REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai jau seniai kepiau kibinus. O, kaip skanu kibinai su karštu sultiniu!“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Labai jau seniai kepiau kibinus. O, kaip skanu kibinai su karštu sultiniu!“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Tešlai reikės: 1 kg miltų, 400 sviesto, 3 kiaušinių, 250 ml grietinės, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 1 kg stambiai maltos kiaulienos, 2–3 svogūnų, pipirų, druskos.

Papildomai reikės: aliejaus ir sviesto, 1 kiaušinio kibinams aptepti ir sezamo sėklų (nebūtina).

Į miltus įbėriau žiupsnelį druskos, sutarkavau sviestą ir minkiau iki sviestas pasiskirstys tolygiai masėje. Į masę įmušiau kiaušinius, sudėjau grietinę ir toliau minkiau. Gerai išminkytą tešlą palikau pusvalandžiui šaldytuve, o tuo metu ruošiau įdarą.

Smulkintus svogūnus pakepinau keptuvėje su trupučiu aliejaus ir sviestu ir visą turinį sudėjau į smulkintą kiaulienos mėsą. Pagardinau pipirais, druska ir išmaišiau. Įdaras paruoštas. Iš tešlos kočiojau apvalius apskritimus, į vidurį dėjau įdaro ir paėmusi už apskritimo kraštų juos raičiau.

Paruoštus kibinus aptepiau kiaušinio plakiniu, apibarsčiau sezamo sėklomis ir sudėjau į kepimo skardą, patiestą kepimo popieriumi. Kepiau kibinus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2530 min.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų