REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į tarkius, pilame virintą pieną, šlakelį aliejaus, dedame varškę, gardiname druska, pipirais, čiobrelio lapeliais.

Išmaišome.Supilame bulvių masę į kepimo skardą (galima į mažas porcijines) ir išlyginame paviršių ir dedame į orkaitę. Kepame 180 C. apie 90 minučių arba, kol kugelis iškepa (mažesnės talpos skardos, iškeps greičiau).

Tiekiame su grietine arba spirgiukų padažu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų