REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Vėlinėms paminkladirbiai sulaukia vis daugiau užsakymų pagaminti paminklus ne tik žmonėms, bet savo augintiniams.

Artėjant Vėlinėms paminkladirbiai sulaukia vis daugiau užsakymų pagaminti paminklus ne tik žmonėms, bet savo augintiniams.

REKLAMA

Už vieną ar kitą akmens luitą, išpuoštą širdį virpinančiu užrašu, ar šuns, katino nuotrauka, žmonės nepagaili ir tūkstančio eurų.

Dažniausia tokie paminklai dygsta ant keturkojų kapų, nors paminkladirbiai prisipažįsta kūrę atminimo akmenį ir papūgai, ir voverei.

Gyvūnų kapinaitės

Į gyvūnų kapines sostinėje aplankyti katės kapo atskuba vilniečiai Irina ir Andrius. Augintinės jie neteko prieš pustrečių metų. Tiesa, kapą lanko dažnai.

Kol kas augintinės poilsio vietą žymi tik paprastas akmuo, plastiko tvorelė ir gyvūno nuotrauka. Tačiau vilniečiai jau pradėjo dairytis ir paminklo. Katė su jais gyveno trylika metų, esą nusipelnė tokios dovanos.

„Čia neplanuojam skulptūros statyti. Buvo mintis, kadangi akmenį turim didelį, tiesiog ant akmens užsakyti katės vardą. Ir metai kokie. Tiesiog, kad būtų vietelė“, – pasakoja Irina ir Andrius.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nesvarbu, kaip sako vilniečiai, kiek kainuos, tiek mokės už paminklą.

O dar namuose pora turi ir kremuoto šuns palaikus, gali būti, kad ir jie kažkada bus palaidoti. Tad paminklo reikės ir šuniui.

REKLAMA

Kainos svyruoja

Paminkladirbiai sako, kad tokių užsakovų daugėja. O kainos už dirbinius svyruoja.

„Na, irgi priklauso nuo matmenų. Vis tiek dar reikia užrašą padaryti. Pats pigiausias buvo dešimt eurų, o pats brangiausias užsakymas buvo aštuoni šimtai. Ieško žmonės ne pigesnio kiniško paminklo, o būtent akmens iš Karelijos. Toks esą tarnauja ilgiau“, – teigia paslaugos teikiančios įmonės atstovė Irena Matulevič.

Paminkladirbiai pastebėjo, kad plačiau piniginę žmonės atveria ne tik užsakydami atminimo akmenį katinui ar šuniui, bet ir papūgai. Būta atvejo, kai paminklą įmonė gamino voverei atminti. Tiesa, keliavo jis į Vokietiją.

Mums buvo nuostaba, kodėl čia voverė. Bet gal žinot, Vokietijoje, jų kai daug yra, tai galbūt tokia buvo prigludusi prie tų namų, ir jie pripratę prie jos buvo. Ir buvo jau kaip šeimos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų