REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (5/3) ketvirtadienio vakarą Eurolygoje patyrė antrą iš eilės ir itin skaudų pralaimėjimą. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje 57:85 (14:24, 9:29, 21:19, 13:13) nusileido Tel Avivo „Maccabi“ (3/5).

Kauno „Žalgiris“ (5/3) ketvirtadienio vakarą Eurolygoje patyrė antrą iš eilės ir itin skaudų pralaimėjimą. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje 57:85 (14:24, 9:29, 21:19, 13:13) nusileido Tel Avivo „Maccabi“ (3/5).

REKLAMA

Nors mačą kauniečiai pradėjo gana sėkmingai, rezultatas kurį laiką buvo jų naudai, o pirmoje pirmo kėlinio pusėje vėliau jis tapo lygus 10:10. Tačiau tada šeimininkai tarsi šovė į viršų. Sėkmingai stabdė žalgiriečių atakas, o patys taip pat sėkmingai metė vieną po kito taiklų metimą į „Žalgirio“ krepšį.

Prasta buvo ir žalgiriečių asmeninė gynybą, kuri leido varžovams nuolat turėti ne vieną opciją puolant. Apie mačą tv3.lt kalbėjosi su krepšinio treneriu Tomu Purliu. Anot jo, „Maccabi“ labai sėkmingai išlukšteno „Žalgirio“ žaidimą, o kauniečiai neturėjo kito plano.

„Pirmas dalykas, tai viskas prasidėjo, kai pirmo kėlinio viduryje iškart buvo pakeisti keturi žaidėjai. Kai darai bet kokius keitimus, pirmos tos atakos dažniausiai nebūna itin geros, reikia krepšininkams įsibėgėti. Tai gal ir jie gavo šiokį tokį šokį, nes toks ryškus pasikeitimas buvo žaidime, kai Martinas Schilleris iškart tiek pakeitė krepšnininkų. Varžovų taktika buvo tokia, kad „pikenrole jie neidavo į pagalbą iš kraštų, o atiduodavo mesti vidutinio nuotolio metimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pradžioje  „Žalgiris“ pataikė juos, keli geri užmetimai buvo, bet tada labai trūko agresyvumo. Jei paskutiniame mače su „Real“ kauniečiai dažnai du prieš du žaisdavo, naudodavo kitus būdus, tai čia „Maccabi“ to daryti neleido. Dažnai žaidėjai tiesiog stovėdavo aikštės kampe ir nedalyvaudavo atakoje, „Maccabi“ neleisdavo, nesuteikdavo progos jiems pasireikšti. Tai tas vienas mestas tritaškis per visą pirmą kėlinį daug ką pasako“, – teigė T. Purlys.

REKLAMA

Kauniečiai mače pataikė vos 1 tritaškį iš 14 (7,1 proc. taiklumas).

„Kai „Žalgiris“ strigo puolime, tada varžovai pataikė kelis gerus metimus, paskui laisviau jautėsi. Labai trūko agresyvumo tiek gynyboje, tiek puolime. Kai prasidėjo pirmame kėlinyje spragos, kai reikėjo kažką keisti, buvo žaidžiama taip pat, o tai nėra gerai. Į aikštę išėjo ar Paulius Jankūnas, ar Artūras Milaknis, kurie irgi negali taip gintis gerai vienas prieš vieną, ne itin visur spėjo. Tai „Maccabi“ tuo naudojosi“, – mintimis dalijosi T. Purlys.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai pirmąjį kėlinį pralaimėjo 14:24. Paskui šeimininkai tik tolo, o M. Schillerio auklėtiniai bejėgiškai stebėjo, kaip „Maccabi“ didiną tempą ir sėkmingai atakuoja krepšį. Spurtai vijo spurtą, o po 20 minučių „Maccabi“ jau pirmavo net 53:23. T. Purlys bedė į prastą žalgiriečių gynybą.

„Vienas prieš vieną, net du prieš du gynyba buvo prasta. Kai susiklostydavo situacijos, kai reikdavo trečio ar ketvirto pagalbos, jos tiesiog nebuvo. Kai kur nespėjo, kitur per vėlai reaguodavo. Buvo daug blaškymosi. Aišku, „Maccabi“ irgi buvo labai gerai pasiruošusi, matė tas spragas ir naudojosi. Jei su „Real“ buvo akivaizdžios spragos, pavyzdžiui, du prieš du ginantis, tai vakar mače tos išvados nebuvo padarytos. Na, o kai dar tritaškiai pataikomi, tai dar sunkiau. Bet ir juos varžovai išmetė dažniausiai laisvi“, – tikino krepšinio ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ po gero starto Eurolygoje patyrė trečią nesėkmę per pastaruosius 4 mačus. Ar tai reiškia, kad ir varžovai jau žino, koks tas yra M. Schillerio „Žalgiris“?

„Iš dalies taip. Kartais trūksta prisitaikymo prie tam tikro žaidimo stiliaus, pasikeitimo. Daug kas pas „Žalgirį“ prasideda nuo tų „pikenrolo situacijųbet jei tas neveikia reikia žaisti kitaip. Jie tikrai gerai išsuka kamuolį, susikuriami tie metimai, bet tik tuo kartais nelaimėsi. Kažkur gal varžovai fiziškiau sužaidžia, gudriau. Turi būti taikoma daugiau modelių rungtynių metu. Tai žaidimas vienas prieš vieną, žaidimas nugara, deriniai, kai metimui išvedami žaidėjai, užtvara be kamuolio ir tt. Yra tų dalykų, kurių trūksta. Kol pradžioje viskas buvo lyg ir gerai, tada visiems gerai, bet situacija keičiasi. Matėme, kaip „Maccabi“ sėkmingai išnarstė kauniečių žaidimą ir atsakyti kitais dalykais jie negalėjo“, – sakė T. Purlys.

REKLAMA

„Visiems aišku, kad žalgiriečiai laimėjo keletą mačų prieš silpnesnius arba nelabai pasiruošusius varžovus. Maskvos srities „Chimki“ ar Vilberano „ASVEL“ buvo išskirtiniai susitikimai. Su Pirėjo „Olympiakos“ ir žaidė pirmame ture, kai varžovai nebuvo geros formos, o ir prametė jie daug gerų metimų. Sėkmė ir nusišypsojo, kai Rokas Jokubaitis tą lemiamą metimą neparuoštą pataikė.

O varžovai aišku, kad analizuoja, tyrinėją žaidimą ir darosi sunkiau. Kai kas fiziškiau sužaidžia, kai kur „Žalgiris“ stringa. Kai remiesi tritaškiais, jei nepataikai, tada gal ir nervuotumas prasideda, išsiblaškymas. Kai nėra aiškios sistemos tada ir žaidėjai kartais po vieną labai pradeda žaisti, ypač jei rungtynės nesiklosto gerai. Tragedijos tikrai nėra, matėme, kad „Žalgiris“ rungtynių metų gali įnešti reikiamus pokyčius. Tikėkimės, kad vakarykštis susitikimas bus gera pamoka“, – teigė krepšinio treneris.

REKLAMA

Nors jau po 3 kėlinių Izraelio ekipa pirmavo 72:44, M. Schilleris dar ilgą laiką laikė pagrindinius žaidėjus aikštelėje. Tik likus 1 min. ir 49 s. Marių Grigonį ir Joffrey Lauvergne'ą aikštėje pakeitė Karolis Lukošiūnas ir Marekas Blaževičius. Anot T. Purlio, toks uždelsimas jam pasirodė labai keistas.

„Labai nustebino. Aš jau ketvirto pradžioje būčiau leidęs žaisti, ypač Marekui. Jis yra fiziškas žaidėjas, tikrai gali duoti naudos, LKL tą jau įrodė. Potencialai galbūt Eurolygos gero lygio krepšininkas, tai tu turi jam duoti laiko, juk esi į jį nemažai ir investavęs. Tai jei neduodi žaisti, kai yra -30, tada kada? Nes būtent tokios situacijos jam gali būti naudingos. Žaidėjas įgauna patirties, turi motyvacijos. Toks P. Jankūnas ar J. Lauvergne'as priešingai, motyvacija pas juos maža, kai taip klostosi rungtynės, o Marekui buvo gera proga žaisti. Tai tas keista, nes manau, kad jis pasirodytų ne prasčiau nei kai kurie kiti žaidėjai“, – pokalbio metu su tv3.lt tikino T. Purlys.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais lapkričio 17-ąją namuose, kai priims Maskvos CSKA klubą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų