REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienis padovanojo labai gražią ir saulėtą dieną, bet ateina pokyčiai. Artimiausia para jau tokia nebus. Labiau primins įprastam lapkričiui būdingus orus.

Šeštadienis padovanojo labai gražią ir saulėtą dieną, bet ateina pokyčiai. Artimiausia para jau tokia nebus. Labiau primins įprastam lapkričiui būdingus orus.

REKLAMA

Europoje orai dvejopi. Iš Vakarų į Rytus driekiasi menkai debesuota, aukšto slėgio sritis, kuri ciklonus nukreipinėja labiau į šiurę. Centrinė ciklono dalis rytoj bus Skandinavijoje, todėl porciją kritulių pajusime ir mes.

O štai, koks vaizdas plačiajame Europos žemėlapyje. Pietuose, be abejonės šiluma – Tenerinėje 25 laipsniai, Barselonoje saulėta ir 14, Paryžiuje jau kiek apniukę, šils iki dešimties, Dubline šeši laipsniai šilumos.

Vidurio Europoje – Berlyne dešimt ir debesuota. Varšuvoje septyni. Minske keturi. Maskvoje minusas. Rygoje, Taline – tarp septynių, aštuonių laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje pokyčiai pasijus naktį. Stiprės pietvakarių vėjas. Pajūryje numatomas lietus, Rytinėje šalies dalyje – sniegas, vėliau ir lietaus debesys. Taigi bus vėjuotas ir paprastai tariant, šlapias oras. Temperatūra vyraus apie vieną laipsnį šilumos.

REKLAMA

Sekmadienį dieną taip pat numatomas lietus. Bus apie penkis laipsnius šilumos. Dangus bus apniukęs, laikysis šlapdriba.

Šilčiausia bus Klaipėdoje – dešimt šilumos. Šiauliuose – septyni. Panevėžyje šils iki šešių. Utenoje – penkių laipsnių šilumos. Kaune, Vilniuje – taip pat penki. Varėnoje, Druskininkuose žemėlapis rodo keturis šilumos.

Ciklonas iš Lietuvos trauktis neskubės, panašus bus ir pirmadienis. Vilniuje, Kaune dieną – šeši šilumos. Klaipėdoje – devyni. Antradienio dieną Vilniuje – šeši, Kaune – septyni, Klaipėdoje – dešimt laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Kelininkai perspėja: naktį eismo sąlygas sunkins vėjas, šlapdriba ir plikledis

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį eismo sąlygas sunkins vėjas, šlapdriba ir plikledis, pranešė Eismo informacijos centras.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį prognozuojami krituliai: vakariniuose rajonuose daugiausia šlapdriba, lietus, rytų Lietuvoje vyraus sniegas, šlapdriba. Vietomis, daugiausia rytiniuose rajonuose, lijundra, plikledis.

Vėjas pietvakarių, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–19 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Žemiausia temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos, pajūryje – iki 6 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų