REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visų Šventųjų išvakarėse futbolo bendruomenę sukrėtė žinia apie futbolininko Mariaus Žaliūko pralaimėtą svarbiausią gyvenimo kovą.

Visų Šventųjų išvakarėse futbolo bendruomenę sukrėtė žinia apie futbolininko Mariaus Žaliūko pralaimėtą svarbiausią gyvenimo kovą.

REKLAMA

Ilgametį Lietuvos rinktinės 36 metų gynėją pasiglemžė klastinga, motorinio neurono liga, kuri veikia smegenų ir nervų ląsteles.

Naujiena šokiravo ne tik lietuvius. Šiandien apie buvusio žaidėjo mirtį skelbia didžiausi Anglijos ir Škotijos naujienų portalai, tokie kaip BBC, „Dailymail“, „TheSun“ ir daugelis kitų.

Buvęs lietuvio klubai taip pat socialiniuose tinkluose išplatino pranešimus, kur reiškė gilią užuojautą futbolininko artimiesiems.

Futbolo gerbėjas ir M. Žaliūką pažinojęs P. Ambrazevičius tikina, kad futbolininkas buvo tikra Edinburgo „Hearts“ klubo legenda.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis ten yra klubo legenda. Lankiausi ten (Edinburge, – aut. past.) gal 2017 ar 2018 m. ir taksistui pasakius, kad esu iš Lietuvos, jis pirmą pavardę, ką prisiminė, tai Žaliūkas“,– sakė P. Ambrazevičius.

REKLAMA

Interviu su futbolininko žmona Nora Žaliūke apie pirmagimio laukimąsi žiūrėkite:

Į Škotiją, „Hearts“ klubą, M. Žaliūkas išvyko 2006 m. bei ten žaidė iki 2013 metų. Vėliau rungtyniavo Anglijoje „Leeds United“ klube, taip pat vilkėjo Glazgo „Rangers“ marškinėlius.

11 metų, nuo 2005 iki 2016 m., atstovavo Lietuvos futbolo rinktinei ir buvo laikomas vienu geriausiu gynėjų po šalies nepriklausomybės atkūrimo. Nacionalinėje komandoje iš viso sužaidė 25 mačus.

„Žmogus, kuris rašė Lietuvos futbolo istoriją, išliks mūsų širdyse ir tikrai labai gaila, kai tokie žmonės palieka mus. Galima daug epitetų, gražių žodžių sakyti apie Marių, bet, aišku, sunku dabar kalbėti. Tačiau tai buvo puiki, nuostabi asmenybė“,– prisiminimais apie buvusį rinktinės draugą dalijosi Deividas Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš, kiek su juo esu bendravęs, pastebėjau, kad jis toks labai gerietis, turi gerą humoro jausmą, bet tokį nepiktą. O, kalbant apie futbolą, turi labai gerą emociją, su kuria aš pradėdavau kiekvieną dieną“, – M. Žaliūką prisimena jį pažinojęs P. Ambrazevičius.

Vieną didžiausių karjeros pergalių M. Žaliūkas pasiekė 2012 m., kai buvo ,„Hearts“ ekipos kapitonas, o komanda laimėjo Škotijos futbolo taurę ir futbolininkui pirmajam atiteko garbė kelti ją į viršų.

Edinburge per septynis praleistus metus jis sužaidė iš viso 185 rungtynes bei pelnė 9 įvarčius.

Karjerą M. Žaliūkas baigė 2016 m. Vilniuje, kur atstovavo „Žalgiriui“. Su šia komanda jis paskutiniais savo karjeros metais laimėjo A lygos titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žmogus niekada nepamiršo, iš kur jis yra. Man labai žavu buvo, kad oficialią karjerą jis baigė Lietuvoje, grįžo į „Žalgirį“ ir toks gražus karjeros užbaigimas“,– teigė P. Ambrazevičius.

Mažai kas, tik artimiausi žmonės, žinojo su kokia sunkia liga pastaruosius kelerius metus kovojo M. Žaliūkas.

„Jau tada galima sakyti jautė klastingos ligos padarinius ir jau ilgos karjeros nesiejo su sportu. Bet, vis dėlto, labai gražu, kad žmogus turintis tiek patirties, savo energiją, savo futbolo žavesiu pasirinko dalintis su Lietuva, su jaunimu“, –  tikino buvęs futbolininkas D. Šemberas.

Šiais metais M. Žaliūkas kovo pabaigoje su žmona susilaukė ir pirmagimio, kurį pavadino Mariaus vardu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų