REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimus laimėjusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis neatmeta galimybės dirbti ir Vyriausybėje.

Seimo rinkimus laimėjusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis neatmeta galimybės dirbti ir Vyriausybėje.

REKLAMA

„Esu pasiruošęs dirbti ten, kur manęs labiausiai reikia. (...) Jei būtų toks pasiūlymas ar mintis, kad esu reikalingas Vyriausybei, turbūt ir to neatsisakyčiau. Laikas parodys, žiūriu į tai ramiai“, – Žinių radijui penktadienį sakė parlamentaras.

Jis taip pat teigė matantis galimybę dirbti ir Seime, einant frakcijos seniūno pareigas ir padedant naujai valdančiajai daugumai sklandžiai dirbti.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę „Delfi TV“ teigė, kad būsimuoju Seimo pirmininku matytų liberalų lyderę Viktoriją Čmilytę-Nielsen arba konservatorių vadovą Gabrielių Landsbergį.

Paklaustas, ar galėtų užimti šias pareigas, konservatorių lyderis sakė, kad dėl to sprendžia Seimas.

„Jei kas nors matytų tą klausimą, būtų galima svarstyti“, – kalbėjo jis.

Parlamentaras taip pat teigė, kad Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra „puiki politikė“ ir jis palaikytų jos kandidatūrą į Seimo pirmininkės postą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei būtų klausimas dėl jos kandidatavimo, aš palaikyčiau“, – komentavo G. Landsbergis.

Valdančiąją daugumą kuriančios trys dešiniosios partijos – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija – ketvirtadienį pristatė koalicijos sutarties projektą.

REKLAMA

Jį pasirašyti planuojama pirmadienį.

Į koalicijos sutartį įtraukti ir vertybiniai įsipareigojimai, kurių žadama laikytis tarpusavyje bei su visuomene, ir svarbiausi būsimi darbai.

Anot G. Landsbergio, vertybiniai koalicijos partnerių įsipareigojimai yra ypač svarbūs, nes į juos bus galima atsigręžti kilus nesutarimams.

„Koalicija bus išbandoma įvairiausių vėjų, negandų, aš neabejoju, kad tai nebus rami jūra tie ketveri metai. Gali tekti grįžti prie tų pamatinių klausimų, paklausti, ar mes, teikdami vieną ar kitą pasiūlymą, laikomės savo pamatinių nuostatų, ar ne“, – sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, ši valdančioji koalicija nuo buvusiosios skirsis tuo, jog laikysis deklaruojamų vertybių.

Po Seimo rinkimų centro dešinės valdančiąją koaliciją formuojančios partijos – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija – naujajame parlamente turėtų turėti ne mažiau 74 vietų iš 141. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų