REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Real“ treneris Laso: sužaidėme tarsi dvi skirtingas rungtynes

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje nusileido Madrido „Real“ ekipai. Šios komandos treneris Pablo Laso po mačo džiaugėsi pergale, bet sakė matantis ir taisytinų dalykų.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje nusileido Madrido „Real“ ekipai. Šios komandos treneris Pablo Laso po mačo džiaugėsi pergale, bet sakė matantis ir taisytinų dalykų.

REKLAMA

Anot stratego, jis nėra patenkintas komandos žaidimu pirmoje mačo pusėje, kai jo auklėtiniai rungtyniavo pernelyg banguotai.

„Manau, kad šiandien tarsi sužaidėme dviskirtingas rungtynes. Viena pusė buvo graži, skirta sirgaliams, rezultatas buvo 54:50. Nė vienas treneris nebuvo patenkintas, tačiau buvo smagu. Po ilgosios pertraukos radome sprendimus puolime, tačiau svarbiausias buvo patobulėjimas gynyboje. Džiaugiamės pergale, nes „Žalgiris“ žaidžia solidžiai ir žinojome, kad atvykus čia bus sunku“, – teigė ispanas.

Walteris Tavaresas žaidė puikiai. Jo agresyvis žaidimas buvo akcentuojamas prieš mačą?

Taip, žinoma, jis šiandien žaidė tik 20 minučių, tačiau nuveikė labai daug. Vis dėlto dar kartą norėčiau pabrėžti visos komandos pastangas puolime. Raktas į pergalę buvo ir visos komandos indėlis gynyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip po ilgosios pertraukos stabdėte Thomasą Walkupą?

Pirmojoje mačo pusėje jis žaidė labai lengvai ir greitai, o po ilgosios pertraukos nebeleidome jam atlikti lengvų metimų. Svarbiausia, kad po ilgosios pertraukos sustabdėme greitą žaidimą.

REKLAMA

Galite palyginti Šarūno Jasikevičiaus ir Martino Schillerio filosofijas „Žalgiryje“?

Žinoma, kad pasikeitimų netrūksta, kaip ir bet kada atvykus naujam treneriui. Kai kurie žaidėjai iškilo, kaip Marius Grigonis ar Lukas Lekavičius buvo puikus praėjusiose rungtynėse. Išliko labai aktyvus pikenrolas, o „Žalgiris“ išnaudojo gerus dalykus, kuriuos naudoja jau keletą metų.

Kodėl W.Tavaresas žaidė tik 21 minutes?

Visų pirma jis prisirinko pražangų, bandėme jį apsaugoti, o vėliau žaidimas buvo itin greitas ir jis tiesiog netiko. „Žalgiris“ taip pat bandė išplėsti puolimą ir išvesti Walterį iš baudos aikštelės, todėl jis tikrai tiko ne visą laiką. – Felipe Reyesas sužaidė pirmąsias minutes, kodėl jis nerungtyniavo iki šiol? – Prieš kelias savaites jis turėjo pėdos traumos, iš jo su laiku tikimės tik daugiau pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Facundo Campazzo buvo itin svarbus, nes po ilgosios pertraukos žaidė be keitimų?

Jis buvo labai svarbus, sužaidė tikrai puikias rungtynes, puolime atliko gerus sprendimus bei antrojoje pusėje pasitempė gynyboje.

Kaip „Žalgirio“ arenoje pasikeitė žaidimas be sirgalių?

Gaila, kad negalime žaisti su gerbėjais, nes čia nuolat turime nuostabią atmosferą ir rungtynes. Nekenčiu žaidimo tokioje tuščioje arenoje. Gerbėjai čia tikrai pastumia žaidėjas žaisti kur kas geriau. Manau, kad turime gyventi su keista situacija, tačiau tikrai nemėgstu žaisti be gerbėjų. Nuo to kenčia visi, nes sirgaliai yra neatsiejama krepšinio dalis.

Kokius dar žingsnius „Real“ reikia atlikti, kad būtų galima demonstruoti dar geresnį žaidimą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sužaidėme tik septynis mačus, o tai nėra net trečdalio šio sezono. Dar turime augti, o šiandien parodėme tiek kaip gerai, tiek kaip blogai galime žaisti. Dar turime išsiaiškinti ir visas žaidėjų roles.

„Real“ dažnai nebūna geri sezono pradžioje, nors visi to tikisi, bet mes tą dar turime parodyti. Na, o „Žalgiris“ yra puikus pavyzdys, kaip darbas gali atsipirkti ankstyvoje sezono stadijoje. Mes turime augti, nes žinome, kad visi mačai ateityje bus skirtingi. Jeigu norime išlikti viena geriausių Eurolygos komandų, turime išlaikyti pastovumą visas 40 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų