REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (5/5) penktadienio vakarą dvigubą Eurolygos savaitė baigė pralaimėjimu Milane. Martino Schillerio vadovaujama komanda panaikino 20 taškų varžovų turėtą pranašumą, bet pabaigoje po kelių skausmingų tritaškių turėjo pripažinti „AX Armani“ (4/3) krepšininkų pranašumą.

Kauno „Žalgiris“ (5/5) penktadienio vakarą dvigubą Eurolygos savaitė baigė pralaimėjimu Milane. Martino Schillerio vadovaujama komanda panaikino 20 taškų varžovų turėtą pranašumą, bet pabaigoje po kelių skausmingų tritaškių turėjo pripažinti „AX Armani“ (4/3) krepšininkų pranašumą.

REKLAMA

„Žalgiris“ pralaimėjimą Milane patyrė rezultatu 92:98 (25:21, 15:31, 24:21, 28:25).

Kauno ekipa trečiojo kėlinio viduryje atsilikinėjo 20 taškų, tačiau nuosekliai ėmė mažinti atsilikimą, kol galiausiai likus 5 minutėms pavyko išlyginti rezultatą (77:77).

Keli taiklūs buvusio žalgiriečio Zacho Leday'aus metimai suteikė Milano komandai keturių taškų pranašumą, o visiškai netrukus Marius Grigonis užsidirbo penktąją asmeninę pražangą ir baigė pasirodymą rungtynėse pačiu svarbiausiu jų metu.

„Žalgirį“ pabaigoje į priekį timptelėjo Roko Jokubaičio tritaškis ir Augustine'o Rubito baudų metimai, bet dvikovos nugalėtoją išsprendė individualus „AX Armani“ lyderių meistriškumas. Sergio Rodriguezas ir Malcomas Delaney vienas po kito susmeigė tritaškius ir laiko išsigelbėti lietuvių ekipai buvo per mažai.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ spurtą nuo  20 taškų atsilikimo pradėjo jaunasis R. Jokubaitis, kuris vos pasirodęs aikštelėje ėmė aukštinti atakų tempą ir skirstyti kamuolius komandoms draugams. Per 26 minutes „Žalgirio“ talentas pelnė 15 taškų.

REKLAMA

Rezultatyviau už R. Jokubaitį rungtyniavo tik Lukas Lekavičius, kuris pataikė šėšis iš septynių dvitaškių ir surinko 16 taškų.

Penkias asmenines pražangas užsidirbęs ir pirmą kartą šiame Eurolygos sezone rungtynių nebaigęs M. Grigonis pelnė 10 taškų ir pratęsė savo įspūdingą 100 proc. taiklumą siekiantį baudų pataikymą. Viso M. Grigonis jau pataikė 35 baudas iš eilės.

Žalgiriečiams nesisekė stabdyti buvusio klubo žaidėjo Z. Leday'aus. Pirmoje rungtynių pusėje puolėjas atakavo beveik tobulai, surinko 16 taškų ir vedė Milano ekipą pergalės link. Viso buvęs žalgirietis pelnė 20 taškų, paskutiniuosius surinkęs lemiamu dvikovos metu.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Milano ekipoje išsiskyrė į rikiuotę grįžęs Kevinas Punteris. Gynėjas prametė tik vieną metimą, pataikė 4 dvitaškius, 3 kartus pataikė iš toli ir viso su 22 taškais surinko 29 naudingumo balus. 

„Žalgiris“ Milane patyrė ketvirtą iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje. Antradienį žalgiriečiai nusileido Masvkos CSKA, kiek anksčiau sekė nesėkmė Tel Avive prieš „Maccabi“ ir Kaune prieš Madrido „Real“.

„AX Armani“: Kevinas Punteris 22 (3/4 tritaškiai), Zachas LeDay'us 20 (6 atk. kam.), Shavonas Shieldsas 17 (3/4 tritaškiai), Malcolmas Delaney 13, Kyle'as Hinesas 10 (6 atk. kam.).

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 16 (6/7 dvitaškiai), Rokas Jokubaitis 15, Augustine'as Rubitas 13 (7 atk. kam.), Marius Grigonis 10.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

RUNGTYNIŲ EIGA:

Ketvirtas kėlinys: (96:92)

 Z. Leday'us suteikia milaniečiams keturių taškų pranašumą.

Įspūdingai ketvirtą kėlinį pradedantys žalgiriečiai išlygina rezultatą (77:77).

Trečias kėlinys: (73:64)

A. Rubitas dvitaškiu paskutinę kėlinio ataką priartina žalgiriečius iki vienženklio skirtumo.

M. Grigonis pelno penkis taškus iš eilės, tačiau vos po kelių akimirkų pats užsidirba trečią asmeninę pražangą. Įpusėjus trečiajam kėliniui žalgiriečiai išnaudoja pražangų limitą.

Sh. Shieldsas drasko žalgiriečių gynybą (62:42), Martinas Schilleris prašo minutės pertraukėlės.

„Žalgirio“ žaidimas trečiojo kėlinio pradžioje ėmė byrėti, „AX Armani“ bėga jau 18 taškų skirtumu.

REKLAMA

Antras kėlinys: (52:40)

Sergio Roudriguezas smegia tritaškį paskutinę kėlinio ataką ir milaniečiai prieš antrąją rungtynių pusę turi dviženklį pranašumą.

„AX Armani“ spurtuoja 12:2. Komandas skiria jau dvylika taškų (43:31).

N. Hayeso keli metimai skrieja pro šalį, o K. Punteris pelno dešimtą savo tašką ir suteikia milaniečiams keturių taškų pranašumą (31:27).

Pirmas kėlinys: (21:25)

M. Grigonis ir Rokas Jokubaitis pelno po tritaškį, Lukas Lekavičius sumeta abu baudų metimus ir žalgiriečiai išsiveržia į priekį (21:23).

Buvęs žalgirietis Z. Leday'us rungtynes pradeda devyniais taškais ir veda Milano ekipą į priekį. Tiesa, S. Vasturia pelno tritaškį, J. Lauvergne'as prideda du taškus ir Kauno klubas priartėja iki dviejų taškų (12:10).

Startiniai penketukai:

„AX Armani“: Kevinas Punteris, Zachas Leday'us, Malcolmas Delaney, Shavonas Shieldas, Kyle'as Hinesas.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas, Paulius Jankūnas, Steve'as Vasturia, Marius Grigonis, Joffrey Lauvergne'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų