REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virusui išplitus ir Lietuvai griežtinant karantino sąlygas, šalies kurortus apima neviltis. Poilsiautojai masiškai atšaukia rezervacijas.

Virusui išplitus ir Lietuvai griežtinant karantino sąlygas, šalies kurortus apima neviltis. Poilsiautojai masiškai atšaukia rezervacijas.

REKLAMA

Viešbučiai, sanatorijos guodžiasi dar neatsigavę po pirmos bangos ir su nerimu laukia, kas bus po šitos. Kai kuriose sanatorijose per dieną atšaukiama dešimtys užsakymų.

Vaizdas – liūdnas

Birštono „Versmės“ sanatorijoje gyvenimas šiomis dienomis dar vyksta kaip įprasta. Poilsiautojų ir besigydančiųjų yra. Tačiau artimiausiu metu vaizdas čia turėtų būti daug liūdnesnis. Poilsiautojai masiškai pradėjo atšaukinėti rezervacijas lapkričio mėnesiui. Per savaitę jų atšaukta 100-as. Ir neabejojama, kad tai tik pradžia.

„Sakykime, įsibėgėja atšaukimas rezervacijų, kalbant apie komercinius pacientus. Per pastarąją savaitę, ypatingai per pastarąją savaitę, apie šimtas atšaukimų rezervuoto poilsio. Ir tai aišku yra labai liūdina“, – teigė sanatorijos direktorė Rasa Noreikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia pat situacija ir kitose Birštono sanatorijose. „Tulpės“ vadovė sako, kad įstaiga dar tik kėlėsi po pirmojo karantino padarinių. Daugiau nei du mėnesius, pavasarį, sanatorija visai nedirbo.

REKLAMA

Vasarą bandė atsigriebti, tačiau visų patirtų nuostolių, panašu, nebepavyks kompensuoti. Žmonės ir čia atšaukinėja užsakymus.

„Vasarą praleidom, o dabar nežinom, kaip bus. Tų lašinukų mes neužsidirbom, taip kad situacija išlieka sudėtinga, o priešakyje žiema ir kūrenimo sezonas jau prasidėjo. O mes žinome ką tai reiškia“, – kalbėjo sanatorijos „Tulpė“ direktorė Liucija Patinskienė.

Įprastai šiuo metu kurortai jau ruošiasi Kalėdoms. Per didžiąsias metų šventes sanatorijas, SPA, viešbučius lietuviai užguldavo. Kaip bus šiemet – nežinia. Covid-19 atvejų skaičiams augant, žmonės atsisako pramogų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors iš tiesų sanatorijoje yra griežtos sąlygos, mes tikrai laikomės visų rekomendacijų ir reikalavimų, pacientų srautai yra atskirti – yra atskiros valgyklos, atskiros gydyklos, tačiau žmonės matyt saugiau jaučiasi namuose“, – antrina R. Noreikienė.

Atvažiavę ilsėtis ar pasigydyti į Birštoną žmonės sako, kad čia jaučiasi saugūs. Kai kurie neslepia skubėję išnaudoti galimybę pailsėti ir pataisyti sveikatą. Žmonės bijo, kad sanatorijos, SPA ar viešbučiai gali būti vėl uždaryti. Vyriausybė apie tai kol kas nekalba.

„Šiek tiek gal nelabai smagu, kad tokia situacija, bet kadangi buvome iš anksto susiplanavę, tai kažkaip atvažiavome kol neuždraudė visai“, – pasakojo viena sanatorijos lankytoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padėti nesugebėtų

Su dideliu nerimu į augančius koronaviruso atvejus žiūri ir Birštono valdžia. Merė sako, kad jei sveikatinimosi ar poilsio įstaigoms tektų vėl stabdyti darbą, pagalbos tikėtųsi iš vyriausybės. Savivaldybė verslininkams neišgalėtų padėti.

„Ir po pirmosios bangos mes atleidome bei sumažinome mokesčius. Tai yra ir žemės nuomos, ir atliekų tvarkymo. Kiek galime tų lengvatų, tiek taikome.

Bet tai yra labai minimalios lengvatos. O šiandien kalbėdama su mūsų verslininkais girdžiu, kad jie bus priversti atleisti žmones iš darbo, jei bus atšaukiamos rezervacijos. Kas po truputį ir vyksta“, – sakė Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Beje, sanatorijos ragina šalies valdžią pratęsti galimybę medikams ilsėtis su 200 eurų kompensacija. Tokią galimybę jie turi iki lapkričio pabaigos. Tačiau esą nemaža dalis nespės tuo pasinaudoti. Jau dabar daug medikų yra atšaukiama iš atostogų, tad ir jie patys masiškai atšaukinėja rezervacijas kurortuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų