REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvūnų globėjai pakraupo sulaukę itin keistų prašymų – priglausti vien juodas kates. Įtarę piktus kėslus, ritualines apeigas – vyriškiams gyvūnų nedovanojo. Kad juodosios magijos apeigoms kažkas ieško tinkamų priemonių, įtaria ir botanikai. Pas juos žvalgomasi retų mistinių augalų. O dvasininkai įspėja, kad tokie ritualai – itin pavojingi 

Gyvūnų globėjai pakraupo sulaukę itin keistų prašymų – priglausti vien juodas kates. Įtarę piktus kėslus, ritualines apeigas – vyriškiams gyvūnų nedovanojo. Kad juodosios magijos apeigoms kažkas ieško tinkamų priemonių, įtaria ir botanikai. Pas juos žvalgomasi retų mistinių augalų. O dvasininkai įspėja, kad tokie ritualai – itin pavojingi 

REKLAMA

Gyvūnų globėjai šokiruoti. Jie sulaukė keisto skambučio. Vyriškis teiravosi, ar yra juodų beglobių katinų, o darbuotojų klausinėjamas, kam to reikia – neslėpė pykčio.

„Aš jas visas paimsiu, kurios juodos. Sukėlė daugelis frazių pasakytų, kurių nenoriu viešinti ir kartoti, vėliau apsilankymai ne kurių žmonių – sukėlė įtarimų. Jeigu žmogus nori priglausti katę ir sako, kad jos man smirda, tai kam ją priglausti“, – sako UAB „Nuaras“ vadovė Jurga Gustaitienė.

Dar tą pačią dieną į prieglaudą taip pat užsuko vyras. Vizitas atrodė įtartinas – mažo kačiuko ieškojęs vyriškis augintiniais mažai domėjosi. Pasiūlius sekti įstaigos puslapį socialiniame tinkle – jis vėl tarpdury išdygo, vos darbuotojai paviešino nuotraukas su naujais juodutėliais murkliais. Specialistai spėja, kad ir skambinęs, ir vėliau užsukęs vyras – tas pats asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

„Sugrįžo su kitu vaikinu, tas pats vaikinas, kur buvo ryte pamatęs, kad į „Facebook“ paskyrą įkėlėme, kad pateko naujų gyvūnų, buvo trys juodi katinai. Tai norėjo visus paimti, bet nesugebėjo argumentuotai paaiškinti, kodėl jam reikia visų iš karto – tai nedavėme“, – pasakoja veterinarijos gydytoja Morgana Laura Fiorini.

REKLAMA

Įprastai dėl itin gajų prietarų, kad juoda katė neša nelaimę, šios murklės ilgiausiai nesuranda naujų namų.

„Jeigu mes kalbame apie tamsių spalvų kates, ar juodas, ar kažkokios kitos tamsios spalvos, tai jos gyvena pas mus ilgus metus. Ir šiuo metu mes turime daug juodų kačių, bet jos visos turi baltų plaukų“, – teigia J. Gustaitienė.

Vyriškis žadėjo priglausti visas tuo metu įstaigoje esančias benames kates, svarbu, kad jos būtų juodos lyg anglis, be menkiausio kitos spalvos plaukelio. Darbuotojai atvirauja, kad tai panašėjo į piktus kėslus, bet ne į norą padėti beglobiams.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, tai aš manau, kad tai yra kažkokios juodosios magijos apeigos, okultizmas“, – kalbėjo J. Gustaitienė.

Jie įtarė, kad katinai gali būti naudojami apeiginiuose ritualuose ar tokiais tikslais, net sunkiai sužalojami ar nužudomi. Tad vyriškiui atiduoti bent vieną katę atsisakė.

„Mes galime ir nedovanoti gyvūno, jei mums kyla įtarimas, kad žmogus negali pasirūpinti, kad yra netinkamas konkrečiam gyvūnui, tai mes ir nedovanojame. O šiuo atveju kilo daug įtarimų, vėliau įvykių seka formavo tokio įspūdžio patvirtinimą“, – sako J. Gustaitienė.

Įtartinų klausimų sako sulaukiantys ir botanikai. Štai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) botanikos sode net kelis metus iš eilės vyras ieškojo specifinio augalo „viburnum alnifolium“ – alksnialapio putino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tuo metu, kiek teko paieškoti literatūroje ir medelynuose, tai tokio augalo apskritai Lietuvoje nebuvo, tai gal dėl to kreipėsi į botanikos sodą, kur mes kaupiame išskirtines ir retų augalų kolekcijas“, – pasakoja VDU Botankos sodo mokslo darbuotoja Laima Česonienė.

Tokia putino rūšis paplitusi Šiaurės Amerikoje. Pasak specialistų, augalas panašus į mums įprastą putiną, tačiau skiriasi skoninėm savybėm ir uogų spalva.

„Subrendę vaisiai skiriasi spalva, jie yra beveik juodos, tokios tamsios spalvos, ir jo minkštimas šiek tiek primena skonį į gvazdikėlių ir tikrai aitroki yra“, – kalbėjo L. Česonienė.

Tokio putino ieškojęs vyras darbuotojams atvirai atskleidė ir savo tikslą.

„Nori gauti tokių augalų, įteikti, kad jie turi stebuklingų galių, panaudot kažkokiem maginiam užsiėmimam, juodajai konkrečiai magijai“, – sako L. Česonienė.

REKLAMA

Dvasininkai sako, kad su tokiomis kultinėmis apeigomis – juokai menki.

„Okultizmas, satanizmas, šamanizmas, ten jau yra rimti dalykai, kurių tikslas, tai valdžia, galia, čia jau nepavadins prietarais, čia jau tarnavimas tamsiom jėgom. Ir tai yra Lietuvoje, ir tuos gyvūnėlius kankina, pjauna – paaukoja kaip auką“, – pasakoja kunigas egzorcistas Arnoldas Valkauskas.

Pasak dvasininkų, dažnai tokie ilgalaikiai ritualai baigiasi žmogaus psichikos sutrikimais. Dėl sužalotų gyvūnų policija vykdo tyrimus, tačiau ar jie kankinti kokių nors rutualinių apeigų metu – ne visada pavyksta nustatyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų