REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Barcelona“ krepšininkai sieks pratęsti septynių iš eilės pergalių seriją Eurolygoje. Jie penktadienį svečiuose bandys palaužti Vilerbano ASVEL.

„Barcelona“ krepšininkai sieks pratęsti septynių iš eilės pergalių seriją Eurolygoje. Jie penktadienį svečiuose bandys palaužti Vilerbano ASVEL.

REKLAMA

Katalonijos komanda (8 pergalės, 1 pralaimėjimas), kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius ir lietuviškasis trenerių štabas, užima pirmąją vietą. ASVEL (1, 6) yra turnyro autsaideris.

Vitorijos „Baskonia“ (4/5), kuriai atstovauja Rokas Giedraitis bei Tadas Sedekerskis, ketvirtadienį išvykoje galynėsis su Pirėjo „Olympiacos“ (5/3). Baskų klubas žengia 11-tas, o Graikijos klubas – 7-tas.

R. Giedraitis išlieka rezultatyviausias ir naudingiausias „Baskonia“ žaidėjas. Jis pelno 13,8 taško, renka 13,9 naudingumo balo. Lietuvis realizuoja 40,9 proc. tritaškių. T. Sedekerskis per 10 minučių vidutiniškai įmeta po vieną tašką, sukaupia 3,9 naudingumo balo.

Keturias nesėkmes iš eilės patyrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai (5, 5) ketvirtadienį priims Sankt Peterburgo „Zenit“ (5, 2). Šios ekipos aprangą vilki vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.  Žalgiriečiai kurį laiką net buvo Eurolygos lyderiai, bet nukrito į devintąją poziciją. „Zenit“ rikiuojasi šeštas. Lietuvis yra vienas geriausių „Zenit“ krepšininkų. Jo sąskaitoje – 10,2 pelnyto taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 12,8 naudingumo balo. Jau tapo įprasta, kad lietuviai puikiai žaidžia išvykos rungtynes Tėvynėje.  

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausiai Rusijos ekipoje rungtyniauja buvęs Vilniaus „Ryto“ snaiperis Billy Baronas. Jis renka 10,3 taško, tolimus metimus atlieka 44,1 proc. tikslumu.

REKLAMA

Žalgiriečiai žaidžia rezultatyviau už „Zenit“, bet prasčiau ginasi. Kauno komanda įmeta 79,8 taško, o Rusijos – 73,1. „Žalgiris“ praleidžia po 81 tašką, o varžovai – tik 70,1. Tai antras rezultatas Eurolygoje. Lietuvos čempionai kur kas taikliau atakuoja iš trijų taškų zonos – 41,3 proc. Pagal šį rodiklį kauniečiams elitiniame žemyno turnyre neprilygsta niekas. Sankt Peterburgo krepšininkai pataiko 32,6 proc. tolimų metimų. Tai vos 16-tas rezultatas. Tiesa, „Zenit“ geriau kaunasi dėl atšokusių kamuolių – atitinkamai vid. 33,7 ir 29,6.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ su „Zenit“ šiuolaikinėje Eurolygoje jėgas išbandys trečią kartą. 2:0 pirmauja Sankt Peterburgo klubas. Rusijos komanda kauniečius abukart nugalėjo praėjusį sezoną.

Didžiulį susidomėjimą kels ketvirtadienį vyksiantis Maskvos CSKA (7, 3) ir Madrido „Real“ (6, 4) mūšis. Abi komandos šventė po 5 pergales iš eilės. Rusijos čempionai užima trečiąją vietą, o Ispanijos ekipa – penktąją.

„TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ kanalai ir naujos kartos televizija „Go3“ ketvirtadienį bei penktadienį parodys penkerias Eurolygos rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Lapkričio 26 d.

18.45 val. CSKA – „Real“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),

19.45 val. „Žalgiris“ – „Zenit“ („TV3 Sport“, „Go3“),

20.45 val. „Olympiacos“ – „Baskonia“ („Go3“),

20.50 val. „Maccabi“ – „Armani“ („TV3 Sport 2“, „Go3“);

Lapkričio 27 d.

21.30 val. ASVEL – „Barcelona“ („TV3 Sport“, „Go3“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų