REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio mėnesio Eurolygos naudingiausiu žaidėju pripažintas Marius Grigonis prisijungė prie elitinės Lietuvos krepšininkų grupelės. Iki šiol Eurolygos mėnesio MVP titulą buvo atsiėmę vos trys lietuviai, o Kauno „Žalgirio“ lyderis tapo ketvirtuoju. Tiesa, jis dar turi kur vytis kitus tautiečius.

Spalio mėnesio Eurolygos naudingiausiu žaidėju pripažintas Marius Grigonis prisijungė prie elitinės Lietuvos krepšininkų grupelės. Iki šiol Eurolygos mėnesio MVP titulą buvo atsiėmę vos trys lietuviai, o Kauno „Žalgirio“ lyderis tapo ketvirtuoju. Tiesa, jis dar turi kur vytis kitus tautiečius.

REKLAMA

Net tokie žaidėjai kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius ar Linas Kleiza nesugebėjo nugvelbti šio apdovanojimo.

Tiesa, mėnesio MVP prizas įsteigtas tik nuo 2004-2005 m. Neabejotina, kad Sabas su Šaru būtų bent kartą sulaukę šio įvertinimo, jeigu jis būtų dalintas anksčiau.

Tad iki M. Grigonio mėnesio MVP po dukart buvo laimėję Ramūnas Šiškauskas ir Arvydas Macijauskas, o kartą prizą laimėjo Paulius Jankūnas.

Tiesa, lietuviškų akcentų dar yra – be M. Grigonio ir P. Jankūno dar du žalgiriečiai yra atsiėmę šį prizą – Marcusas Brownas ir Brandonas Daviesas.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas 26-erių M. Grigonis žaidžia geriausią savo karjeros sezoną Eurolygoje. Per šešerias rungtynes jis vidutiniškai žaisdavo po 27 minutes, mesdavo 15,5 taško, atkovodavo po 2,7 kamuolio bei atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo. „Žalgiris“ per šią atkarpą laimėjo penkis mačus iš šešių.

REKLAMA

Tv3.lt kviečia pažvelgti į skaičius, už kuriuos Eurolygos MVP prizus gavo kiti lietuviai.

Arvydas Macijauskas, 2004-2005 m. sezono kovo mėnesio MVP

„Kalašnikovu“ pravardžiuotas A. Macijauskas tą mėnesį rinko po 19,8 taško (35,4 proc. trit.) ir atlikdavo 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu Eurolygos formatas buvo kitoks ir lietuvis vedė tuometinę Vitorijos „Tau Ceramica“ klubą „Top 16“ etape.

Skaudžiai Macas baudė ir „Žalgirį“ – per dvejas rungtynes vidutiniškai rinko po 21 tašką.

Tą sezoną „Tau Ceramica“ žengė iki pat finalo, kuriame nusileido tik Tel Avivo „Maccabi“ ekipai su Š. Jasikevičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtame sezone baskų ekipos garbę gynė tokie žaidėjai kaip Luisas Scola, Pablo Prigioni, Jose Calderonas, Tiago Splitteris, Kornelis Davidas, Travisas Hansenas, Sergi Vidalis ir kiti.

Ramūnas Šiškauskas, 2006-2007 m. sezono balandžio mėnesio MVP

Tada po traumos į aikštę grįžęs ir Atėnų „Panathinaikos“ atstovavęs R. Šiškauskas spėjo sužaisti dvejas atkrintamųjų serijos su Maskvos „Dinamo“ rungtynes. Jų užteko, kad graikai „sausai“ laimėtų seriją ir žengtų į finalo ketvertą.

R. Šiškauskas per du susitikimus vidutiniškai rinko 17,5 taško, atkovodavo 5 kamuolius ir atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus. Lietuvis realizavo net 7/8 tritaškių ir tapo neįmenama mįsle rusams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau „Panathinaikos“ finale 93:91 įveikė Maskvos CSKA ir tapo čempionais.

R. Šiškausko sezono taškų vidurkis siekė 10,9.

A.Macijauskas, 2007-2008 m. sezono lapkričio mėnesio MVP

A.Macijauskas galingai grįžo praktiškai po dviejų tuščių sezonų – 2005-2006 m.  sezoną praleido ant NBA suolo, o grįžęs į Europą ir pasirašęs sutartį su Pirėjo „Olympiacos“ patyrė achilo sausgyslės traumą ir praleido beveik visą 2006-2007 m. sezoną.

Tačiau tai jam nesutrukdė demonstruoti įspūdingą žaidimą sugrįžus – per penkerias rungtynes snaiperis rinko po 23,8 taško, dvitaškius mesdamas 80 procentų tikslumu!

Nuo Maco rankelės ir vėl labiausiai kentėjo „Žalgiris“ – į kauniečių krepšį jis sukratė 32 taškus.

REKLAMA

Tiesa, vėliau A. Macijausko žaidimo laikas ir kreivė tolygiai smuko, o per visą sezoną Eurolygoje jis sužaidėt tik 12 rungtynių ir sezono taškų vidurkis smuko iki 14,8.

R. Šiškauskas, 2007-2008 m. sezono balandžio mėnesio MVP

R. Šiškauskas ir vėl spindėjo tada, kai to reikėjo labiausiai – atkrintamųjų metu. Lietuvis vasarą persikėlė į CSKA, kurioje tapo akivaizdžiu lyderiu.

Atkrintamosiose armiečiai susitiko su Pirėjo „Olympiacos“ ir pirmą susitikimą pralaimėjo. Tada dar buvo žaidžiama iki dviejų pergalių, todėl CSKA buvo priremta prie sienos.

Vis tik maskviečiai iškovojo pergales, o viena didžiausių triumfo priežasčių buvo puikus R. Šiškausko žaidimas. Serijos metu puolėjas rinko po 18,7 taško, tritaškius realizuodamas net 62,5 proc. tikslumu (10/16).

REKLAMA

Vien per paskutines dvejas rungtynes R. Šiškauskas sukratė 20 ir 24 taškus.

Puikų žaidimą jis tęsė ir finalo ketverte, o CSKA tapo čempionu – lietuvis turnyre triumfavo antrus metus iš eilės. R. Šiškauskas buvo pripažintas ne tik balandžio, bet ir viso sezono MVP.

Paulius Jankūnas, 2017-2018 m. sezono gruodžio mėnesio MVP

Šį sezoną visi „Žalgirio“ gerbėjai prisimena su nostalgija – tada kauniečiai pateko į Eurolygos finalo ketvertą, kuriame užėmė trečią vietą. Būtent šis sezonas tapo paskutiniu, kuriame spinėjo ir klubo veterano P. Jankūno žvaigždė.

Puolėjas tapo gruodžio mėnesio geriausiu žaidėju, o minėtu laikotarpiu rinko po 14,1 taško ir atkovodavo po 6,2 kamuolio. „Žalgiris“ per šį laiką susirinko visas penkias pergales.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų