REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia pasiūlysi didžiausiai opozicinei valstiečių frakcijai paieškoti kito kandidato į parlamento vicepirmininkus.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad taip dešinieji pamina opozicijos ir jų rinkėjų teises. 

„Ką tik kalbėjau su Ramūnu Karbauskiu ir siūliau pasvarstyti, kad galbūt galėtų būti alternatyva, kuri būtų labiau priimtina platesniam skaičiui frakcijų“, – pirmadienį po susitikimo su valstiečių frakcijos seniūnu žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į parlamento pirmininkės pavaduotojas teikia Aušrinės Norkienės kandidatūrą.

Parlamento vadovė neįvardijo, ką norėtų matyti savo pavaduotoju, ir teigė, kad kandidatą pasirinkti yra frakcijos reikalas, tačiau neoficialiai valstiečiams minėta Rimos Baškienės pavardė.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbu su visomis frakcijomis ir manau, kad yra rizika, kad ši kandidatė (A. Norkienė – BNS) nesulauktų pakankamai didelio palaikymo“, – žurnalistams tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

REKLAMA

„Tikriausiai pirmas atvejis Lietuvos istorijoje, kai tokio dydžio frakcijai nėra pasiūlomas Seimo pirmininko pavaduotojas. Nesu tikras, kad jis bus pasiūlytas rytoj“, – savo ruožtu sakė R. Karbauskis.

„Esu tikras, kad jeigu jis bus pasiūlytas, jis bus nubalsuotas, nesurinks balsų“, – pridūrė jis

R. Karbauskis neatmetė galimybės, kad Seimui nepatvirtinus A. Norkienės, valstiečiai kitos nesiūlys.

„O kodėl mes turime keisti (kandidatą – BNS)?“ – klausė R. Karbauskis.

„Jie pasako, kad vienintelė Aušrinės Norkienės problema – kad ji yra lojali partijai. Dabar išeitų, kad kitas kandidatas, kuris tiktų, turėtų būti nelojalus partijai. Tai jie įžeidinėja Rimą Baškienę“, – sakė valstiečių lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis tokį dešiniųjų elgesį, kai atmetama jų kandidatė į Seimo vicepirmininkes, vadino kerštu.

„Tokia „naujoji“ politinė kultūra. Iš tikrųjų, matyt, paprastas kerštas. Bet reikia suprasti, kad šiuo atveju ne mums skaudės, o šimtams tūkstančių žmonių, kurie yra balsavę už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatus. Skauda dėl to, kad jie nebus atstovaujami Seimo valdyboje“, – sakė jis.

Antradienį parlamento posėdyje ketinama pateikti dar kelių Seimo vicepirmininkų kandidatūras.

Penktadienį Seimo pirmininkės pavaduotojais jau paskirti konservatorius Jurgis Razma ir „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas gali turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus. Tačiau koalicijos partneriai yra sutarę, kad jų bus šeši, ne mažiau kaip du iš jų turi būti opozicijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų