REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo dviejų metų amžiaus dukrai 23 kartus dulkių šluotos kotu trenkęs įsiūčio pagautas tėvas vos išvengė kalėjimo.

Savo dviejų metų amžiaus dukrai 23 kartus dulkių šluotos kotu trenkęs įsiūčio pagautas tėvas vos išvengė kalėjimo.

REKLAMA

Bausmė už vakarienės nevalgymą buvo tokia žiauri, kad mergaitė liko su baisiomis raudonomis dėmėmis ant rankos. Kai į situaciją bandė įsikišti jo žmona, norėdama sustabdyti žiaurią bausmę, vyras ir jai trenkė per veidą.  

Jis vos išvengė įkalinimo bausmės už šį incidentą – Australijos Menlio teisme vyras pripažino visus tris jam pareikštus kaltinimus. Jis buvo nuteistas 12 mėnesių kalėjimo, tačiau juos praleis bendruomenėje, prižiūrimas intensyviosios pataisos darbuotojų, praneša „Manly Daily“. Jam taip priteista 18 mėnesių viešųjų darbų.

Vyras teigė, kad fizinę bausmę dukrai taikė todėl, kad tai buvo jo paties kultūros dalis, augant Honkonge. Jei dukra netinkamai elgdavosi vakarienės metu, viena iš jo bausmių buvo pastatyti ją į kampą svetainėje ir palikti ten stovėti.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos tokios bausmės metu mergaitė po dvidešimties minučių pridarė į kelnes – tuomet tėvas 20 kartų jai trenkė per sėdmenis. Visi šie įvykiai buvo užfiksuoti šeimos vaizdo kamera, kurios įrašas buvo rodomas teisme kaip žiauraus tėvo elgesio įrodymas.

REKLAMA

Vyro advokatas Timothy Kentas teisme sakė, kad visos šios bausmės buvo tėvo mėginimai dukrą auklėti. Jis sakė, kad fizinių bausmių metu nebuvo taikomasi į veidą ar galvą ir tai nebuvo smūgiai pilna jėga, o greičiau kontroliuojami plekštelėjimai judinant tik riešą.

Teismo metu taip pat buvo teigiama, kad vyras turi streso ir nerimo sutrikimų – jo verslas labai nukentėjo pandemijos metu. Tačiau jo elgesį pasmerkė tiek prokurorai, tiek teisėja. 

Prokurorė Nicole Peacock sakė, kad fizinės bausmės vaikams „nėra Australijos kultūros dalis“.

Teisėja Michelle Goodwin sakė, kad smurtas prieš vaiką jos pačios namuose yra pasibaisėtinas dalykas: „Mano akimis, nepakanka šių nusikaltimų pavadinti nepriimtinais visai bendruomenei.“   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų