REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės Lazdynų baseino užbaigimo darbų konkursas bus skelbiamas iš naujo, penktadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Sostinės Lazdynų baseino užbaigimo darbų konkursas bus skelbiamas iš naujo, penktadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

REKLAMA

„Gavom labai daug klausimų ir tokiu būdu tiesiog leisime rangovams tinkamai pasiruošti pirkimui, o ir paskatinti dalyvauti ir kitus rangovus. Labai džiaugiamės tiekėjų aktyvumu ir tikimės, kad perskelbę konkursą ir atsakę į visus tiekėjams rūpimus klausimus sulauksime didelės konkurencijos pirkime“, – pranešime sako Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.  

Patikslinus pirkimo sąlygas, pirkimą žadama paskelbti iš naujo kitą savaitę.

Tikimasi, jog šis sprendimas projekto įgyvendinimo terminui įtakos neturės, nes skelbiamų derybų procesas, pasak savivaldybės, būtų užtrukęs ilgiau, negu dabar paskelbtas atviras pirkimas.  

Spalį paskelbus konkursą ir gavus pastabas, savivaldybė svarstė tikslinti pirkimo sąlygas bei pakeisti pirkimo sutarties nuostatas, pakoreguoti pirkimo sąlygose nustatytus kvalifikacijos reikalavimus, būsimam rangovui perduodamų rizikų apimtį. Tačiau dėl to pasikeistų ir pats pirkimo objektas bei kitos esminės pirkimo sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl esamas pirkimas negali būti tęsiamas ir turi būti skelbiamas iš naujo“, – teigia savivaldybė.  

Sausį nutraukus sutartį su bankrutuojančia bendrove „Active Construction Management“ (buvusia „Irdaiva“), Vilniaus valdžia spalio pradžioje paskelbė naują konkursą darbų užbaigimui. Pasak savivaldybės, bankrutuojanti buvusi rangovė atliko apie 40 proc. darbų.  Kiti keturi buvę jungtinės veiklos partneriai – „Axis Power“, „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“ – neperėmė darbų.

Sporto centras su 50 ir 25 metrų plaukimo takeliais vietoje nugriauto sovietmečiu iškilusio baseino pradėtas statyti 2017-aisiais, jį pradžioje planuota baigti 2018-ųjų antrąją pusę, bet dėl įvairių techninių ir teisinių priežasčių terminai buvo ne kartą atidedami. Planuojama, kad centre veiks ir treniruočių salės, pirčių zonos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų