REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį didelį atgarsį visuomenėje sukėlusioje 15-metės prievartavimo ir nužudymo byloje. Dėl šio sunkaus nusikaltimo teisiamųjų suole atsidūrė vos 16 metų jos pažįstamas.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį didelį atgarsį visuomenėje sukėlusioje 15-metės prievartavimo ir nužudymo byloje. Dėl šio sunkaus nusikaltimo teisiamųjų suole atsidūrė vos 16 metų jos pažįstamas.

REKLAMA

Teismas nusprendė pripažinti paauglį kaltu dėl šio nusikaltimo ir paskyrė jam 8 metų laisvės atėmimą, bausmę atliekant Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose. Bausmės pradžia skaičiuojama nuo kovo 16 d. Tiesa, teismas žudiką išteisino dėl išprievartavimo.

Dukros netekusiems tėvams iš žudiko taip pat priteista 1350 eurų turtinei ir 45 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Motinai - 25 tūkst., o tėvui 20 tūkst. eurų. Bylos nagrinėjimo metu paaugliui žudikui suėjo 17 metų.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas kovo 14 d., gavus pranešimą, jog dieną prieš tai po pietų iš namų Vilniuje išėjo ir negrįžo 2005 m. gimusi nepilnametė.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikus paieškos priemones, kovo 15-osios vakarą nepilnametės kūnas su smurto žymėmis rastas sostinės Sudervės kapinėse.

Ikiteisminis tyrimas dėl paieškos buvo perkvalifikuotas į nužudymą. Atlikę ne vieną priemonę bei išanalizavę visą gautą informaciją, pareigūnai itin greitai nustatė ir sulaikė asmenį, įtariamą šiuo labai sunkiu nusikaltimu.

REKLAMA

Sulaikytasis – taip pat nepilnametis, šešiolikos metų jaunuolis (gimęs 2003 m.). Atliktos kratos jo gyvenamojoje vietoje metu rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai.

Paaiškėjo, kad įtariamasis 16-metis su auka jis buvo pažįstamas apie pusmetį. Teisėsaugininkai sakė, kad įtariamasis prisipažino nužudęs 15-metę. Kaip tai padaryta, kokie motyvai – teisėsaugininkai nekomentuoja.

Apgailestavo dėl įstatymų

Primename, kad pagal įstatymą, 18 metų nesulaukusiems asmenims didžiausia gresianti bausmė – įkalinimas iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar po pirmojo posėdžio savo mintimis trumpai pasidalijo nužudytos 15-metės tėtis Mindaugas:

„Tragiška. Man liūdna, kad pas mus tokie įstatymai, jog visokie išgamos ir gyvuliai gali gauti daugiausia 10 metų. Tikiuosi, kad teisingumas bus maksimalus. Kaip jūs įsivaizduojate, jei esate tėvai ar mamos, kokia bausmė turėtų būti paskirta?“

Mergaitės tėvas pasakojo, kad per posėdį 16-metis kaltinamasis net neatsiprašė. Vyras pridūrė, kad dukra su 16-mečiu bendravo apie savaitę: „Jie kažkur savaitę bendravo, per „Facebook‘ą“, regis, susipažino.“

Nevaldomo būdo

Kaltinimus šioje byloje palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis anksčiau sakė, kad paauglys kaltę pripažįsta tik iš dalies. Jis pripažįsta nužudymą, bet nepripažįsta seksualinių veiksmų:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jo veiksmus galėjo išprovokuoti pyktis. Staigus susinervinimas. Jis buvo žinomas Vaikų teisių apsaugos tarnybai dėl nevaldomo pykčio. Staigaus impulsyvumo, auklėjimo problemų.“

Prokuroras pridūrė, kad šiuo metu atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl kito seksualinio nusikaltimo:

„Taip pat dėl seksualinio prievartavimo. Tas pats kaltinamasis. Bet ten ne mano byla, todėl nieko daugiau nekomentuosiu. Galiu pabrėžti, kad nužudymo bylose nebūna sutrumpinto įrodymų tyrimo. Abu tėvai pareiškė ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų