REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl karantino negalint organizuoti didesnių renginių, dalį parodų šiemet ir kitąmet planuoja vykdyti nuotoliniu būdu, teigia „Litexpo“ direktorius Justinas Bortkevičius. 

Dėl karantino negalint organizuoti didesnių renginių, dalį parodų šiemet ir kitąmet planuoja vykdyti nuotoliniu būdu, teigia „Litexpo“ direktorius Justinas Bortkevičius. 

REKLAMA

„Startuosime su mokyklos paroda, visiškai virtualiai, tada studijų parodą planuojame daryti irgi virtualią. Kuriame tam tikrą sprendimą. Bet knygų mugę nukėlėme į gegužės mėnesį, nes yra tam tikros parodos, kurios privalo tą gyvą kontaktą turėti ir daugiau yra skirtos visuomenei. Ten, kur galima perdengti su „verslas verslui“ formatu, ten mes ieškome išeičių, kaip galime vertę perkelti į elektroninį formatą“, – sakė  J. Bortkevičius.

Pasak jo, šį ketvirtadienį ir penktadienį vyksianti paroda „Mokykla 2020“ yra skirta švietimo bendruomenei, o technologinės naujovės, kurios gali būti taikomos švietimo sektoriuje, joje gali būti nesunkiai pristatomos virtualiai. Parodoje anksčiau dalyvaudavo apie 70 įmonių, šiuo metu, anot jo, registravosi apie 30.

REKLAMA
REKLAMA

„Ruošiame sprendimą studijų parodai, kaip ji galėtų vykti nuotoliniu būdu. Puikiai žinome, kad studijų paroda buvo kaip atspirties taškas abiturientams renkantis studijų kryptį. Kadangi paroda būdavo vasario mėnesį, tai turime užmojų, kaip išspręsti problemą, perkelti į virtualią aplinką“, – sakė jis.

REKLAMA

Kitus renginius, pavyzdžiui, statybų parodą „Resta“, inovacijų ir inžinerinių sprendimų parodą „Balttechnika“ žadama organizuoti hibridiniu būdu, su ribotu lankytojų fizinių skaičiumi.

Nuo COVID-19 ribojimų nukentėjusiam parodų centrui Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo Vyriausybei skirti milijoną eurų kaip valstybės įnašą bendrovės įstatinį kapitalą. Ministerija pažymi, jog vien per pirmąjį karantiną kovo-birželio mėnesiais dėl renginių ribojimų bendrovė negavo apie 2 mln. eurų planuotų pajamų.

J. Bortkevičius patvirtino, kad įmonės apyvarta per karantiną krito 70 procentų, nes šiemet neįvyko dalis pagrindinių renginių.

Sparčiai plintant koronavirusui Lietuvoje iki lapkričio pabaigos įvestas karantinas, nustatantis įvairius draudimus ir suvaržymus, įskaitant masinių renginių draudimą. Pirmasis karantinas šiemet buvo įvestas kovo-birželio mėnesiais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų