REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą stoja į maksimalių jėgų pareikalausiančią Eurolygos dvikovą. Namuose žalgiriečiai priima dabartinius turnyro čempionus, Maskvos CSKA krepšininkus. O kaip „Žalgiriui“ pastaraisiais metais sekasi prieš šį turtingą ir galingą varžovą iš Rusijos?

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą stoja į maksimalių jėgų pareikalausiančią Eurolygos dvikovą. Namuose žalgiriečiai priima dabartinius turnyro čempionus, Maskvos CSKA krepšininkus. O kaip „Žalgiriui“ pastaraisiais metais sekasi prieš šį turtingą ir galingą varžovą iš Rusijos?

REKLAMA

„Žalgiris“ dvikovą prieš CSKA pasitinka būdamas duobelėje – praėjusią savaitę Lietuvos čempionai buvo sutriuškinti Tel Avive, o prieš dvi dienas pratęsimo pareikalavusiose LKL rungtynėse stebuklingai išsigelbėjo ir tik 103:100 nugalėjo Prienų „Cbet“ komandą.

CSKA savo ruožtu jau įgavo pagreitį ir į Kauną atvažiuoja po trijų iš eilės pergalių Eurolygoje. Tiesa, maskviečiai neseniai pralaimėjo derbį prieš Rimo Kurtinaičio vadovaujamą „Chimki“ ekipą.

Tv3.lt apžvelgia paskutines 10 „Žalgirio“ ir CSKA tarpusavio dvikovų, kurios byloja apie vieną ir tą patį rusų klubo kozirį, kuriuo pamaskvės ekipa pastoviai yra pranašesnė už žalgiriečius – tai tritaškiai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrai per paskutiniąsias dešimt tarpusavio rungtynių „Žalgiris“ pergalę iškovojo keturis kartus, CSKA laimėjo šešiskart.

Lietuvos ir Rusijos čempionų akistatos visada būna atkaklios. Nors CSKA beveik visais atvejais yra laikomi favoritais, rungtynių nugalėtojo klausimas dažnai sprendžiasi lemiamomis akimirkomis. Apie tai byloja ir du pratęsimai, kurių prireikė per paskutines tris tarpusavio akistatas. Tiesa, abu pratęsimus žalgiriečiai apmaudžiai pralaimėjo.

REKLAMA

Kalbant apie atkaklias dvikovas būtina pabrėžti, kad didžiausiu skirtumu pasiekta pergalė buvo dar 2016 metais, kai CSKA lietuvių komandą įveikė 14 taškų skirtumu. Per pastaruosius ketverius dviženklį skirtumą buvo tik vieną kartą pasiekę žalgiriečiai, kai 2018 metų kovą laimėjo 85:73.

Paskutinį kartą „Žalgiris“ Eurolygoje CSKA įveikė bene pačiu skausmingiausiu būdu – kovoje dėl trečiosios vietos turnyre. 2018 metų gegužę Belgrade vykusiame mažajame Eurolygos finale žalgiriečiai triumfavo 79:77.

Tiesa, likusius tris susitikimus iki šio antradienio vakaro laimėjo CSKA, dvi iš šių trijų pergalių pasiekę namuose, per pratęsimą (82:85 ir 97:99).

REKLAMA
REKLAMA

Žvelgiant į paskutines dešimt tarpusavio dvikovų, abi komandos demonstruoja įspūdingą ir labai panašų puolimą. „Žalgiris“ laikotarpiu nuo 2016 metų balandžio iki 2019 metų gruodžio į CSKA krepšį vidutiniškai pelnė po 84,5 taško. Tuo metu CSKA šiuo laikotarpiu į žaligiriečių krepšį įmetė vos 0,9 taško daugiau – 85,4.

Kai „Žalgiris“ pralaimėdavo CSKA, dažniausiai ir skaudžiausiai lietuvių komandą skriausdavo Masvkos ekipos gynėjai. Pastarąjį pralaimėjimą 82:85 žalgiriečiai, dar vadovaujami Šarūno Jasikevičiaus, patyrė po neįtikėtino Mike‘o Jameso šūvio paskutinę pratęsimo sekundę. Tą vakarą amerikietis pelnė 19 taškų. Kai žalgiriečiai ir užpernai per pratęsimą krito Maskvoje, pergalę CSKA komandai nukalė čia jau neberungtyniaujantis Sergio Rodriguezas. Tą vakarą ispanas pelnė 24 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žvelgiant į „Žalgirio“ ir CSKA mūšius, reikia išskirtini svarbiausią ir akivaizdžiausią CSKA ginklą – tolimus metimus. Masvkos klubas, rungtyniaudamas prieš „Žalgirį“, išnaudoja didžiausią savo kozirį ir beveik visais atvejais tritaškių tiek meta, tiek pataiko daugiau.

Iš paskutinių dešimties dvikovų CSKA net devynis kartus pataikė daugiau tritaškių nei „Žalgiris“. Vos vieną kartą abi komandos tritaškių įmetė tiek pat – po penkis.

Bendrai pagal tritaškių pataikymą CSKA ir šiame Eurolygos sezone yra nepralenkiama. Rusijos ekipa tritaškius pataiko 39,73 proc. tikslumu, tiesa, šiųmetinis „Žalgiris“ pagal tolimus metimus Eurolygoje užima solidžią trečią vietą ir tritaškius mėto 39,51 proc. taiklumu.

REKLAMA

„Žalgiris“ niekada nedovanoja lengvų pergalių istorinėmis sąsajomis glaudžiai susijusiam varžovui iš Rusijos sostinės. Nors CSKA yra viena turtingiausiu Europos komandų, Lietuvos čempionai dažnai randa būdų, kaip rusų ekipą priversti vargti iki paskutinių akimirkų ar netgi pripažinti pralaimėjimą. 

Antradienio vakarą pirmąjį tokį mūšį savo karjeroje turės ir naujasis žalgiriečių treneris Martinas Schilleris. Ar M. Schilleriui pavyks pergrudrauti Dimitriosą Itoudį, sirgaliai sužinos jau netrukus.

Rungtynių pradžia 20 valandą. Tiesiogiai rungtynes stebėkite TV3 Sport kanale, taip pat platformoje Go3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų