REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Marija Thatill (nuotr. Instagram)

Moteris skundžiasi, kad negali susirasti darbo, nes darbdaviai smerkia ją dėl buvimo „per gražia“.

10

Moteris skundžiasi, kad negali susirasti darbo, nes darbdaviai smerkia ją dėl buvimo „per gražia“.

REKLAMA

Australų soc. medijų nuomonės formuotoja Marija Thatill, kuri neseniai tapo „Miss Australija“, studijavo psichologiją ir turi žmogiškųjų išteklių magistro laipsnį.

Nors dabar ji dirba su žmogiškaisiais ištekliais, Marija portalui „News.au“ pasakojo, kad ji stengėsi susirasti darbą ir buvo „teisiama“ dėl savo išvaizdos ir tobulo makiažo.

Prisimindama vieną įvykį, „Instagram“ žvaigždė sakė: „Man net praktikos metu buvo pasakyta labai anksti, tik pradedant savo karjerą, kad turiu būti ypač maloni žmonėms, nes esu graži, todėl jie manys, kad esu pasikėlusi.  Tai man pasakė vyresnio amžiaus moteris".

Maža to, Marija teigė, kad vyrai vadybininkai pakomentuodavo jos makiažo kiekį arba sakydavo, kad būdama biure per daug „rūpinasi savo apranga“.

REKLAMA
REKLAMA

Vieno darbo pokalbio metu jai buvo pasakyta, kad tikriausiai gaus darbą tik dėl to, kaip atrodo, nors tuo metu darbo pokalbis vyko telefonu su dviem moterimis.

REKLAMA

Marija sako, kad viena iš prigimtinių žmogaus savybių yra teisti, todėl ji savo patirtimis dalinasi „Instagram“.

Moteris tęsė: „Manau, kad labai svarbu pripažinti, kad visuomenėje yra labai besikeičiantys grožio standartai, ir šiuo metu daugybė dalykų, kurie man yra natūralūs – nesvarbu, ar tai mano odos atspalvis, ar tai, kad mano lūpos yra didesnės –  tai šiuo metu šlovinama, žiniasklaida ir visuomenė nustatė, kad tai yra patrauklu“.

Praėjusį mėnesį Marija laimėjo „Miss Australija“ karūną, tačiau ji tvirtina, kad šis konkursas yra ne tik apie grožį.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama savo 65 000 sekėjams ji sakė: „Kažkas davė pastabą, kad galbūt aš laimėjau šį konkursą dėl savo grožio ir tokie dalykai visiškai paneigia mano darbo etiką, vertybes“.

Pripažindama, kad ji atitinka šiandieninius grožio standartus, Marija pridūrė: „Turiu panaudoti tai kalbėdama apie svarbius dalykus, tačiau ir pati patyriau išankstinių nuostatų. Aš taip pat buvau atstumta, nes ne visada pasiekiau buvau pakankamai sėkminga, graži ar vertinga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų