REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvą lapkričio 1 d. rytą Lietuvos laiku Las Vegase (JAV)) vykusiame „UFC on ESPN+39“ turnyre emocingą pergalę iškovojo Uriah Hallas (16-9 MMA, 9-7 UFC), kuris ketvirtame raunde techniniu nokautu įveikė galimai paskutinę karjeros kovą turėjusią UFC legendą Andersoną Silvą (34-11 MMA, 17-7 UFC).

Ankstyvą lapkričio 1 d. rytą Lietuvos laiku Las Vegase (JAV)) vykusiame „UFC on ESPN+39“ turnyre emocingą pergalę iškovojo Uriah Hallas (16-9 MMA, 9-7 UFC), kuris ketvirtame raunde techniniu nokautu įveikė galimai paskutinę karjeros kovą turėjusią UFC legendą Andersoną Silvą (34-11 MMA, 17-7 UFC).

REKLAMA

U.Hallas pergalę prieš ilgametį buvusį vidutinio svorio kategorijos čempioną užfiksavo iki ketvirtojo raundo pabaigos likus 1 min. 24 sek., nors buvo arti pergalės ir trečiojo raundo pabaigoje.

Po pergalės U.Hallas atsiklaupė ant narvo grindų šalia A.Silva ir su ašaromis akyse išreiškė didžiausią pagarbą už nuveiktus darbus šiame sporte.

„Tu esi priežastis, kodėl aš tai darau. Tu vis dar vienas iš geriausių“, – atsiprašinėdamas už tai, kad laimėjo, sakė U.Hallas.

REKLAMA
REKLAMA

A.Silva šypsojosi ir sakė U.Hallui džiaugtis „jo momentu“ bei buvo galima išgirsti, kaip brazilas sako varžovui, jog šis „gali laimėti titulą“.

REKLAMA

Vėliau 45-erių metų A.Silva dar išreiškė mažą abejonę dėl karjeros pabaigos.

„Šiandien Uriah buvo geriausias, o aš džiaugiuosi savo momentu“, – kalbėjo A.Silva.

„Kartais mums yra labai sunku sustoti, bet šiandien yra paskutinė diena UFC, esu labai laimingas būdamas čia. Net nežinau.. Pirma, grįšiu namo, o tuomet matysime. Sunku pasakyti, ar tai paskutinė kova, ar ne. Iš visos širdies aš tai darau visą savo gyvenimą“,– sakė brazilas.

A.Silva trečiame raunde ėjo į priekį ir atlikinėjo smūgius tiek į galvą, tiek į kūną ir kojas. Visgi, kai jau atrodė, kad A.Silva įgauna pagreitį, U.Hallas pasinaudojo savo momentu ir stipriu dešinės rankos smūgiu pargriovė brazilą ant žemės. U.Hallas paleido smūgių krušą, tačiau A.Silvai pavyko padaryti viską, kad jis išgyventų iki pat raundo pabaigos. Ketvirtame raunde kartojosi panašus scenarijus: A.Silva vėl spaudė U.Hallą, kuris vėl išlaukė savo momento ir dešine ranka pargriovė varžovą bei pribaigė jį smūgiu kruša.

REKLAMA
REKLAMA

„Negaliu to net apibūdinti. Tiesiog labai daug emocijų“, – apie kovą kalbėjo U.Hallas. „

Keliu kepurę dėl šios legendos už tai, ką jis padarė šiam sportui. Mano darbas buvo išeiti čia ir iškovoti pergalę. Man gerbė dalintis šiuo momentu su juo“. U.Hallui tai buvo svarbi pergalė dėl savo vieto vidutinio svorio kategorijoje. Dabar jis dar atidžiau gali žvelgti į čempioną Israelį Adesanya. „Žinoma, čempionas „Izzy“ yra tas, kurio norėčiau. Tikrai žinau, kad turiu ką jam parodyti. Mano tikslas išlieka tas pats – būti čempionu“, – sakė U.Hallas.

UFC vidutinio svorio kategorijos pasaulio čempionu A.Silva išbuvo nuo 2006 m. spalio 14 d. iki 2013 m. liepos 6 d. Diržą jis išlaikė 2457 dienas. Tai yra iki šiol nepagerintas UFC rekordas. Arčiausiai jo priartėjo Demetriousas Johnsonas, išsaugojęs diržą 2142 dienas.

 Tiesa, po 2013 m. nesėkmės prieš Chrisą Weidmaną ir prarasto čempiono diržo A.Silvos rezultatai drastiškai suprastėjo. Per paskutines 8 kovas jis šventė tik 1 pergalę, patyrė 6 pralaimėjimus, o jo laimėjimas prieš Nicką Diazą buvo anuliuotas dėl dopingo vartojimo.

U.Hallas 2018 m. liepą pralaimėjo buvusiam pretendentui į titulą Paulo Costa, tačiau nuo tada iškovojo tris pergales iš eilės ir įveikė Bevoną Lewisą, Antonio Carlosą, o dabar ir A.Silvą.  Šiame turnyre po 50 tūkst. JAV dolerių premijas už geriausius vakaro pasirodymus gavo Milesas Johnsas, Adrianas Yanezas, Alexanderis Hernandezas ir Kevinas Hollandas.

REKLAMA

Visi „UFC on ESPN+ 39“ turnyro rezultatai:

Uriah Hallas įveikė Andersoną Silvą techniniu nokautu – Raundas 4, 1:24

Bryce'as Mitchellas įveikė Andre Fili vieningu teisėjų sprendimu (29-28, 30-27, 30-27)

Gregas Hardy įveikė Maurice'ą Greene'ą Raundas – Raundas 2, 1:12

Kevinas Hollandas įveikė Charlie Ontiveros šiam patyrus traumą – Raundas 1, 2:39

Thiago Moisesas įveikė Bobby Greeną vieningu teisėjų sprendimu (29-28, 29-28, 29-28)

Alexanderis Hernandezas įveikė Chrisą Gruetzemacherį – Raundas 1, 1:46

Adrianas Yanezas įveikė Victorą Rodriguezą nokautu – Raundas 1, 2:46

Seanas Stricklandas įveikė Jacką Marshmaną vieningu teisėjų sprendimu (30-27, 30-27, 30-27)

Jasonas Wittas įveikė Cole Williamsą skausmingu veiksmu („arm-triangle choke“) – Raundas 2, 2:09

Dustinas Jacoby įveikė Justiną Ledetą techniniu nokautu – Raundas 1, 2:38

Milesas Johnsas įveikė Keviną Natividadą nokautu – Raundas 3, 2:51

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų