REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ramūnui Karbauskiui paskelbus apie pasitraukimą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bando situaciją spręsti. Ji žada pasikalbėti su R. Karbauskiu ir teigė turinti idėjų, kaip situaciją užglaistyti.

Ramūnui Karbauskiui paskelbus apie pasitraukimą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bando situaciją spręsti. Ji žada pasikalbėti su R. Karbauskiu ir teigė turinti idėjų, kaip situaciją užglaistyti.

REKLAMA

„Atsiprašyti tikrai neketinu, nematau dėl ko turėčiau atsiprašyti. Tą konfliktą galima užglaistyti, turiu planą, kaip tą padaryti ir kalbuosi su frakcijų žmonėmis.

Pirmiausia, kiek suprantu, ponas Karbauskis paskelbė apie atsitraukimą, tačiau įvardijo ir kelias sąlygas. Tai nėra galutinis pasitraukimas. Pasižiūrėkime iki kitos savaitės, galbūt šiandien – tokia pasitraukimų diena, nuotaika pasikeis, ir jis vis dėlto liks“, – sakė V. Čmilytė Nielsen.

R. Karbauskis Seime aiškino, kad jis dar svarstytų apie savo sprendimą, jeigu valdantieji paprašytų likti, jei būtų grįžta į pradinę situaciją ir vėl svarstoma Aušrinės Norkienės kandidatūra į Seimo vicepirmininkes.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas Seimo narys yra laisvas priimti bet kokį sprendimą, vertindamas aplinkybes. Aš tokios audringos reakcijos tikrųjų argumentų nesuprantu. Tikiuosi, kad pakalbėję išsiaiškinsime.

REKLAMA

Neskubu iki antradienio, man svarbu, kad opozicinės frakcijos jaustųsi įvertintos ir svarbiausia, atstovaujamos“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasiteiravus, ar R. Karbauskis galėtų likti Seime: „Man labai sunku įlysti į R. Karbauskio galvą. Kiekvienas Seimo narys laisvas prieš sprendimus ir tai jo sąžinės ir atsakomybės reikalas“.

Čmilytė Nielsen: „Gali būti teikiamas ir septintas pavaduotojas“

Pasak Seimo pirmininkės, Seimas vėl galėtų grįžti prie Seimo pirmininko klausimo. Tačiau neatsakė, ar galėtų vykti iš naujo balsavimas dėl A. Norkienės.

REKLAMA
REKLAMA

„Gali būti teikiamas ir septintas pavaduotojas, tikrai sprendimų yra.

Girdžiu didžiosios opozicijos frakcijos susirūpinimą, kad jie neturi savo atstovo valdyboje. Reikės kažkaip šį klausimą spręsti“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Karbauskis pranešė, kad traukiasi iš Seimo ir iškėlė sąlygą

Ramūnas Karbauskis pranešė, kad traukiasi iš Seimo. Tačiau jis pažymėjo, kad yra viena aplinkybė, kuri galėtų pakeisti jo sprendimą, jei valdantieji paprašytų jo likti. Pasak jo, galutinis terminas yra iki antradienio.

„Viena aplinkybė galėtų pakeisti. Jeigu Seimo dauguma paprašytų manęs to nedaryti. Aš antradienį kreipsiuosi į Vyriausiąją rinkimų komisiją su pareiškimu. Jie turi laiko iki antradienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi suprantame, kad to nebus. Niekas neprašys ir iš pradžių džiūgaus, o po to pradės gailėtis“, – Seime teigė R. Karbauskis.

Vietoje R. Karbauskio frakcijos seniūne išrinkta Aušrinė Norkienė. R. Karbauskis vylėsi, kad Seimas vėl grįš prie Seimo primininko pavaduotojų klausimo ir vėl pasiūlys balsuoti už A. Norkienės kandidatūrą.

„Frakcijos vadove išrinkta A. Norkienė, aš labai tikėčiausi, kad Seimo dauguma turės nors truputį sąžinės ir grįš prie pirminio pasiūlymo dėl Seimo pirmininko pavaduotojų, ja vėlgi būtų siūloma A. Norkienė, kadangi argumentų prieš ją nebuvo pasakyta jokių, išskyrus, kad siūlau aš“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

REKLAMA

„Čia yra politinės kultūros dugnas ir jį pasiekė mūsų oponentai, kurie turi septyniasdešimt kelis balsus“, – sakė R. Karbauskis.

Atsisako mandato, nes protestuoja prieš naujosios valdžios veiksmus

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas R. Karbauskis atsisako Seimo nario mandato, protestuodamas prieš naujosios valdžios veiksmus skirstant pozicijas parlamente.

Anot valstiečių, tokį sprendimą jis ir didžiausia opozicijos frakcija priėmė „nepritardami ir protestuodami prieš Seimo vadovybės ir Seimo daugumos veiksmus, kuriais eliminuojama didžiausia opozicinė frakcija iš Seimo vadovybės“.

„Po to, kai mes padarėme pareiškimą, man teko šnekėti su Seimo pirmininke, teko šnekėti su kitų partijų, frakcijų lyderiais, kurie pradėjo sakyti, kad mes suklydome, taisomės, atšaukiame savo pataisas.

REKLAMA

Tai mūsų pasakymas buvo aiškus – arba mes grįžtam į pradžią, arba iš viso nesišnekame. Iš demokratijos, iš tų šimtų tūkstančių žmonių, kurie balsavo už valstiečių ir žaliųjų sąjungą yra atvirai pasityčiota ir mes su tuo nesitaikstysime“, – teigia valstiečiai.

Pasak R. Karbauskio, jei valdžia toliau stums į šoną valstiečių frakciją, tai jų kitas žingsnis „informuoti visas ES valstybes apie tai, kas mūsų Seime darosi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų