o pop scenos žvaigždės, atlikėjos Madonnos.

Kaip praneša dailymail.co.uk, pasirodo, kad Australijoje socialinę mediją užliejo itin suglumusių žmonių žinios apie tai, kad mirė ne argentiniečių futbolininkas, o garsi atlikėja. Ir viskas tik dėl to, kad Maradonos pavardė kiek primena Madonnos pseudonimą.

Dėl šios priežasties žinios apie Madonną „Twitter“ socialiniame tinkle ketvirtadienį tapo ypatingai populiarios. 

„Ilsėkis ramybėje, Madonna, tu – tikra legenda“, „Madonna bus danguje kartu su Prince ir Michaelu Jacksonu, ir koncertuos amžinybei. Didysis trejetas po vienu stogu“, – rašė plačiau nepasidomėję socialinių tinklų vartotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad iš tiesų vakar mirė futbolo legenda. Pranešama, kad jis mirė dėl širdies smūgio. Atvykę medikai jau nesugebėjo išgelbėti D. Maradonos.

REKLAMA

60-metis neseniai buvo išleistas iš ligoninės. Lapkričio pradžioje skelbta apie sėkmingą operaciją, kurios metu buvo pašalintas smegenyse susidaręs krešulys, o D. Maradona išleistas iš ligoninės.

„Diego išgyveno turbūt sunkiausią laikotarpį. Tai, kad medikai laiku pastebėjo krešulį, kuris galėjo kainuoti Diego gyvybę, yra tikras stebuklas. Laimei, dabar jis jaučiasi gerai ir yra pasiryžęs sėkmingai reabilitacijai“, – tada sakė D. Maradonos teisininkas Matias Morla.

D. Maradonai po operacijos buvo pasireiškę abstinencijos simptomai.

Vienų nekenčiamas, kitų dievinamas, bet D. Maradona visam laikui įeis į futbolo ir apskritai sporto istorijos metraščius. Vyro gyvenime buvo visko – nuo džiaugsmo, įsimintinų pergalių iki skandalų ar liūdnų akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA

Per savo karjerą D. Maradona žaidė „Boca Juniors”, „Barcelona”, „Napoli”, „Sevilla” ir „Newell’s Old Boys” klubuose. Su Argentinos rinktine jis 1986 m. tapo pasaulio čempionu.

Viso per profesionalo karjerą klubuose ir rinktinėje D. Maradona sužaidė 694 rungtynes, pelnė 354 įvarčius.

Ryškiausią karjeros etapą D. Maradona išgyveno italų „Napoli” komandoje.

Kaip pats D. Maradona yra sakęs interviu BBC, tie septyneri metai Italijoje buvo tikra palaima ir džiaugsmas, kai žmogus atranda savo vietą.

Jo pristatymą stadione stebėjo įspūdinga 75 tūkst. sirgalių minia.

Italijoje futbolininkas pasiekė savo, kaip žaidėjo, piką. Jis buvo tikras komandos lyderis, varęs į neviltį varžovus. 1986/1987 m. sezone futbolininkas padėjo komandai pirmąjį kartą klubo istorijoje laimėti Italijos futbolo čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Napoli“ vėliau dar sykį laimėjo šalies čempionatą, keliskart buvo antras. Europoje 1989 metais laimėjo ir UEFA Taurę.

Tačiau nepaisant burtininko iš Argentinos lyderystės aikštėje, už jos ribų buvo nemažai problemų. Paaiškėjo D. Maradonos priklausomybė kokainui, klubas ne kartą baudė jį piniginėmis ir kitokios baudomis dėl to, kad jis paprasčiausiai kartais net neatvykdavo į treniruotes.

Nepaisant skandalų, per septynerius metus klube jis sužaidė 188 mačus ir pelnė 81 įvarčius. Dešimtu numeriu pažymėti „Napoli“ marškinėliai visam laikui buvo paskelbti užimtais ir ten puikuosis D. Maradonos pavardė.

Palikus Italiją D. Maradona karjera smigo žemyn. Jis buvo nubaustas 15 mėnesių diskvalifikacija dėl kokaino vartojimo. Nepaisant prieš tai buvusio susidomėjimo iš garsiojo Madrido „Real“, šie nesiryžo siūlyti kontrakto žaidėjui. Argentinietis tada sezoną atstovavo „Sevilla“ ekipai ir galiausiai sugrįžo į Argentiną.

REKLAMA

Vėliau D. Maradona dirbo treneriu, bet didelės sėkmės nepasiekė. Po karjeros pabaigos jį lydėjo nuolatiniai skandalai ir viešos bėdos dėl alkoholio ir narkotikų vartojimo.

D. Maradona gimė Buenos Airių priemestyje, Lanus, 1960-ųjų metų spalio 30-ąją. Jis gyveno gausioje šeimoje ir turėjo dar du brolius bei keturias seseris. Kaip ir daugelis argentiniečių vaikų, daug laiko praleisdavo gainiodamasis kamuolį kiemuose.

Jaunąjį Diego žaidžianti futbolą pastebėjo futbolo klube skautu dirbantis vyras. Sužavėtas jo technika, vikrumu ir greičiu jis panoro vaiką pakviesti į treniruotes. Jaunasis D. Maradona netrukus tapo „Argentinos Juniors“ jaunimo komandos nariu.

REKLAMA

Būdamas 14 metų tapo pagrindinės komandos nariu, o likus vos dešimt dienų iki 16-tojo gimtadienio debiutavo aukščiausioje Argentinos lygoje. Be to, po keturių mėnesių talentingasis Diego sulaukė kvietimo prisijungti prie vyrų rinktinės, kurioje tapo jauniausiu debiutantu nacionalinės komandos istorijoje.

Per pastaruosius penkerius metus jam teko išgyventi ir kelias operacijas. 2019 metų sausį jam buvo atlikta operacija, kadangi buvo aptiktas kraujavimas skrandyje.

2019 metais apie jį buvo išleistas ir filmas, kuri sukūrė kompanija „HBO“. Jame pasakojama puolėjo gyvenimo istorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų