REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (5-3) dvigubą Eurolygos savaitę pradės mūšiu namie su Maskvos CSKA (5-3) klubu, kuris sezoną pradėjo sunkiai, bet po truputį pradeda kopti aukštyn.

Kauno „Žalgiris“ (5-3) dvigubą Eurolygos savaitę pradės mūšiu namie su Maskvos CSKA (5-3) klubu, kuris sezoną pradėjo sunkiai, bet po truputį pradeda kopti aukštyn.

REKLAMA

„Žalgirio“ ir CSKA rungtynės - antradienį, 20 val. Jas tiesiogiai transliuos „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“.

CSKA kurį laiką buvo pristabdęs koronavirusas, kai šiuo užsikrėtė Nikola Milutinovas, Janis Strelniekas ir Semionas Antonovas.

Vis tik CSKA pavyko išvengti proveržio ir neteko praleisti nė vienerių Eurolygos rungtynių.

Vasarą Maskvos klubas milžiniškų pokyčių neatliko, bet pasikvietė dvi lygos žvaigždes, kuriomis sustiprinio silpniausią ekipos grandį – iš Pirėjo „Olympiacos“ įsigijo centrą Nikolą Milutinovą, o iš Vitorijos „Baskonia“ – Tornikę Šengeliją.

Jie pakeitė kiek netikėtai išvykusį gynybos ramstį ir klubo kapitoną Kyle’ą Hinesą, pasukusį į Milaną.

Kol kas nė vienas naujokas ryškiausiomis spalvomis nespindi ir fiksuoja stipriai kritusius statistinius rodiklius.

REKLAMA
REKLAMA

N. Milutinovas per penkerias sužaistas rungtynes per 17 minučių renka po 4,4 taško ir atkovoja 4 kamuolius – tai dvigubai mažesni skaičiai nei praėjusį sezoną.

REKLAMA

Kur kas geriau sekasi T. Šengelijai, kuris per 25 minutes pelno po 9,5 taško, atkovoja 6,6 kamuolio ir atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo. Nors rodikliai taip pat smukę, bet nieko kito tikėtis ir nebuvo galima – gruzinas „Baskonia“ klube buvo tas, aplink kurį sukosi visas žaidimas, o dabar jis yra vienas iš kelių lyderių.

Puolėjas yra trečias naudingiausias žaidėjas armiečių gretose – nusileidžia tik Willui Clyburnui ir Mike’ui Jamesui.

Svarbiu „papildymu“, lyginant su praėjusiu sezonu galima įvardinti ir W.Clyburną, galingai sugrįžusį į aikštę po sunkios kryžminių kelio raiščių traumos.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikietis yra rezultatyviausias ir naudingiausias CSKA žaidėjas šį sezoną – pelno po 17,3 taško ir renka 16,3 naudingumo balo.

Jau minėtas M. Jamesas prideda po 16,4 taško – įdomu tai, kad jis šiame sezone dažniau kyla nuo suolo – starto penkete pradėjo tik dvejas rungtynes, bet yra daugiausiai laiko aikštėje praleidžiantis žaidėjas.

Tiesa, panašu, kad tarp amerikiečio ir trenerio Dimitrio Itoudžio tvyro įtampa – dėl konflikto jis praleido rungtynes su „Baskonia“.

Abi pusės nenoriai komentavo šį incidentą – pasak pranešimų, M. Jamesas liko nepatenkintas jam išreikšta kritika, o D. Itoudis – gynėjo rekacija į ją.

Rezultatyviausių CSKA žaidėjų sąrašą pabaigia dar du gynėjai – Danielis Hackettas (11,6 tšk.) ir Darrunas Hilliardas (10,6 tšk.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad nors vasarą ir prisiviliojo dvi priekinės linijos superžvaigždes, visas CSKA žaidimas ir toliau sukasi aplink perimetro žaidėjus, renkančius liūto dalį taškų ir kamuolį savo rankose laikančius didžiąją laiko dalį.

Maskviečiai vis dar ieško savo veido, o banguojantį žaidimą rodo tiek rezultatai, tiek statistika.

Pagal puolimo reitingą CSKA yra septinta lygoje (po 98,3 taško per 100 atakų), pagal gynybos – šešta (95,3 praleisto taško per 100 atakų).

Į akis krenta ir prastas rezultatyvių perdavimų bei klaidų santykis – CSKA klysta po 13,5 karto (5-6 blogiausias rezultatas lygoje) ir atlieka tik 15,25 rezultatyvaus perdavimo (11 vieta).

REKLAMA

Jeigu pagal dvitaškių pataikymą CSKA yra tik 15-a, tai pagal tritaškių – nepralenkiama. Rusijos klubas juos realizuoja 39,73 proc. tikslumu, kas vakarą išmesdama po 27 tolimus metimus.

Šiuo metu CSKA skaičiuoja trijų pergalių seriją, bet visos jos pasiektos sunkiai – vienženkliais skirtumais palaužtos „Valencia“, Atėnų „Panathinaikos“ ir „Baskonia“. Rusijoje D.Itoudžio auklėtinai neseniai nusileido Rimo Kurtinaičio „Chimki“ krepšininkams.

Verta pastebėti, kad ir sezono pradžioje pasiektos pergalės buvo mažais skirtumais.

Užtikrintumo CSKA žaidime dar tikrai trūksta, jeigu puolimas veikia neblogai ir pagal pelnomus taškus Rusijos ekipa nusileidžia tik Šarūno Jasikevičiaus „Barcelonai“, tai gynyboje skylių nemažai ir varžovai įmeta praktiškai tiek pat, kiek pati CSKA įmeta. Pagal pastarąjį skaičių maskviečiai lenkia tik keturias ekipas.

Tad antradienį galima tikėtis puolamojo stiliaus rungtynių, kuriose „Žalgiriui“ reikės neleisti varžovams svaidyti tritaškių iš gerų padėčių ir išnaudoti dar stabiliai neveikiančią ir skylių turinčią gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų