REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo motinos vardu 12 greitųjų kreditų pasiėmusiai moteriai siūloma skirti dvejų metų laisvės apribojimo bausmę. 

Savo motinos vardu 12 greitųjų kreditų pasiėmusiai moteriai siūloma skirti dvejų metų laisvės apribojimo bausmę. 

REKLAMA

Taip pat ji būtų įpareigota atlyginti beveik 8,8 tūkst. eurų žalą, padarytą kredito įstaigoms. 

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, kadangi bylą siūloma baigti baudžiamuoju įsakymu, bausmė būtų trumpinama trečdaliu iki metų ir keturių mėnesių. Dėl šio bylai vadovavusios prokurorės siūlymo spręs Vilniaus apylinkės teismas. 

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas vasarį, kuomet nukentėjusi moteris kreipėsi į policiją ir nurodė, kad viena vartojimų kreditų bendrovė į jos sąskaitą pervedė 12 kreditų, nors ji jų neėmė. 

Tyrimo metu nustatyta, kad 2017-2019 metais, pasinaudodama savo motinos vardu, kreditus, kurių sumos siekė nuo 250 iki 900 eurų, paėmė moters dukra. Tai darydama dukra ne kartą jungėsi prie motinos internetinės bankininkystės sąskaitos ir naudojosi jos asmens duomenimis. 

REKLAMA
REKLAMA

Siekdama, kad motina apie kreditus nesužinotų, mergina juos pervesdavo į savo asmeninę sąskaitą ar išgrynindavo bankomate, pasinaudojusi mamos banko kortele. 

Pasak prokuratūros, mergina savo kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi, ji teigė tikėjusi, kad kreditus pavyks grąžinti. 

Kaltinamoji per 14 dienų turi teisę paduoti teismui prašymą, reikalaudama surengti bylos nagrinėjimą teisme. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų