REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Barselonoje per protesto akciją prieš su COVID-19 susijusius ribojimus kilo neramumų, šeštadienį pranešė dienraštis „El Pais“.

Barselonoje per protesto akciją prieš su COVID-19 susijusius ribojimus kilo neramumų, šeštadienį pranešė dienraštis „El Pais“.

REKLAMA

Neramumai kilo penktadienio vakarą, kai grupė jaunų vyrų į policijos pusę pradėjo svaidyti akmenis ir petardas. Žiniasklaida taip pat parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip chuliganai daužo vienos dviračių parduotuvės vitriną, o po to iš jos išneša prekes.

Policija sulaikė 12 žmonių, du iš jų yra nepilnamečiai.

Barselonos policijos viršininkas Pere Ferreras (Perė Fereras) sakė, kad neramumų dalyviai buvo „labai agresyvūs ir organizuoti ultradešiniųjų grupuočių nariai“.

Neramumai naktį iš penktadienio į šeštadienį vyko ir keliuose kituose Ispanijos miestuose, įskaitant Burgosą.

Ispanija, kaip ir daugelis kitų Europos šalių, šiuo metu siekia sulėtinti greitą koronaviruso infekcijos plitimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos parlamentas ketvirtadienį pritarė siūlymui pusei metų pratęsti nacionalinę nepaprastąją padėtį, įvestą koronaviruso plitimui sustabdyti.

REKLAMA

Įvedus nepaprastąją padėtį Ispanijos 17 regionų vyriausybės, atsakingos už sveikatos apsaugą, galės imtis priemonių žmonių judėjimui suvaržyti, įskaitant komendanto valandą ir savo sienų uždarymą.

Tai jau antras kartas nuo pandemijos pradžios, kai Ispanija įveda nacionalinę nepaprastąją padėtį.

Pirmą kartą ji buvo įvesta kovo viduryje ir truko iki birželio pabaigos. Pasinaudojant nepaprastąja padėtimi buvo paskelbtas griežtas karantinas, žmonėms buvo leidžiama išeiti iš namų tik vykstant į darbą, medicinos įstaigas arba įsigyti maisto. 

Ispanijos vyriausybė sako norinti šį kartą išvengti griežto karantino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų