REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė krepšinio lyga (NBA) jau sudėliojo svarbiausias artėjančio naujo sezono gaires bei datas.

Nacionalinė krepšinio lyga (NBA) jau sudėliojo svarbiausias artėjančio naujo sezono gaires bei datas.

REKLAMA

Paskelbta, kad NBA 2020/2021 m. sezonas prasidės gruodžio 22-ąją dieną. Koronavirusui vis dar siautėjant pasaulyje lygai teko kaip reikiant koreguoti įprastus planus. Pavyzdžiui, artėjančiame sezone neįvyks „Visų žvaigždžių“ rungtynės, komandos vietoj įprastų 82 mačų reguliariajame sezone sužais tik 72 susitikimus

Klubai pasiruošti sezonui turės mažiau laiko nei jo turi įprastą sezoną. Didelį ažiotažą kasmet kelia ir NBA naujokų birža. Įprastai ji vyksta maždaug birželio viduryje, bet šiemet, esant tokioms aplinkybėmis, ji įvyks naktį iš lapkričio 18 d. į 19 d. Lietuvos laiku.

Kai kurie NBA ekspertai apskritai laikosi tos nuomonės, kad ši birža gali būti viena silpniausių per ilgą laiką.

Pirmojo šaukimo teisę turi Minesotos „Timberwolves” ekipa. Paskui eilės tvarka seka „Golden State Warriors“, Šarlotės „Hornets“, Čikagos „Bulls“ ir Klyvlendo „Cavaliers“ komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Tv3.lt siūlo apžvelgti penkis krepšininkus, kuriems prognozuojamas šaukimas pirmame penketuke.

LaMelo Ballas (Vulongongo „Illawara Hawks“ klubas (Australija), 19 metų, 203 cm., gynėjas, JAV)  

REKLAMA

Prieš keletą metų su skandalingu tėtušiu Lavaru Ballu bei broliu LiAngelo jis dar žaidė Prienuose, kur kėlė audras LKL lygoje, o dabar, anot ekspertų, turi realų šansą būti pašauktas pirmu numeriu NBA lygoje.

Devyniolikmetis pastaruoju metu žaidė Australijoje, kur vidutiniškai rinko po 17 taškų per mačą. Krepšininkas pasižymi geromis savybėmis, kurios ir traukia klubų dėmesį. Jis nebijo imtis iniciatyvos, turi gana gerą metimą, yra šoklus. Bet ekspertai išskiria jo nenorą gintis bei gana nestabilų metimą iš toli. Aptarinėjamas ir jo aikštingas charakteris bei kaip reikėtų su tuo tvarkytis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto kaip gynėjui jis yra aukštas (203 cm), kas leidžia jam būti itin pavojingu bei veržliu. „The Athltetic“ aptarinėdami L. Ballą tikina, kad nepaisant akivaizdžių jo trūkumų jis yra viena ryškiausių figūrų biržoje. Krepšininką galima pavadinti žaidėju, kurio potencialas toks akivaizdus, kad klubai gali šiek tiek užsimerkti ir nepabijoti surizikuoti.

L. Ballui nemažai ekspertų prognozuoja ir pirmąjį šaukimą. Neaišku, ką pasirinks „Timberwolves“, bet beveik neabejojama, kad gynėjas tikrai bus bent jau pirmame naujokų trejete.

Anthony Edwardas (Džordžijos universiteto „Bulldogs“ klubas, 19 metų, 193 cm., gynėjas, JAV)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veikiausiai, kartu su L. Ballu, dažniausiai aptarinėjama pavardė prieš artėjančią NBA naujokų biržą. Fiziškai tvirtas, greitas, šoklus gynėjas domina ne vieną aukštą šaukimą turintį klubą.  

Jis laikoma vienu talentingiausių savo kartos atstovų. Pabrėžiamas ir jo potencialas, kuris, anot ekspertų, yra tikrai didelis, jei tik žaidėjas bus pasiruošęs rimtai dirbti. Kaip rašo ESPN, čia iškyla klausimai, kadangi yra pranešimų dėl kiek neaiškios jo praeities, aikštingo charakterio ar kartais nenori dirbti.

Klausimų kyla ir dėl jo gynybos. Vis dėlto jo fiziniai duomenys, puikiai tinkantys NBA lygai, nekelia abejonių. Krepšininkas turi ir gana gerą metimą iš vidutinio nuotolio, o tvirtas kūnas leidžia jam agresyviai veržtis ir po krepšiu.

REKLAMA

Jo statistikas NCAA praėjusiame sezone siekė 19,1 taško, 5,2 atk. kam., 2,8 rez. perdavimo per rungtynes.

Pirmąjį šaukimą turinti „Timberwolves“ ekipa galėtų pasirinkti A. Edwardsą vien dėl potencialiai gero dueto su dabartiniu ekipos lyderiu Andrew Wigginsu.

Jamesas Wisemanas (Memfio universiteto „Tigers“, 19 metų, 216 cm., vidurio puolėjas, JAV)

Aplink šį aukštaūgį taip pat sklinda įvairios kalbos. Jis pasižymi atletišku, tvirtu kūnu, bet štai ESPN jį vadina kol kas labiau atletišku sportininku nei krepšininku. Atkreipiamas dėmesys į gana silpną metimą, komandinio krepšinio suvokimo stoką.

Nors žaidėjo fiziniai duomenys teoriškai suteikia galimybių gerai gintis, bet kitas dalykas yra turimus pliusus išnaudoti aikštelėje. Anot ekspertų, jis laisvai gali jau dabar būti geras rotacijos žaidėjas. Tad realiausia, kad jį gali pasirinkti „Warriors“ ar „Hornets“ klubai.

REKLAMA

Devyniolikmetis atrodo realiausias kandidatas iš aukštaūgių, kuris šiųmetinėje naujokų biržoje gali tikėtis vietos pirmame penkete.

Nepaisant savo ūgio, 216 cm., jis gana mobilus bei judrus, o tai jam suteikia gana aiškių pranašumų prieš kitus.

Deni Avdija (Tel Avivo „Maccabi“, 19 metų, 206 cm., puolėjas, Izraelis)

Šiemet tarp didžiausią potencialą turinčių galimų naujokų daugiausiai figūruoja amerikiečių jaunuoliai. Vis dėlto galima atrasti ir vieno europiečio pavardę. Eurolygoje „Maccabi“ atstovaujantis D. Avdija vertinamas kaip gana didelis talentas.

Nors jo statistika Eurolygoje praėjusiais metais buvo gana kukli (4 minutės, 4 taškai , 2,6 atk. kam., 1,3 rez. perd., 3,9 naud. bal.), bet jis yra itin vertinamas dėl bendro krepšinio suvokimo, darbo etikos. Kaip pabrėžia ekspertai, jam reikia dirbti ties metimu, bet jis labai daug naudos duoda vien būdamas aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Izraelio lygoje jam sekėsi geriau praėjusiais metais (12,9 tšk. per rungtynes, 2,8 atk. kamuolio). Jis tapo ir naudingiausiu čempionato žaidėju.

Krepšininkas pasižymi kovingumu, geru aikštės matymu, puikiu, greitu perėjimu iš gynybos į puolimą. Galbūt ne visos komandos norėtų būtent tokio profilio žaidėjo, bet tikrai atsiras tų, kurie talentingą europietį pasikvies. Tarp tokių minima Čikagos „Bulls“ ekipa, kur vienas iš vadovų yra lietuvis Artūras Karnišovas. Skelbiama, kad „Warriors“ irgi rimtai svarsto pasikviesti krepšininką pas save.

Kaip rašo „TheAthletic“, Čikagos klubui tokio profilio žaidėjas dabar būtų turbūt tinkamiausias variantas. Nors abejonių kelia jo gynyba, reikėtų tobulinti ir fizinius duomenis, pridėti masės, bet kamuolio valdymas, krepšinio suvokimas ir kartais priimami nestandartiniai sprendimą gali paskatinti „Bulls“ klubą surizikuoti ties D. Avdija.

REKLAMA

Tyrese‘as Haliburtonas (Ajovos Valstijos universiteto „Cyclones“, 20 metų, 196 cm., gynėjas, JAV)

Apie šį amerikietį daugelio ekspertų nuomonės išsiskiria. Vieni jį laiko didžiuliu talentu, kitiems gi stringa aiškių išsiskiriančių savybių.

Kaip geriausios jos savybės išskiriama greitumas, veržlumas, geras pataikymas iš vidutinio nuotolio, geras perėjimas iš gynybos į puolimą. Praėjusiais metai NCAA lygoje jis per mačą rinko vidutiniškai 15,2 taško bei atlikdavo 6,5 rezultatyvaus perdavimo.

Kiek neraminti turėtų gana silpnas kūnas, tad gintis prieš fiziškai pajėgius gynėjas gali būti sunku. Jam reikėtų sustiprinti gynybą bei kiek pagerinti šoklumą. Bet jis išsiskiria geru aikštės matymu, kas jį daro itin pavojingu, vadinamuoju „combo” gynėju.

T. Haliburtonui nebūtinai yra prognozuojama vieta būtent pirmam penkete, bet, anot „The Athletic“, bent keletas klubų, turinčių teisę į šaukimus iš pirmojo penketo, gali rimtai svarstyti jo kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų