REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio orai Lietuvoje buvo debesuoti, pragiedrulių mažai, daug kur palijo. Šį vakarą ir vėliau naktį orai bus nevienodi.

Pirmadienio orai Lietuvoje buvo debesuoti, pragiedrulių mažai, daug kur palijo. Šį vakarą ir vėliau naktį orai bus nevienodi.

REKLAMA

Štai pietinėje ir rytinėje šalies dalyje kartosis neilgai trunkantis ir nelabai gausus lietus. Vakaruose ir šiaurėje lietaus tikimybė menka, ten pasitaikys ir pragiedrulių.

Antradienio rytas daug kur bus šviesus, gal net su saule, tačiau netrukus visur apsiniauks, iš dangumi greitai plaukiančių debesų kartkartėm purkšnos lietus. Naktį pakilęs vėjas sustiprės dar labiau, ypač prie jūros.

„Kitaip tariant, ir artimiausią parą bus vėlyvam lapkričiui būdingi orai. Dažniausiai bus debesuota, bet pasitaikys ir pragiedrulių. Naktį palis daugiausia šalies rytuose ir pietuose, rytas gražus, dieną negausus lietus vėl kartosis visur. Bus vėjuota, tačiau nelabai smarkiai. Naktį atvės iki 2–4, prie jūros 6–8 laipsnių, dieną šils iki 5–7, prie jūros 9 ar net 10 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Per kitas dvi paras vyraus debesuoti, kai kada su pragiedrėjimais, saikingai vėjuoti orai.

Trečiadienį daug kur palis, naktį atvės iki 4–7, dieną šils iki 6–8, prie jūros 10–11 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio naktį lietaus tikimybė menka, bet gali susidaryti menka lijundra arba plikledis. Dieną daug kur palis. Naktį vyraus 1–3, prie jūros 5–7 šilumos, bet kai kur bus ir iki 1 laipsnio šalčio. Dieną oras šils iki 4–6, prie jūros maždaug 10 laipsnių šilumos.

REKLAMA

„Ką gi, savaitgalį daug kur nudžiugino rudens saulutė, bet dabar vėl grįžtame prie būdingų lapkričio pabaigai pilkų ir drėgnų orų“, – reziumavo N. Šulija.

Tuo metu pietinėje ir centrinėje žemyno dalyje orus lems rami, centre saulėta aukšto slėgio sritis, o šiaurėje vienas paskui kitą juda vėjuoti, debesuoti, vietomis lietingi ciklonai.

Štai Romoje jie saulėti, čia šils iki 15, Barselonoje 16 laipsnių šilumos. Paryžiuje gražūs orai ir 9, Londone apniukęs dangus ir 12 laipsnių šilumos. Debesuotam Berlyne šils iki 6, Varšuvoje 7 laipsnių. Į rytus nuo Baltijos irgi apie tiek, vietomis palis ir bus vėjuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų