REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra daugybė pervargusių tėvų, kuriems niekaip nepavyksta laiku paguldyti vaikų miegoti arba jie naktį keletą kartų atsibunda ir visai nebenori miegoti. 

Yra daugybė pervargusių tėvų, kuriems niekaip nepavyksta laiku paguldyti vaikų miegoti arba jie naktį keletą kartų atsibunda ir visai nebenori miegoti. 

REKLAMA

Geriausias patarimas tokiu atveju yra įsivesti griežtą miego režimą – pastovus laikas padės įgauti ritmą ir priprasti eiti miegoti tuo pačiu metu. Vaikai iki aštuonerių metų turėtų eiti miegoti tarp 18 ir 20 valandos. 

Geriau, kad vaikai nepervargtų – tai giluminė visų miego sutrikimų priežastis. Stenkitės atkreipti dėmesį į tai, ką jūsų vaikas girdi – ar jis klausosi jūsų pokalbių su kitais suaugusiaisiais, telefonu, per televiziją ar radiją. Vaikams pajutus įtampą ar išgirdus tam tikrus žodžius, gali kilti nerimas. 

Atvirai ir nuoširdžiai kalbėkitės su savo vaiku, jei jis ar ji nori aptarti pasaulyje vykstančius pokyčius ir leiskite jiems su jumis pasidalinti tuo, kas jiems kelia nerimą. Nors sprendimo galbūt ir neturite, bet pokalbis apie jų jausmus padės sušvelninti jų jaučiamą nerimą ir jus suartins, rašoma dailystar.co.uk

REKLAMA
REKLAMA

Išlaikykite pastovumą – jei naktį atsibudusiam vaikui leisite ropštis pas jus į lovą, nesitikėkite, kad tai nepasikartos ir kitą naktį. Pastovumas yra esminis dalykas. Kaip ir suaugusiesiems, bent valandą prieš einant miegoti venkite žiūrėjimo į ekranus. Taip pat ir vaikams būtina prieš einant miegoti vengti cukraus ir kofeino – šios medžiagos gali sukelti laikiną žvalumą, kuris trukdys laiku užmigti.

REKLAMA

Mažiems vaikams ir kūdikiams

Kaip ir vyresnių vaikų atveju, svarbu įprasti prie miego režimo – miegoti tuo pačiu laiku ir toje pačioje vietoje kiekvieną vakarą. Jei jūsų vaikas atsibudo anksti, atsispirkite pagundai leisti jam nueiti miegoti vėliau. Pagrindinė mažų vaikų miego sutrikimų priežastis yra pervargimas, todėl jei kurį laiką laikysitės ankstyvo ėjimo miegoti režimo, viskas turėtų susitvarkyti.

Dienos metu stenkitės, kad pietų miego laikas irgi būtų pastovus. Pietų miego miegoti reikėtų kol vaikui sueis trys su puse – ketveri metai. Gali pasirodyti, kad kai kuriems mažiems vaikams su žvaliais temperamentais pietų miego ir nereikia, ir nesinori, bet iš tiesų jiems pietų miegas yra dar labiau reikalingas, nei ramesniems bendraamžiams. Vyresniems nei trijų su puse metų vaikams, per naktį išmiegantiems 12 valandų ir daugiau, pietų miego dažniausiai nebereikia.

Jei užmigdyti vaiką ir palaikyti pastovų miego režimą vis tiek labai sunku, galite kreiptis pagalbos į profesionalus. Kankintis ir aukoti savo šeimos narių sveiką ir gerą savijautą tikrai neverta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų