REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečio Manto patirtis teisme turėtų tapti gera pamoka visiems, kurie prie vairo sėda išgėrę alkoholio. Nors ir išvengė baudžiamosios atsakomybės, tačiau net dviem metams prarado teisę vairuoti ir turės sumokėti solidžią baudą.

Vilniečio Manto patirtis teisme turėtų tapti gera pamoka visiems, kurie prie vairo sėda išgėrę alkoholio. Nors ir išvengė baudžiamosios atsakomybės, tačiau net dviem metams prarado teisę vairuoti ir turės sumokėti solidžią baudą.

REKLAMA

Alkotesteriui parodžius daugiau kaip 2 promiles alkoholio, vilniečiui grėsė baudžiamoji atsakomybė, tačiau teismą įtikino nuoširdi kaltinamojo atgaila.

Pažeidėjas buvo perduotas už jį laidavusio asmens priežiūrai. Laidavimo terminas – 2 metai.

Solidi bauda

Tad baudžiamoji byla Manto atžvilgiu buvo nutraukta. Jam taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis specialia teise vairuoti kelių transporto priemones dvejus metus, terminą skaičiuojant nuo šių metų gegužės 23-sios.

Valstybės biudžetą girtas prie vairo sučiuptas vilnietis turės papildyti 3 tūkst. eurų suma. Būtent tiek įvertintas automobilis, kurį jis vairavo. Beveik 150 eurų girtas vairuotojas dar turės sumokėti ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato naudai (už transporto priemonės nuvežimą ir saugojimą – aut. past.).

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą priėmęs teismas pabrėžė, kad tuo atveju, jeigu asmuo, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, laidavimo metu padaro naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir spręsti dėl šio asmens baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas veikas.

REKLAMA

Sustabdė kitas vairuotojas

Apie pažeidimą teisme plačiau papasakojo įvykio liudininkas. Jis teigė, kad tos dienos pavakarę savo automobiliu važiavo nuo centro pusės. Matomumas tuo metu buvo geras – šviesu, be kritulių. Gatvė, kuria važiavo, buvo labai siaura, iš abiejų pusių kelkraščiuose buvo sustatyti automobiliai.

Eismas nebuvo intensyvus. Tas liudininkas važiavo apie 10 km/val. greičiu. Tada jis pamatė priešais save centro link važiuojantį lengvąjį automobilį. Tam, kad minėtoje gatvėje galėtų prasilenkti su automobiliu, jis kiek įmanoma privažiavo prie dešinio kelkraščio. Pamatė, kad kito automobilio vairuotojas net neketina trauktis, o važiuoja tiesiai į liudininko automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Liudininkas matė, kad automobilyje sėdi vienas žmogus – vairuotojas, vyras. Buvo reali tikimybė, kad automobilio vairuotojas atsitrenks į liudytojo automobilį, bet susidūrimo išvengta. Kai automobilis pravažinėjo pro liudytoją, šis pasižiūrėjo į vairuotoją ir suprato, kad šis yra visiškai neblaivus – ji žvilgsnis buvo apsiblausęs, veidas paraudęs, susidarė įspūdis, kad vyras nesiorientuoja aplinkoje.

Tada liudytojas iš karto apsisuko ir pradėjo važiuoti paskui galimai girtą vairuotoją. Šis sprukti neketino ir sustojo už 150 metrų. Tada liudytojas išlipo iš savo automobilio ir priėjo prie to vairuotojo. Jam atidarius duris pasijautė stiprus alkoholio kvapas. Įsitikinęs, kad vairuotojas tikrai neblaivus, liudytojas iškvietė policiją. Prieš tai ištraukė iš girto vairuotojo automobilio užvedimo spynelės raktelį, kad šis negalėtų važiuoti toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Girtas vyko pirkti alkoholio

Atvykęs pareigūnai vilniečiui nustatė 2,03 promilių girtumą. Girtas vairuotojas savo kaltę pripažino visiškai ir parodė, kad tą dieną išsiskyrė su drauge, grįžo susinervinęs, vartojo alkoholį ir išvažiavo iki parduotuvės ketindamas įsigyti jo dar.

Galvojo, netoli parduotuvė. Alkoholį buvo vartojęs tik iki išėjimo. Namuose vartojo alų. Sustojo, kai kaimynas sustabdė ir policija iškart privažiavo. Jis teigė esąs labai dėkingas, kad kaimynas pamatė jį ir sustabdė. Dėl savo poelgio vilnietis labai gailėjosi.

Vyras teigė, kad dėl alkoholio vartojimo problemų neturi. Alkoholį vartoja itin retai. Daug sportuoja, dažnai važinėja dviračiu. Tikino, kad jam gėda tiek prieš tėvus, tiek prieš kolegas, tiek prieš draugus dėl šio įvykio.

Teismas, atsižvelgdamas į tai, kad kaltinamasis nėra kaltinamas padaręs labai sunkų nusikaltimą, savo kaltę pripažino visiškai, davė parodymus teismo posėdžio metu, nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės nekelia abejonių, įrodymus byloje ištyrė sutrumpinto proceso tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų