REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantino metu sporto klubai ir treneriai sako norintys ir klientus išsaugoti, ir jų fizine forma pasirūpinti, tad sukasi, kaip išmano. Vieni rengia nuotolines treniruotes, kiti vilioja naujomis idėjomis.

Karantino metu sporto klubai ir treneriai sako norintys ir klientus išsaugoti, ir jų fizine forma pasirūpinti, tad sukasi, kaip išmano. Vieni rengia nuotolines treniruotes, kiti vilioja naujomis idėjomis.

REKLAMA

Štai vieno sporto klubo Kaune savininkas pasiūlė savo klientams išnuomoti treniruoklius ir svarmenis, kad šie galėtų sportuoti namie.

Kaunietis Kęstutis atskuba į sporto klubą. Tiesa, šį kartą ne sportuoti. Nors svarmenis pakilnoti teks. Bent jau, kol iš salės nusineš iki mašinos, mat vyras vienas pirmųjų suskubo pasinaudoti sporto klubo savininko pasiūlymu – išsinuomoti treniruotėms reikalingą inventorių.

„Bent palaikyti tą formą. Čia superinė idėja, nes miškuose šalta, išeiti niekur negalėsi. Tai palaikyti geras dalykas – sportuosiu namie ir būtinai sportuosiu, kito šanso nėra“, – kalbėjo kaunietis Kęstutis Malys.

REKLAMA
REKLAMA

Treniruoklių salėje vyras buvo įpratęs plušėti penkis kartus per savaitę, tad dėl paskelbto karantino įstaigai užvėrus duris, fizinio krūvio jam labai trūksta.

REKLAMA

„Čia sveikatos nuostolis, nes raumuo pripratęs prie svorio, prie kažkokio darbo, prie krūvio ir tu jo netenki vienu kartu – tai yra baisu“, – teigia vyras.

Tuo metu kaunietis Vytenis dar tik žvalgosi, ką išsirinkti iš siūlomo inventoriaus.

„Gal patogesnį, gal kiek daugiau pasidaryt kažką nugarai, krūtinei, rankom. Pajaučiau, kad po biškį viskas tešlėja, kaip sakant liaudiškai, tiesiog sėdi ir nieko neveiki, kai tas darbas toks sėdimas“, – sako kaunietis Vytenis Tarasevičius.

Pasak sporto klubo savininko, idėja pasiūlyti tokią netradicinę nuomą jam kilo spontaniškai. Kainos esą nesikandžioja – svarmenys mėnesiui apie dešimt eurų, treniruoklis – iki pusšimčio.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia tiesiog ne taip, kad pasipelnyti iš to. Čia ne biznį darysi – čia pinigų tų neuždirbsi, bet tiesiog žmonėm, kaip ir gero, kaip ir veikla papildoma kažkokia, ir pažiūrėjau, kad pasiteisino – žmonių susidomėjimas stiprus“, – pastebėjo sporto klubo „Nero Fitness“ savininkas Nerijus Tamošiūnas.

Nerijus atvirauja, tikrai nesitikėjęs, kad klientai taip puls graibstyti įrangą.

„Populiariausi hanteliai, svoriai, suoliukai, kurie paprasčiausiai išsiveža. Ir visokie dviračiai, elipės, steperiai​​​​​​ “, – kalbėjo jis.

Žmonės esą pageidauja ir masyvių jėgos treniruoklių, užimančių kone pusę kambario, tačiau šių nuomos pasiūloje nėra – juos keblu transportuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvairūs sporto klubai ir treneriai antrojo karantino metu sukasi, kaip išmano – dalis grįžta prie pavasarį taip pat dėl karantino populiariomis tapusių nuotolinių treniruočių. Štai tokias treniruotes vedanti Agnė Girniūtė–Danylė sako, kad dabar su savo klientais susitinka tik virtualioje erdvėje.

„Mano asmeniniai klientai, tiesą sakant, aš jų neturiu labai, labai daug, nes jie visi labai reguliarūs, tai jie visi sportuoja internetu, kas yra laba džiugu, nes tai palaikymas man“, – aiškino trenerė.

Treniruotė kainuoja apie tris eurus. Pasak trenerės, tokia galimybė sportuoti – tai abipusė nauda: ir jai, ir klientams.

„Į lauką eiti nelabai, taip? Tas oras nelaba dėkingas šiuo metu ir dar tamsu. Tai rudenį šis fizinis aktyvumas svarbesnis, nei buvo pavasarį. Čia liečiant ne tik fizinę sveikatą, bet ir emocinę, psichinę sveikatą, ir nuotaiką tą pačią, ir darbingumą“, – sako trenerė.

Dalis sporto klubų siūlo ir nemokamas nuotolines treniruotes, kad išsaugotų ar priviliotų klientus. Kiti treneriai naudojasi išimtimis, mat karantino metu leidžiamos individualios treniruotės. Norinčiųjų pajudėti daug, bet, lyginant salės užimtumą prieš karantiną, sportuojantieji individualiai sudaro vos keletą procentų. Tad esą nuostoliai milžiniški, o sporto klubų ateitis labai sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų