REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau poryt Lietuvoje prasideda trijų savaičių karantinas. Vyriausybė atvirai sako, kad dabar skelbiamos trys savaitės gali būti pratęstos arba, kaip jau dabar ir siūloma, smarkiai sugriežtėti.

Jau poryt Lietuvoje prasideda trijų savaičių karantinas. Vyriausybė atvirai sako, kad dabar skelbiamos trys savaitės gali būti pratęstos arba, kaip jau dabar ir siūloma, smarkiai sugriežtėti.

REKLAMA

Apie tai kalbame su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

Sakote, kad tas karantinas, kuris prasidės nuo šeštadienio gali būti kaip ir vaikų žaidimas? Esą gali būti taip, kad reikės imtis griežtesnių priemonių, tai yra: uždaromos parduotuvės, ribojami susitikimai ir t.t. Kada numatoma tai įvesti?

Na tikėkimės, kad neprireiks, nes tos priemonės, kurios dabar yra įvardintos karantino nutarime, tai jos pakankamai griežtos. Tikrai labai daug sektorių apriboja, tikrai sukels nemažai nepatogumų gyventojams ir verslams. Tikėkimės, kad šitų priemonių užteks. Žinoma, negalima atmesti jokių galimybių. Ir jeigu vis tik situacija toliau blogėtų ir Sveikatos sektorius nesusidorotų su krūviu, tada aišku Vyriausybė gali apsispręsti ir priimti griežtesnes priemones.

Bet kada būtų apsisprendžiama... Tikrai tik po savaitės galėsime vertinti kokį efektą davė šios priemonės, nes jos dar neįsigaliojo, tai reiškia vis dar matysime atvejų augimą ir tik maždaug praėjus dviem savaitėms galime tikėtis tokio pokyčio su pacientais. Tai tiek laiko turėsim išlaukti, kad pamatyti efektus.

REKLAMA
REKLAMA

Bet ar galima manyti, kad dabar tos trys savaitės bus tokios kaip ir bandomosios? Nes Jūsų kolega Saulius Skvernelis sako: „Na praeis tos trys savaitės ir matysim, arba atlaisvinsim šiek tiek arba teks varžtus užsukt.“ Tai kas gali tas varžtų užsukimas būti?

REKLAMA

Na yra dar tokių sričių, kurias pamename iš pavasario. Kai neveikė parduotuvės, kuomet nuotolinis mokymas visiems buvo, kai kurios paslaugos buvo griežčiau apribotos ar net sustabdytos. Tai tikrai yra dar sričių, kur gyvenimas yra šiek tiek laisvesnis, negu pirmojo karantino metu. Būtent apie tokias sritis ir kalbama.

Bet tai dabar matyt tos trys savaitės vienaip ar kitaip yra toks sąlyginis laikotarpis. Kiek išties Jūs svarstote, kiek išties manote, kad tai tęsis?

Tikrai nedrįsčiau spėlioti, kiek tęsis, bet manau, kad priemonės po trijų savaičių tikrai nebus atšauktos. Kaip Premjeras teisingai ir paminėjo, kad gali būti teoriškai kažkur sušvelninimų, bet tikrai ne visų priemonių atšaukimas. Per tris savaites situacija aišku, kad neišsispręs. Ir anksčiau mokslininkų nuomone ir epidemiologų vertinimu karantiną, tokį tikrą, galima apčiuopiamą pajausti po 6-8 savaičių.

Visą pokalbį žiūrėkite video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų