REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol ligoninės nerimastingai skaičiuoja sparčiai tirpstančias koronaviruso pacientams skirtas lovas, situacija bando pasinaudoti užsistovėjusio nekilnojamo turto savininkai. Pakaunėje verslininkai parduoda didžiulį pastatų kompleksą miškų apsuptyje. Jis esą tinka Covid-19 ligoninei ir po šios ligos sveikstančiųjų reabilitacijai.

Kol ligoninės nerimastingai skaičiuoja sparčiai tirpstančias koronaviruso pacientams skirtas lovas, situacija bando pasinaudoti užsistovėjusio nekilnojamo turto savininkai. Pakaunėje verslininkai parduoda didžiulį pastatų kompleksą miškų apsuptyje. Jis esą tinka Covid-19 ligoninei ir po šios ligos sveikstančiųjų reabilitacijai.

REKLAMA

Nors vieni tai vadina reklaminiu triuku, vietiniams gyventojams – juokai menki, jie šiaušiasi dėl tokios kaimynystės.

Jei vieniems koronavirusas ribojimai ir nerimas, kiti pandemija bando pasinaudoti. Verslininkai skelbia parduodantys pastatų kompleksą, kuris esą tinka Covid-19 ligoninei ar reabilitacijos centrui kurti. Objektas pakaunėje, miškų apsuptyje, keliasdešimt kilometrų nuo miesto.

Jį suradus, į vidų patekti neįmanoma. Teritorija aptverta, o ant vartų – spyna.

Su pastato savininkais gana greitai pavyksta sutarti, kad įleistų. Raktais nešinas prie vartų jau atskuba Kazimieras. Patenkame vidun. Teritorija didžiulė – beveik 200 arų plote stūkso keletas pastatų, kurių plotas apie puspenkto tūkstančio kvadratinių metrų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonėms būtina kažkur gydytis ir, augant pandemijai, tokių vietų visada trūksta. Ir yra kita problema, apie kurią kol kas kalbama mažai – tai organizmo atstatymas po gydymosi, tai reabilitacija. Geras, tyras oras, puiki gamta, upė netoli teka – tai žmonėms, kurie jau sveiksta, jiems lengviau sveikti“, – sako pastato savininkas Aleks Yablonsky.

REKLAMA

Pastatus supa pušynai, kurių oras išties palankus besigydantiems pažeistus plaučius. Tad aplinka, patogiu pasatų išdėstymu, kuris tinka žmonėms izoliuotis, ir geru susisiekimu, tuo savininkai ir vilioja būsimus pirkėjus.

„Lengva atvežt bet kokį ligonį, yra oro uostas, yra gera infrastruktūra ir viskas yra šalia miesto, bet tuo pačiu saugus atstumas“, – pasakoja A. Yablonsky.

Vietiniai gyventojai, kai pirmą kartą išgirdo apie tokius pastatų savininkų užmojus, pamanė, kad tai pokštas. Bet dabar sako – juokai čia jau menki. Jie tokios koroninės kaimynystės kratosi.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums sakė pažįstami, kad rado kompiuteryje, kad tikrai nori daryti, bet iš mūsų nieks sutikimo negavo. Čia kaimas pasišiauštų, čia gi žmogus ant žmogaus gyvena.“

„Netylėsim, ne… Čia tas pats, kas būti maro židiny viduramžiais, niekas nežino, kas ta korona, vakcinos nėra, ypač mums ,va, tokio amžiaus.“

Skelbime ilgas šios erdvės privalumų sąrašas, o kaina – apie pusantro milijono eurų, nors daugybę metų nenaudoti pastatai – apleisti, o kai kur ant stogo ir medeliai jau auga. Tad objekto rekonstravimui reiktų dar kone triskart daugiau. O kur dar įranga. Tačiau savininkai įsitikinę – tai ilgalaikė investicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Europos politikoje, turiu minty kovojant su panašia infekcija, prireiks kažkokių sprendimų – gydyti ne tik Lietuvos piliečius, ar atvykėlius, ar emigrantus kaip aš, bet ir kitų Europos šalių piliečius“, – teigia A. Yablonsky.

Tiesa, pasak verslininkų, kol kas susidomėjusių tokia idėja nėra.

„Vienas žmogus susidomėjęs senelių namus daryti, o kitas nori daryti SPA centrą“, – kalbėjo pastato savininkas.

Gyventojai pasakoja, kad kadaise čia veikė vaikų stovykla, bet jau keliolika metų pastatas tuščias ir apleistas. Tik retkarčiais čia apsilanko šratasvydžio entuziastai. Tad esą vaikams, seneliams ar pramogoms jie nesipriešinsią, bet dėl užkrečiamų ligų gydymo įstaigos nusiteikią kategoriškai:

REKLAMA

„Vienas dalykas, mes čia aplink gyvenam, o kas čia bus, jei pradės koronos visokios aplink.“

„Ne, nenorėtumėm. Vaikų, kai buvo stovykla, tai normaliai, vaikai yra vaikai.“

Nekilnojamo turto ekspertai sako, kad toks skelbimas, greičiausiai, tik reklaminis triukas. Ir tokių skelbimų, matyt, vienetai.

„Mano nuomone, taip, marketinginis triukas. Daugiau pastebima slaugos senelių namų įrengimui, o kad būtų klinikom, saviizoliacijai – tokių nesam užfiksavę“, – sako „Ober-Haus“ Kauno biuro vadovas Svajūnas Šarauskas.

Specialistai sako, kad parduodamų objektų skaičius išaugo. Itin didelė paklausa gyvenamosios paskirties būstų, bet dėl komercinių, o dar reikalaujančių didelių investicijų pastatų sandorių sudaroma mažai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų