REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lucia Berghella dėl stipraus širdies smūgio buvo greitąja išvežta į ligoninę – tada medikai sakė, kad tai – vienkartinis dalykas, sukeltas per ilgo prie planšetės ekrano praleidžiamo laiko ir miego trūkumo.

Lucia Berghella dėl stipraus širdies smūgio buvo greitąja išvežta į ligoninę – tada medikai sakė, kad tai – vienkartinis dalykas, sukeltas per ilgo prie planšetės ekrano praleidžiamo laiko ir miego trūkumo.

REKLAMA

Paauglė mirė patyrusi dar vieną priepuolį, kurį, gydytojų teigimu, sukėlė per daug planšetės naudojimo.

Lucia Berghella trejus metus iki mirties kentėjo nestiprius širdies smūgius. Trylikametė imdavo stipriai mirksėti ir jai drebėdavo galva. Jos mama Anne Forbes ją keletą kartų vežė pas gydytojus ir okulistus, tačiau jie tikino, kad tai – tik akių išsausėjimas.

Kovo 29 dieną Lucia miegodama patyrė stiprų širdies smūgį. Ji buvo skubiai išvežta į ligoninę, kur medikai mamą ir dukrą tikino, kad tai – tik vienkartinis dalykas. Gydytojai sakė, kad priepuolis kilo dėl per daug prie planšetės praleisto laiko ir miego trūkumo, ir mergaitę namo paleido neatlikę jokių tyrimų.

Anne tuomet nerimavo, nes po vos dviejų valandų ligoninėje namo grįžusi dukra buvo labai išbalusi. Po savaitės ryte atsikėlusi mama dukrą lovoje rado nebegyvą – jos atgaivinti nepavyko, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant jos patirto vieno stipraus ir daugelio nežymių priepuolių, medikams mirties priežasties nustatyti nepavyko. Kadangi Lucijai esant gyvai nebuvo atlikta jokių tyrimų, dabar neįmanoma atsakyti į klausimą, ar ji sirgo epilepsija. Jos mama dabar nori, kad dukros mirties priežastis būtų pakeista – ji skrodimo ataskaitą išsiuntė neurologijos specialistui, kurio vertinimu Lucijos mirties priežastis buvo staigi ir netikėta mirtis nuo epilepsijos.

REKLAMA

Ji taip pat nori, kad medikai Australijoje tokius priepuolius pradėtų vertinti kitaip – kad gydytojai atliktų visus tyrimus ir patikrinimus, nepriklausomai nuo epilepsijos diagnozės buvimo ar nebuvimo. Dėl šios priežasties kasmet Didžiojoje Britanijoje miršta 600 žmonių, o Australijoje – 100.

„Kai žmonės diagnozuojama epilepsija, niekas jiems nepasako apie staigios netikėtos mirties tikimybę, o tai – tikrai baisu, nes mano dukra mirė neturėdama visiškai jokios diagnozės.“ – „Mail Online“ sakė Anne. – „Esu labai nusivylusi ligonine, nes jie į mus tiesiog numojo ranka ir išsiuntė namo. Ligoninės medikų elgesys tiesiog nepriimtinas, jie ja nepasirūpino ir iš manęs atėmė mano ateitį.“

„Monash Clayton“ ligoninė Melburne komentaro šiuo klausimu nepateikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų