REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į LSMU Kauno ligoninės skubios pagalbos skyrių atvykusi kaunietė liko šokiruota – jai esą ne tik nesuteikė reikiamos pagalbos, bet ir išvadino „korona su priaugintomis blakstienomis“. Mergina sako nesuprantanti, kaip tokie žmonės gali patys vadinti save medikais, o ligoninės atstovai pateikia atsiprašymą ir aiškina, kad šiuo metu personalo darbo krūviai yra itin dideli. 

Į LSMU Kauno ligoninės skubios pagalbos skyrių atvykusi kaunietė liko šokiruota – jai esą ne tik nesuteikė reikiamos pagalbos, bet ir išvadino „korona su priaugintomis blakstienomis“. Mergina sako nesuprantanti, kaip tokie žmonės gali patys vadinti save medikais, o ligoninės atstovai pateikia atsiprašymą ir aiškina, kad šiuo metu personalo darbo krūviai yra itin dideli. 

REKLAMA

Kaunietė Dženeta socialiniuose tinkluose pasidalino įrašu, kuriame piktinosi jos manymu visiškai neadekvačiu ir netgi žeidžiančiu LSMU Kauno ligoninės darbuotojų elgesiu. 

Šiuo metu saviizoliacijoje dėl kontakto su užsikrėtusiuoju esanti mergina pasakoja, kad prieš kelias ji pradėjo jausti stiprius krūtinės skausmus, todėl nedelsiant išsikvietė greitąją pagalbą.

„Atvyko trys medikai, pamatavo temperatūrą, spaudimą, kuris buvo 170/105, padarė kardiogramą. Davė tabletę nuo spaudimo, kuri vis dar yra pastrigusi mano gerklėje, nes nuo baisaus gerklės skausmo negaliu niekaip jos nuryti.

REKLAMA
REKLAMA

Patys medikai nežinojo kaip elgtis tokioje situacijoje, nes tokių metų spaudimas per daug sukilęs, kaip jie sakė“, – patirtimi dalinasi kaunietė.

REKLAMA

Greitoji nuvežė visai ne ten, kur turėjo

Dėl itin padidėjusio spaudimo ir krūtinės skausmų Dženeta greitoji pagalba nuvežė į LSMU Kauno ligoninės diagnostikos kliniką. Tačiau kaip išaiškėjo netrukus, čia merginos priimti niekas negalėjo.

„Laukiant kol įleis į ligoninę, greitosios automobilyje pamatavo spaudimą, 180/100. Atvežė į ligoninę Hipodromo g. 13, kurioje buvau aprėkta, ko čia esu atvežta, jeigu aš esu saviizoliacijoje, nes ligoninės yra pasiskirsčiusios, kur priimti covidu sergančius, kur ne“, – apie situaciją pasakoja ji. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasak merginos, darbuotojai ją išprašė į koridorių ir liepė ten laukti greitosios, kuri turėjo ją nuvežti į tinkamą ligoninės skyrių. Kaip pasakoja Dženeta, tuo metu ji išgirdo gana nemalonų šalia stovėjusių darbuotojų pokalbį.

„Sėdint koridoriuje išgirdau medikių pokalbį: „Atvažiavo korona čia, sėdi gražuolė, matai, su priaugintomis blakstienomis“.

Žinoma, pradėjau ginčytis, ar gali jie šitaip elgtis, ar pas juos čia normalu. Atėjusi seselė teigė, jog ne apie mane ji kalbėjo, o apie „dienos įvykius“. Ir čia jai atrodė normalu...“, – savo įraše aiškina mergina. 

Galiausiai jai esą pavyko patekti į ligoninės infekcinį skyrių, tačiau ten palatoje seselės laukti teko visą valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo baisiai šalta, ir niekas pas mane neatėjo. {...} Ji atėjusi pamatavo spaudimą. Jis žinoma, jau buvo nukritęs. Pažiūrėjo plaučius, sako, viskas gerai tau čia yra, gali vykti namo.

Pridedu tai, kad ir pati prašiausi namo, nes nebeturėjau nervų, ir jaučiausi baisiai peršalusi. Gerklę taip skaudėjo, kad negalėjau seilių nuryti. Galų gale ne tik nesulaukiau tinkamo apžiūrėjimo ir gydymo, bet ir baisiausiai peršalau“, – teigė mergina. 

Mergina teigia, kad po apžiūros taip ir negavo jokių patarimų, kaip reikėtų elgtis toliau ir buvo paprasčiausiai išsiųsta namo. 

Naujienų portalui tv3.lt Dženeta pripažino, kad viskas įvyko prieš kelias dienas, bet dar dabar jaučia krūtinėje skausmą, tačiau bijo vėl kreiptis į gydytojus.

REKLAMA

„Skausmai man nepraėjo, kviestis greitąją baisu, nes baisu pakliūti į tą pačią nemalonią situaciją, kai svarbiau buvo išpeikti negu suteikti pagalbą. Ar mes už tokį gydymą mokame pinigus?“, – nusivylimo neslepia jauna mergina.

Kauno LSMU ligoninė: nuoširdžiai apgailestaujame

LSMU Kauno ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė teigia, jog nuoširdžiai atsiprašo merginos už patirtus nemalonumus.

„LSMU Kauno ligoninė šiuo metu yra gydymo įstaiga, priimanti vienus didžiausių Lietuvoje COVID-19 pacientų srautus, todėl įtampa, darbo krūviai visam personalui, kurio gretas retina epidemija, yra itin dideli.

Priėmimo-skubios pagalbos skyriuose, kurių ligoninėje yra keletas, daug ekstrinių situacijų, kai pacientui reikalinga skubi pagalba, o medikams, sutelkus visos komandos pastangas, tenka grumtis dėl žmogaus gyvybės.

REKLAMA

Vieno Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus pacientų srauto vidurkis – apytikriai 70-90 pacientų per parą, daugelį Greitoji medicinos pagalba (GMP) atveža sunkios būklės.

Skubi pagalba visų pirma teikiama tokiems pacientams, kurių gyvybei gresia pavojus. Šiuo atveju pacientė nebuvo priskirta Skubios medicinos pagalbos (SMP) kategorijai, jos gyvybei pavojus negrėsė“, – situaciją aiškina J. Kuzmickaitė.

Ji teigia negalinti paaiškinti, kodėl mergina iš pradžių buvo nuvežta į saviizoliacijoje esančių žmonių nepriimančią diagnostikos kliniką, o Kauno GMP esą tikrai yra apie tai informuoti.

„Hipodromo g. 13 esančiame padalinyje COVID-19 pacientų negydome. Kadangi pacientė turėjo kontaktą su COVID-19 sergančiu asmeniu ir jautė koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus (apsunkintas kvėpavimas), darbuotojai paprašė ją pervežti į Baltijos g. padalinį“, – rašoma Kauno LSMU ligoninės atsakyme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ligoninė taip pat teigia atsiprašanti ir dėl galimai įžeidžių darbuotojų pastabų dėl merginos išvaizdos.

„Komentuoti komentarų, kurių esmė – neva nugirstas atsitiktinis anoniminis pokalbis, nesiimsime, tačiau jei tai buvo realus pacientės potyris, atsiprašome už darbuotojų elgesį, nesuderinamą su VšĮ LSMU Kauno ligoninės pacientų ir klientų aptarnavimo standartu“, – komentavo LSMU ligoninė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų