REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra vilties, kad Kalėdas sutiksime ne griežtame karantine, tačiau jos bet kuriuo atveju bus kitokios, įspėjo Aurelijus Veryga. Jo teigimu, teoriškai įmanoma sulaukti ir judėjimo ribojimų, jei tik to imsis nauja Vyriausybė.

Yra vilties, kad Kalėdas sutiksime ne griežtame karantine, tačiau jos bet kuriuo atveju bus kitokios, įspėjo Aurelijus Veryga. Jo teigimu, teoriškai įmanoma sulaukti ir judėjimo ribojimų, jei tik to imsis nauja Vyriausybė.

REKLAMA

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras pabrėžė, kad vargu ar įmanomi tokie judėjimo ribojimai kaip per Velykas, tačiau teorinės galimės atmesti neišeina.

„Pasvarstyti galime apie Kalėdas, o kaip bus, vargu ar nuspėsim. Jei situacija gerės, kaip buvo minėta, ši savaitė yra kritinė kaip paaiškės, į kurią pusę judama. Tai jei situacija gerės, matyt, kad tikrai tokių priemonių, kad būtų ribojamas judėjimas tarp Lietuvos miestų vargu ar imsis kita Vyriausybė. 

Bet beveik neabejoju, kad netrūks raginimų šiemet Kalėdas sutikti santūriau, savo šeimos rate, nevykti, nebendrauti su asmenimis, su kuriais nebendraujame įprastai, ypač jei tai vyresnio amžiaus asmenys. Miestai jau dabar skelbia, kad šventės bus kiek kitokios, atsisakoma ir kalėdinių mugių, kur žmonės buriasi. Tai dėl judėjimo ribojimų mažai tikėtina, aišku, teoriškai jokios galimybės negali atmesti“, – teigė A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Stebės, kas vyksta prekybos centruose

Nors žmonės jau plūsta į prekybos centrus ieškoti kalėdinių dovanų, A. Veryga teigė, kad šią savaitę situacija dar tik bus stebima, o  galimų veiksmų imamasis tik kitą savaitę.

REKLAMA

„Problema, matyt, yra ne tos mažosios parduotuvės, kurios prekiauja kad ir ne maisto produktais, bet nėra kažkokioje didelėje erdvėje, kur susirenka daug žmonių, bet tie didieji prekybos centrai.

Jie neveikiant kitoms pramogoms tampa traukos centru, ypač dabar, prieš Kalėdas. Tai vienas iš tokių siūlymų riboti ar neleisti kažkurią savaitgalio dieną dirbti, jei bus matoma, kad su srautais yra nesusitvarkoma. 

Tai, tikėkimės, prekybos centrai šią žinią išgris ir srautai bus valdomi tinkamai ir papildomų priemonių neprireiks. Bet jei situacija nesikeis, Vyriausybė yra pasiruošusi priimti sprendimus kitą savaitę“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Karantiną siūlys iki gruodžio vidurio

Portalas tv3.lt primena, kad pranešta karantiną kol kas siūlyti tęsti iki gruodžio 16 d.

„Mūsų siūlymas buvo karantiną tęsti iki gruodžio 31 d., tačiau Covid-19 valdymo komitetas sutarė dėl trumpesnio laikotarpio“, – sakė A Veryga.

Jo teigimu, argumentai tęsti karantiną iki metų pabaigos buvo paprasti.

„Buvo siūloma, kad karantinas įtrauktų ir šventinį laikotarpį, tai leistų galbūt pasiųsti aiškesnę žinutę, kurie planuojasi įvairiausias šventes. Nors jau ir dabar matome, kad miestai planuoja atsisakyti mugių ir kitų pasilinksminimo renginių. Tai, tikėkimės, kad bus elgiamasi atsakingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet buvo apsispręsta priimti sprendimą iki to momento, kai baigsis šios Vyriausybės įgaliojimai ir jau nauja galės apsispręsti tiek dėl karantino sąlygų, tiek termino pratęsimo. Nes nuolat girdime apie kažkokį kitokį infekcijos valdymą, tai gal kita Vyriausybė turės savo planą, matymą, galbūt tai spręs ne karantinu. Tai dėl to toks sprendimas ir buvo priimtas“, – kalbėjo A. Veryga.

Antrasis karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio 7-ąją ir šiuo metu numatytas iki lapkričio 29-osios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų