REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis naujojo sveikatos apsaugos ministro žingsnis turėtų būti jau esamos koronaviruso pandemijos valdymo sistemos, taip pat turimų duomenų įsivertinimas, sako į šią poziciją siūlomas buvęs valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys.

Pirmasis naujojo sveikatos apsaugos ministro žingsnis turėtų būti jau esamos koronaviruso pandemijos valdymo sistemos, taip pat turimų duomenų įsivertinimas, sako į šią poziciją siūlomas buvęs valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys.

REKLAMA

„Kas nevaldo duomenų, tas nevaldo krizės. Pirmas dalykas, kurį riekia pasitikrinti, ar yra komandoje žmonių, kurie moka analizuoti duomenis. Negalima analizuoti bet kokių duomenų. Reikia pasitikrinti, ar turimi duomenys yra tikrai kokybiški. Ir blogiausia situacija, kurios aš bijočiau, jei paaiškėtų, kad kai kurių duomenų, kurie reikalingi priimti sprendimams, mes apskritai neturime“,– LRT radijui antradienį sakė A. Dulkys. 

Jis taip pat teigė pritariantis kandidatės į premjeres Ingridos Šimonytės vizijai, kad operacijų vadovo vaidmens valdant dabartinę krizę turėtų imtis ne ministras, o Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Priklausomai nuo problemos dydžio, kokia situacija valstybėje, tokio lygio vadovas turi reaguoti. Šiuo atveju mes susiduriame su dalykais, kurie nėra tik sveikatos apsaugos klausimas. Tai yra visos Lietuvos ekonomikos klausimas. Tai manau, kad tai visiškai teisingas sprendimas, nes jums bet koks žmogus, kuris domisi vadyba pasakys, kad lyderis negali deleguoti krizių valdymo, prevencijos ir taip toliau“, – kalbėjo A. Dulkys.

REKLAMA

Buvusio valstybės kontrolieriaus kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministro pareigas kartu su kitomis I. Šimonytė pasiūlė prezidentui Gitanui Nausėdai praėjusią savaitę.

Jis teigė pirmadienį susitikęs su prezidento patarėjais ir išsamiai aptaręs situaciją, svarbiausius darbus. 

A. Dulkys, kurio šalies vadovas šiemet nepateikė vadovauti antrą kadenciją Valstybės kontrolei, vylėsi, kad prezidentas ir kandidatė į ministrės pirmininkės pareigas ras bendrą sutarimą.

„Teisingiausia žinutė, kad krizės valdymas prasidės ne kada nors, o jis jau šiandien vyksta. Ir būtent komandos formavimo metodas, komandos formavimas krizės valdymui perimti yra sudedamoji krizės valdymo dalis. Todėl neabejotinai būtinas ir prezidento, ir premjerės palaikymas, ir jų vieningas palaikymas“, – teigė A. Dulkys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad tapus ministru būtų svarbu perimti ne tik buvusio ministro Aurelijaus Verygos patirtis ir pamokas, bet ir dar ankstesnių ministrų. 

„Sėkmės juda tarp kartų. Bandysiu įsigilinti ne tik į dabartinio ministro, bandysiu suprasti ir buvusių ankstesnių ministrų pamokas“, – pabrėžė pretendentas.

Jis kartojo, kad sprendžiant sveikatos sistemos problemas būtina suprasti ir spręsti ne tik jų pasekmes, bet pirmiausia – jų priežastis. O tam pravers jo sukaupta patirtis Valstybės kontrolėje.

Svarbiausiu visos sveikatos sistemos tikslu A. Dulkys nurodė siekį „padaryti žmones laimingus, kad jie ne tik gyventų ilgiau, bet kad gyventų ilgiau sveikai“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagal statistiką, vidutiniškai lietuviai gyvename beveik šešeriais metais trumpiau nei vidutinis europietis, vidutinio gyvenimo amžiaus tarp vyrų ir moterų skirtumas didžiausias ES. Geras dalykas – atsirado tendencija Lietuvoje, kad vidutinė gyvenimo trukmė pradėjo ilgėti, tačiau trumpėja mūsų sveiko gyvenimo trukmė. Tai reiškia, kad mes atkovodami papildomus metus žmonėms, juos toliau tik sergame“, – kalbėjo pretendentas į sveikatos apsaugos ministrus.

Antradienį Seimas planuoja balsuoti, ar pritarti I. Šimonytės skyrimui ministre pirmininke.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 73 mandatus iš 141.

REKLAMA

Nutarimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma atviru balsavimu. 

Seimui pritarus premjero kandidatūrai ir prezidentui jį paskyrus, ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę, pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų