REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas naujai išrinktiems Seimo nariams siūlė ne tik šauktis Dievo pagalbos, bet sugebėti į ją įsiklausyti ir ją priimti.

Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas naujai išrinktiems Seimo nariams siūlė ne tik šauktis Dievo pagalbos, bet sugebėti į ją įsiklausyti ir ją priimti.

REKLAMA

„Dalyvaujame ceremonijoje, kurioje kiekvienas čia esantis išrinktasis Seimo narys prisieks „būti ištikimas Lietuvos Respublikai“ bei „sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“.

Teisinga, kad priesaikos pabaigoje daugelis iš Jūsų ištars žodžius „Tepadeda man Dievas“. Tvirtumas slypi gebėjime pripažinti, kad esame silpni ir mums reikalinga Dievo pagalba. Tačiau mums reikia ne tik šauktis Jo pagalbos, bet ir sugebėti įsiklausyti ir ją priimti“, – kalbėjo G. Grušas.

Pasak Vilniaus arkivyskupo, koronaviruso pandemijos iššūkis žmonių sveikatai, valstybės ekonomikai ir daugeliui kitų sričių parodė, kad turime kurti vieningą ir nesavanaudišką visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo darbais ir pavyzdžiu veskite Jus išrinkusią tautą“, – sakė G. Grušas.

Jo teigimu, šiandien žmonės meldžiasi už tuos, kurie išrinkti tarnauti Lietuvai, ypač už šiandien darbus pradedančio Seimo narius.

REKLAMA

„Visagalis Dievas telaimina Jus ir Jūsų tarnystę Lietuvos žmonėms, tesuteikia jėgų visada būti ištikimiems duotai priesaikai, teapšviečia ir nurodo Jums teisingą kelią, tesustiprina Jūsų širdyse troškimą išgirsti Tiesos balsą.

Teapdovanoja Jis išmintimi, kad su meile vienytumėte Lietuvos žmones ir kurtumėte jiems gerovę. Dievo malonė tenusileidžia ant šio Seimo ir telydi Jūsų darbą Lietuvos žmonių labui“, – savo kalbą baigė G. Grušas.

Kviečiame skaityti visą Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo kalbą naujai išrinktam Seimui:

Jūsų Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidente,

Gerbiamas Konstitucinio Teismo pirmininke,

Gerbiami išrinktieji Lietuvos Respublikos Seimo nariai,

Dalyvaujame ceremonijoje, kurioje kiekvienas čia esantis išrinktasis Seimo narys prisieks „būti ištikimas Lietuvos Respublikai“ bei „sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“.

REKLAMA
REKLAMA

Teisinga, kad priesaikos pabaigoje daugelis iš Jūsų ištars žodžius „Tepadeda man Dievas“. Tvirtumas slypi gebėjime pripažinti, kad esame silpni ir mums reikalinga Dievo pagalba. Tačiau mums reikia ne tik šauktis Jo pagalbos, bet ir sugebėti įsiklausyti ir ją priimti.

Netrukus prisieksite „sąžiningai tarnauti Tėvynei“. Jėzus paliko aiškų mokymą apie tarnystę ir sektiną pavyzdį kiekvienam krikščioniui: „Pasišaukęs mokinius, Jėzus prabilo: „Jūs žinote, kad tie, kurie laikomi tautų valdovais, engia jas ir jų didžiūnai rodo joms savo galią. Tarp jūsų yra ne taip! Kas norėtų tapti didžiausias iš jūsų, tebus jūsų tarnas, ir kas panorėtų būti pirmas tarp jūsų, tebus visų vergas.“ (Mk 10, 42–44). Vėliau pridėjo: „Mylėkite vienas kitą, kaip aš Jus mylėjau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sąžinė, dar vadinama Dievo balsu mūsų širdyje, reikalauja ne tiek kovoti, kad būtų įrodyta sava tiesa, bet skatina atpažinti Dievo balsą, Tiesos balsą savyje. Dirbant Lietuvos žmonių gerovei ir darant sunkius sprendimus ypač svarbu klausytis sąžinės balso. Tam reikia išminties, tam reikia meilės – meilės kiekvienam Lietuvos žmogui. Už kiekvieno įstatymo teksto gebėkite įžvelgti žmogų, ypač tą, kuris silpniausias mūsų visuomenėje, kuriam reikia pagalbos. Mylėti – tai trokšti gėrio kitam. Dirbti Lietuvos žmonių gėriui – tai ne skaldyti, o vienyti. Juk svarbu išsaugoti ne tik Lietuvos žemių vientisumą, bet ir jos žmonių vienybę. Kaip himne giedame – „Vienybė težydi“. Vienybę, kaip ir meilę, lyg augalą reikia pasodinti, puoselėti, auginti, – tik tada ji pražysta. Lietuvos žemės sodas Jums patikėtas Dievo ir Lietuvos rinkėjų – kad rūpintumėtės jo gerove ir darbuotumėtės, kad vienybė ir gėris čia augtų, žydėtų ir duotų vaisių.

REKLAMA

Koronaviruso pandemijos iššūkis žmonių sveikatai, valstybės ekonomikai ir daugeliui kitų sričių parodė, kad turime kurti vieningą ir nesavanaudišką visuomenę. Savo darbais ir pavyzdžiu veskite Jus išrinkusią tautą.

Šiandien meldžiamės už mūsų Tėvynę Lietuvą ir jos žmones. Meldžiamės už tuos, kurie išrinkti tarnauti Lietuvai, ypač už šiandien darbus pradedančio Seimo narius. Visagalis Dievas telaimina Jus ir Jūsų tarnystę Lietuvos žmonėms, tesuteikia jėgų visada būti ištikimiems duotai priesaikai, teapšviečia ir nurodo Jums teisingą kelią, tesustiprina Jūsų širdyse troškimą išgirsti Tiesos balsą. Teapdovanoja Jis išmintimi, kad su meile vienytumėte Lietuvos žmones ir kurtumėte jiems gerovę. Dievo malonė tenusileidžia ant šio Seimo ir telydi Jūsų darbą Lietuvos žmonių labui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų