REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje kitą savaitę su darbo vizitu lankysis Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, penktadienį pranešė prezidento Gitano Nausėdos komunikacijos grupė.

Lietuvoje kitą savaitę su darbo vizitu lankysis Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, penktadienį pranešė prezidento Gitano Nausėdos komunikacijos grupė.

REKLAMA

A. Duda susitiks su G. Nausėda, prezidentai planuoja aptars dvišalį bendradarbiavimą kovojant su pandemija, vakcinos įsigijimą, regiono saugumo ir gynybos klausimus, strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimą, transatlantinius santykius, situaciją ES Rytų kaimynystės valstybėse. 

Vizitas vyks antradienį ir trečiadienį. Pasak Prezidentūros, A. Duda taip pat planuoja susitikti su premjeru Sauliumi Skverneliu ir kandidate į šį postą Ingrida Šimonyte. Lenkijos vadovas taip pat lankysis Antakalnio ir Rasų kapinėse.

Anot G. Nausėdos, vizitas vyksta ypatingomis sąlygomis, šalims kovojant su koronavirusu.

„Mūsų šalys sutelkusios visus pajėgumus, kad viruso plitimas būtų suvaldytas, o jo padariniai ekonomikai minimizuoti. Turime ES lygmeniu koordinuoti bendradarbiavimą ir priimti sprendimus, kad užkirstume kelią pandemijos plitimui, spręsti dėl vakcinos įsigijimo ir greičiau pasiekti ekonominį atsigavimą“, – sakė G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu ketinama įsteigti Lietuvos ir Lenkijos Prezidentų Tarybą. Ši Taryba, pasak Prezidentūros, žymės „kokybiškai naują mūsų šalių sustiprinto bendradarbiavimo etapą dvišalių santykių, NATO ir ES lygiu“.

REKLAMA

Planuojamas prezidentų pokalbis tete-a-tete, susitikimas su Lietuvos bei Lenkijos atstovais, šalių vadovai planuoja atidaryti nuotolinį verslo bendruomenių forumą.

Lenkijos Prezidentą lydės ponia Agata Kornhauser-Duda, kuri turės atskirą programą.

Lenkijos pirmosios poros vizitas sutampa su abiem šalims reikšminga istorine data – paskutiniojo Jogailaičio Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto 500-osiomis gimimo metinėmis.

Spalio pabaigoje pranešta, kad A. Duda užsikrėtė koronavirusu. Jis buvo izoliacijoje apie dešimt dienų – iki lapkričio 4 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė prezidento atstovas Antanas Bubnelis, Lenkijos vadovo ir pirmosios ponios vizitas organizuojamas ir bus vykdomas laikantis karantino reikalavimų, konsultuojantis su Sveikatos apsaugos ministerijos specialistais ir kitais ekspertais. 

Anot jo, vizito metu iki minimumo sumažintas jame dalyvaujančių abiejų šalių atstovų skaičius, atsisakyta didelės dalies tokiems vizitams įprastų renginių, tai pat atsisakyta A. Dudos pasitikimo su garbės sargybos kariais, nėra organizuojama oficiali vakarienė.

„Tačiau iš esmės nepakitęs liks pagrindinis vizito elementas – Prezidentų tete-a-tete susitikimas. Jis vyks laikantis saugaus atstumo, su veido kaukėmis. Prezidentų spaudos konferencija bus surengta nuotoliniu būdu, bus užtikrintos visos būtinos apsaugos priemonės, atstumai tarp asmenų ir minimizuojama kontakto trukmė“, – teigė A. Bubnelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų