REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus miesto savivaldybėje – siekiai nuversti vicemerę socialdemokratę Jurgitą Šukevičienę, taip pat – naikinti dvi mero patarėjų pareigybes.

Alytaus miesto savivaldybėje – siekiai nuversti vicemerę socialdemokratę Jurgitą Šukevičienę, taip pat – naikinti dvi mero patarėjų pareigybes.

REKLAMA

Vicemerės atleidimo klausimą meras socialdemokratas Nerijus Cesiulis tarybai teiks svarstyti ateinantį ketvirtadienį.

Nepasitikėjimą dėl „neveiklumo ir netinkamo susidariusių problemų sprendimo“ vicemere J. Šukevičiene lapkričio pradžioje pareiškė 10 tarybos narių.

Tai – buvęs meras Česlovas Daugėla, jo komiteto atstovai Vilma Krušnienė ir Gintautas Andriuškevičius, „Alytaus piliečių“ atstovai Valė Gibienė, Vilija Ramanauskienė ir Vytautas Jastremskas, „valstiečiai“ Dmitrijus Kačiurinas ir Valdas Račkauskas, taip pat Laura Radzevičiūtė ir Tomas Pačėsas.

Jie kritikuoja vicemerę dėl „destabilizavusios“ švietimo pertvarkos, ydingo biudžeto paskirstymo, netinkamo Vidzgirio pagrindinės mokyklos remonto organizavimo, pažeidžiant teisės aktus organizuoto konkurso į Medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vertinu neigiamai, nes natūralu, kad miestui reikia darbo, tokie dalykai nėra naudingi miestui“, – BNS sakė vicemerė J. Šukevičienė.

Be kita ko, tie patys 10 tarybos narių siekia ir panaikinti dvi mero patarėjų pareigybes, šiuo metu patarėjais dirba Agnė Čeplinskienė ir Aurelijus Jaruševičius.

REKLAMA

Pokyčiai valdžioje – nuo rugsėjo

Rugsėjo pabaigoje dėl nepasitikėjimo taryba atleido vicemerą konservatorių Šarūną Klėgerį.

Jo atleidimo siekė tas pats Č. Daugėla, G. Andriuškevičius, V. Krušnienė, V. Gibienė, V. Ramanauskienė, V. Jastremskas, T. Pačėsas, Valerijus Vencius ir Valdemaras Chomičius.

Š. Klėgeris jiems neįtiko kaip „pasyvus, negebantis pritraukti realių investicijų, nekalbantis su visuomene“.

Rugsėjo pradžioje iš pareigų tarybos sprendimu taip pat atleistas tuometinis administracijos direktorius Rolandas Juonys.

Praėjusią savaitę taryba paskyrė buvusį merą socialdemokratą Jurgį Krasnicką administracijos direktoriumi. Jo kandidatūrą pateikė meras N. Cesiulis.

REKLAMA
REKLAMA

J. Krasnickas vadovavo miestui nuo 2012-ųjų iki 2015-ųjų.

Prieš pat pirmuosius tiesioginius merų rinkimus internete išplatintas garso įrašas, kuriame J. Krasnickas, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, peikė mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalbėjo apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo 2015 metais buvo pradėjusi ir Generalinė prokuratūra, tačiau vėliau tyrimas buvo nutrauktas.

J. Krasnickas kelerius metus su įrašą paviešinusia buvusia Alytaus miesto teatro vadove, dabartine tarybos nare L. Radzevičiūte bylinėjosi teismuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų