REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manyti, kad greitasis kaloringas maistas, kuriame itin daug cukraus, druskos, kitų ne visai naudingų medžiagų jeigu akivaizdžiai ir nekenkia sveikatai, tai jos tikrai neprideda. Tačiau panašu, kad sprendžiant bene svarbiausius šiuo metu sveikatos klausimus premjerui ir jo komanda tai visai nė motais.

Manyti, kad greitasis kaloringas maistas, kuriame itin daug cukraus, druskos, kitų ne visai naudingų medžiagų jeigu akivaizdžiai ir nekenkia sveikatai, tai jos tikrai neprideda. Tačiau panašu, kad sprendžiant bene svarbiausius šiuo metu sveikatos klausimus premjerui ir jo komanda tai visai nė motais.

REKLAMA

Darbą ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio komandoje baigiantis Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Lukas Savickas „Facebook“ paskyroje pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kaip premjeras ir jo komandos nariai valgo „McDonalds“ maistą.

„Šeštadienio popietė besirengiant priimti sprendimą dėl pirmojo karantino įvedimo“, – tokį prierašą prie nuotraukos paliko buvęs kandidatas į ekonomikos ir inovacijų ministrus, ministro pirmininko patarėjas ir su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į naują Seimą išrinktas politikas.

Jis juokavo, kad baigdamas darbus tiesiog pasidalijo akimirkomis iš jų.

Sprendžiant iš nuotraukos kartu su juo greitąjį maistą ragavo pats S. Skvernelis, Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, patarėjai Arnoldas Pikžirnis ir Giedrius Surplys, kuris taip pat buvo žemės ūkio ministras, o dabar taip pat išrinktas į naują Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai L. Savickas pasidalijo nuotrauka socialiniame tinkle, ji kaip mat sulaukė nemažai komentarų ir pasidalijimų.

Primename, kad siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą pirmas karantinas Lietuvoje buvo įvestas kovo viduryje – jo metu buvo uždraustas visų viešojo maitinimo įstaigų darbas, išskyrus maisto tiekimą išsinešti.

REKLAMA

Vienas iš „McDonalds“ restoranų Vilniuje (ir pats pirmasis) yra visai netoli Vyriausybės – Gedimino prospekte.

Produktai, kurie galimai sukelia vėžį

Anksčiau skelbta, kad drhealthmag.com įvardijo maisto produktus, kurių privalote vengti, jei rūpinatės savo sveikata. Šiandieniniame pasaulyje savo kūnus užpildome organizmui pavojingais chemikalais, tabaku ir kitais kancerogeniais produktais, bet blogiausia tai, kad taip elgiamės apie tai nė nesusimastydami.

Hidrogenizuoti riebalai

Jie aptinkami pačiuose įvairiausiuose maisto gaminiuose. Ypač jų gausu iš anksto paruoštuose produktuose, greitajame maiste ir margarine. Šie aliejai kadaise buvo daržovių aliejai, tačiau jie buvo pakeisti į transriebalus. Jau seniai mokslininkai siūlo vengti tokių galimai vėžį sukeliančių aliejų ir riebalų.

REKLAMA
REKLAMA

Sumuštiniams skirta mėsa

Iš anksto apdorota ir supjaustyta mėsa, naudojama sumuštiniams ruošti, yra labai pavojinga. Visų pirma, gyvūnas, iš kurio pagamintas šis produktas, galėjo būti maitinamas pesticidais ar genetiškai modifikuotais produktais, tačiau dar labiau gąsdina žinojimas, jog nitratai, naudoti norint išsaugoti mėsą ilgiau šviežią ir tinkamą vartoti, yra daug pavojingesni ir ne ką rečiau naudojami.

Dešrainiai

Kaip ir sumuštinių mėsoje, dešrainiuose naudojamose dešrelėse gausu vėžį sukeliančių chemikalų. Juose yra druskos fosfatų, dar žinomų kaip tylusis žudikas. Kad būtų aiškiau, kasdien pasaulyje dėl apdirbtos mėsos vartojimo miršta apie 34 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raudona mėsa

Raudona mėsa dažniausiai yra rūkoma, konservuojama ir kitaip sūdoma tol, kol tampa pavojinga mūsų organizmams. Norint suteikti šviežios mėsos pojūtį, neretai į ją įdedami papildomi konservantai. Įrodyta, kad raudona mėsa pažeidžia gaubtinės žarnos sieneles ir yra siejama su vėžiu. Be to, žmonės, valgantys daugiau mėsos, savaime suvartoja mažiau su vėžiu kovojančių daržovių.

Dietiniais laikomi gazuoti gėrimai

Bandote sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį? Elgiatės gerai, bet jei saldžius gazuotus gėrimus pakeičiate dietiniais, sau kenkiate labiau, nei anksčiau. Saldiklis aspartamas, randamas gazuotuose gėrimuose, yra galimai susijęs su smegenų vėžiu, leukemija ir kitomis šios ligos rūšimis.

REKLAMA

Limonadai

Nereikėtų kaltinti vaisiuose natūraliai randamos gliukozės, o baltąjį ir labai stipriai perdirbtą cukrų. 

Viskas, kas laikoma dietiniu maistu

Vėl sugrįžome prie aspartamo – galimai mirtino darinio. Šiandien jo vis dar aptinkama gausiais kiekiais, tačiau taip pat stipriai kažkada buvo paplitę ir dirbtiniai saldikliai. Galiausiai šias nuodingas medžiagas ryžosi uždrausti kai kurių šalių valdžios. Bendrai kalbant, geriausia yra rinktis natūralius produktus, o dar geriau savo organizmą maitinti tik organišku maistu.

Alkoholis

Žinoma, jog alkoholio vartojimas yra pavojingas net keliais aspektais, tačiau retas kada kalba, jog jis prisideda prie vėžio vystymosi. Itin kruopštūs ir ilgą laiką trukę tyrimai įrodė, kad alkoholis yra galimai susijęs net su keliomis šios pavojingos ligos rūšimis.

REKLAMA

Bulvių traškučiai

Arkilamidas – chemikalas, randamas cigarečių dūmuose, klijuose ir, netikėta, bulvių traškučiuose. 

Ant grotelių keptas maistas

Gali būti, jog labiausiai apskrudusi ant grotelių keptos mėsos dalis yra jūsų mėgstamiausia, tačiau kitą kartą prieš jos atsikąsdami gerai pagalvokite. Būtent joje gausiausia vėžį sukeliančių medžiagų.

Užterštos daržovės ir vaisiai

Jei yra natūralūs, vaisiai padeda kovoti su vėžiu, tačiau šiais laikais vaisiai yra taip stipriai perdirbami ir purškiami pesticidais, gardinami įvairiais konservantais, kad net ir jie yra siejami su vėžiu. Kad išvengtumėte pavojingos ligos, vietoj įprastų vaisių rinkitės užaugintus ekologiniuose ūkiuose.

Gruzdintos bulvytės

Ar pamenate bulvių traškučių gamyboje naudojamą chemikalą akrilamidą? Ar žinojote, jog jis taip pat naudojamas ir gaminant gruzdintas bulvytes? Kitą kartą prieš dažant bulvytę į padažą gerai pagalvokite ar verta ją dėti į burną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų