REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (5/4) dvigubą Eurolygos savaitę pratęs Milane, kur penktadienį grumsis su vietos „AX Armani“ ekipa (3/3).

Kauno „Žalgiris“ (5/4) dvigubą Eurolygos savaitę pratęs Milane, kur penktadienį grumsis su vietos „AX Armani“ ekipa (3/3).

REKLAMA

Mačas prasidės 21.30 val., jį stebėti galima per „TV3 Sport“ arba „Go3“.

Italijos klubui šis Eurolygos sezonas kol kas klostosi banguotai. Dėl ir pačių gretose, ir varžovų komandose užfiksuotų koronaviruso atvejų jie sužaidė tik 6 rungtynes. Tiesa, paskui paaiškėjo, kad jų pačių žaidėjams atlikti testai buvo klaidingi, bet mačai jau buvo praleisti.

Ant parketo turnyre jie grįžo trečiadienį, bet kiek netikėtai namuose 79:87 nusileido Belgrado „Crvena Zvezdai” ekipai.

„AX Armani“ apskritai yra viena daugiausiai permainų vasarą sudėtyje atlikusių komandų Eurolygoje. Treneris Ettore Messina pasikvietė net septynis naujus žaidėjus. Sudėtyje neliko ir lietuvio Artūro Gudaičio, o jo vietą užėmė daug patirties Eurolygoje turintis ir ilgą laiką Maskvos CSKA marškinėlius vilkėjęs K. Hinesas.

REKLAMA
REKLAMA

Itin pajėgi gynėjų linija, kur yra ir tikrų įžaidėjų, kaip Sergio Rodriguezas, ir puikių taškų rinkėjų, kaip tas pats ispanas, Kevinas Punteris, Shavonas Shieldsas ar Malcolmas Delaney.

REKLAMA

Klube žaidžia ir praėjusį sezoną Kaune praleidęs aukštaūgis Zach‘as Leday‘us.

Dėl jau minėtų aplinkybių klubas sužaidė dar tik šešias rungtynes Eurolygoje, tad, pavyzdžiui, statistikos grafose visur figūruoja gana žemai.

Neabejotinas komandos lyderis ir variklis yra patyręs ispanas S. Rodriguezas, kuris per mačą vidutiniškai renka po 14 taškų bei atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Jis ir praeityje yra pridaręs „Žalgiriui“ nemažai bėdų.

Tad Martino Schillerio auklėtiniams teks kiek įmanoma taikyti agresyvesnę gynybą, taip bandant atkirsti jį nuo komandos. Ispanas pasižymi kūrybiškumu ir gerais tiksliais perdavimais, pats neblogai meta iš toli. Gera gynyba prieš jį turėtų būti kauniečių prioritetas.

REKLAMA
REKLAMA

Aišku, jis nevienintelis, galintis pridaryti daug bėdų. Milano ekipa išsiskiria gera sudėtimi, itin solidi gynėjų linija. Komanda turi puikių metikų ir stipriai individualių žaidėjų. Nuo M. Delaney ar Sh. Shieldso (12,2 tšk.) negalima atsitraukti nė sekundei.

Tokie krepšininkai ypač pavojingi jei patako pirmus metimus, tada pajaučia metimą ir gali kaip reikiant pridaryti bėdų.

„Žalgirio“ gynėjų linijos lauks rimta užduotis juos stabdyti. Vis dėlto minėti krepšininkai nepasižymi itin solidžia gynyba, tad kauniečiams atsiveria proga, ypač jei žais agresyviai, susikurti nemažai progų geriems metimams.

Dėmesį derėtų atkreipti į klubo senbuvį serbą Vladimirą Micovą. Jis šiame sezone kol kas per mačą renka vidutiniškai po 12,5 taško. Žalgiriečiams neturint tikrojo trečiojo numerio pozicijos žaidėjo, E. Messina gali naudoti taktiką žaisti būtent per šį žaidėją, taip siekiant perrėžti kauniečių gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„AX Armani“ turi gana gerą suolą, tad E. Messina tikrai turi daug sezono pradžioje neišnaudotų kozirių. Komandoje yra ir veteranas Luigi Datome ar Michaelis Rollas.

Klubo priekinėje linijoje tikras gynybos ramstis K. Hinesas. Jis puikiai geba keistis dengiamaisiais, fiziškai tvirtas ir šoklus amerikietis gali pridaryti nemažai žalos „Žalgiriui“.

Kauniečių aukštaūgiams teks grumtis ir su Kalebu Tarczewskiu, Z. Leday'um (8,5 tšk. per mačą) ir Jeffu Brooksu. Apskritai ekipos treneris E. Messina gana sumaniai naudojasi suolu. Štai 9 žaidėjai rungtyniauja bent 20 minučių (ar daugiau), M. Deleney praleisto laiko aikštėje vidurkis siekia 19 minučių.

REKLAMA

Kiti krepšininkai irgi sumaniai rotuojami. Tad komandos sudėtis praktiškai visa yra išnaudojama, E. Messina siekia kartu ir palaikyti spartesnį žaidimo tempą.

„Žalgirio“ laukia tikrai nelengva užduotis laimėti prieš gerai suburtą ir pakankamai patirties turinčią komandą. Itin svarbu bus gerai gintis taip, kaip kauniečiai tai darė ypač antroje mačo pusėje su Maskvos CSKA ekipa.

Milano ekipa turi pakankamai individualiai stiprių žaidėjų, tad kartais gali prireikti dvigubinti gynyb1, bet tą reikėtų atlikti pamatuotai, nes galima dar labiau nudegti.

Svarbus bus gynėjų indėlis. Neabejotinai varžovai skirs dėmesio Mariui Grigoniui, tad blankiai praėjusiame mače atrodžiusiam Thomasui Walkupui ar Lukui Lekavičiui, tam pačiam Rokui Jokubaičiui gali tektis dažniau imtis iniciatyvos.

Apibendrinus aišku viena, kad kauniečiams, norint parsivežti pergalę iš Milano, teks sužaisti solidžias rungtynes, pagerinti gynybą bei neleisti varžovams diktuoti greito žaidimo tempo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų