REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Panevėžio Respublikinės ligoninės kieme susmukus klinikinės mirties ištiktam žmogui, praeiviai neliko abejingi.

Pirmadienį Panevėžio Respublikinės ligoninės kieme susmukus klinikinės mirties ištiktam žmogui, praeiviai neliko abejingi.

REKLAMA

Žmonės pradėjo pradinį gaivinimą, o greitosios medicinos pagalbos specialistų Joanos Janišauskaitės, Kristinos Liberienės ir GMP vairuotojo Igno Paulausko profesionalumo ir greito reagavimo dėka, po 40 minučių intensyvių specializuotos reanimacijos veiksmų, 8 defibriliacijų pavyko atstatyti paciento širdies ritmą ir kvėpavimą.

Neliko abejingi

„Gavome iškvietimą apie be sąmonės ligoninės kieme esantį vyresnio amžiaus vyrą. Atvykę su brigada pamatėme gulintį vyrą ir jam atliekantį širdies masažą praeivį. Tačiau pagalbininkų buvo ir daugiau. Nežinau, kas tie praeiviai, kurie gelbėjo vyro gyvybę, bet jie elgėsi labai profesionaliai, todėl įtariu, kad jie gali būti pačios ligoninės darbuotojai baigę pamainas“, – naujienų portalui JP pasakojo greitosios medicinos pagalbos specialistė Joana Janišauskaitė.

Pasak greitosios pagalbos medikės, tokių situacijų, kai pavyksta atgaivinti klinikinės mirties ištiktą žmogų – pasitaiko, o didžiausią įtaką tam turi naujausi medicinos įrenginiai bei šalia esančių žmonių pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamas miokardo infarktas

Padarę būtinus tyrimus, greitosios pagalbos darbuotojai pamatė skilvelių virpėjimą, todėl įtarė, jog žmogų ištiko miokardo infarktas.

REKLAMA

„Vyko labai sudėtingas gaivinimas. Teko gaivinti net tris kartus, kol galiausiai pati širdis pradėjo dirbti ir pacientas pats kvėpuoti. Tuomet galėjome įvykdyti jo transportavimą į ligoninę. Iš tiesų, jei ne pradinis gaivinimas, kurį atliko praeiviai, vyras, ko gero, būtų neišgyvenęs. Taip pat sujungėme visus gaivinimo aparatus, kurie neleidžia padaryti žmogaus klaidos“, – aiškino J. Janišauskaitė.

Nors nėra tikslių duomenų, medikų teigimu, įtariama, kad vyras ligoninėje lankėsi dėl procedūrų arba tyrimų, o išėjęs iš jos patyrė miokardo infarktą.

Ypatingai medikai dėkojo praeiviams, kurie suteikė pirminę pagalbą iki atvykstant medikams.

Šaltinis: www.jp.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų